AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu| (https://www.akpartiforum.com/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.akpartiforum.com/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Numan Kurtulmuş AK Parti'yi bitirdi! (https://www.akpartiforum.com/showthread.php?t=56269)

ishakyilmaz 02-15-2009 16:44

Numan Kurtulmuş AK Parti'yi bitirdi!

Numan Kurtulmuş AK Parti'yi bitirdi!http://resim.samanyoluhaber.com//hab...0/1/138012.jpg
Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'tan Vatan Gazetesi'ne iddialı çıkış...

Numan Kurtulmuş, “12 Eylül olmasaydı ANAP, 28 Şubat olmasaydı AKP olmazdı. AKP ANAP gibi zamane partisidir. Zamane şartları değişince kendisine hayat veren kuruluş gerekçeleri de ortada kalmayacaktır” diyor. Numan Kurtulmuş'a göre AKP, iki başbakanlık bir cumhurbaşkanlığı döneminden sonra bitecek.

Saadet Partisi’nin yeni Genel Başkanı Numan Kurtulmuş... Milli Görüş’ün bayrağını Erbakan’dan alan isim. Başbakan Erdoğan’ın defalarca AKP’ye çağırdığı, ancak olumlu yanıt alamadığı isim... İktisat profesörü, 3 çocuk babası, sakin, hırslı görünmeyen, Tayyip Erdoğan’ın tam tersi kişilik özelliklerine sahip görüntüsü veren biri.
Kurtulmuş ailesi 80 yıldır Fatih’te yaşıyor. Biz de görüşmeyi Fatih’te yapıyoruz. Sade bir çalışma ofisi var Numan Kurtulmuş’un. Yerel seçimler nedeniyle yoğun bir tempo içinde yakaladığımız Kurtulmuş’la buluşmaya giderken gördüğüm bir arkadaşım, “Bakalım elini sıkacak mı?” diye sormuştu. Evet, Gamze’nin de benim de elimizi sıktı Kurtulmuş. Bunu neden mi yazıyorum? Refah Partisi döneminde Ankara’da gazetecilik yapıyordum, parti genel merkezindeki siyasetçilerin çoğu kadın muhabirlerin elini sıkmazdı. Şimdi bu isimlerin bir kısmı AKP’de politika yapıyor, bazılarının davranışlarının değiştiğini de biliyorum. Röportaja gitmeden önce soru hazırlarken Milli Görüş’le ilgili olarak aklıma ilk ne geldiğini kendime sordum. Erbakan’ın “Kadayıfın altı kızaracak” sözü kulaklarımda çınladı, ardından “siyonistler” ve “adil düzen” aklıma düştü.

Numan Kurtulmuş ne eski siyasetçilere benziyor, yani ne Erbakan ne Demirel gibi, ne de Tayyip Erdoğan, Deniz Baykal gibi... Numan Kurtulmuş’un üslubunun Türkiye’ye iyi geleceğini düşündüm.

Erbakan’ı ilk kez 9 yaşında gördüm

28 Şubat’tan hemen sonra politikaya atılmışsınız. Neydi sizi siyasete sokan temel itici güç?

Üniversitede doçenttim, profesörlüğüme de az kalmıştı. Aktif olarak siyasetin içinde olma planım da yoktu. 28 Şubat sonrasındaki antidemokratik hava beni etkiledi. Partiden İstanbul İl Başkanlığı’yla ilgili teklif geldi. İstanbul İl Başkanlığı bizim geleneğimizde çok önemli bir görevdir. O dönem gelenekçilik, yenilikçilik tartışmaları başlamıştı. 28 Şubat’ın tüm spotları üzerimizdeydi. Belki de her zorluğun bir kolaylığı vardır, benim için öğretici bir dönemdi.
O güne kadar siyasetin içinde değildim ama muhafazakâr camiada çok iyi bilinen biriydim.

Erbakan’la nasıl tanışmıştınız?

Sanırım, Bağımsızlar Hareketi’yle ilgili bir toplantıydı. 9 yaşlarındaydım. Çok etkileyiciydi, Sayın Erbakan herkesi ayağa kaldırdı, çok kalabalık değildi. “Zafer inanlarındır ve zafer yakındır” demişti. Çocuk yaşımda hayret etmiştim ve etkilenmiştim. Çok başlangıçta bir aşamada, kalabalıklar etrafında yokken zafer düşünde olması beni etkilemişti. Siyasetin en önemli özelliği iddia ve irade sahibi olmaktır. Buna sahip olmayan bir siyaset yürümez.

AKP gerilim siyaseti yapıyor

Hepimizin çocukluğu Ecevit, Erbakan ve Demirel’le geçti. Üslupları çok farklıydı, ama üçü kavga da etseler sınırlar belliydi. Vatandaşa davranışları da farklıydı. “Ananı da al git” gibi bir sözün onların ağzından çıktığını düşünemem bile... Üslup siyasette ne kadar önemli sizce?

Farklı dünya görüşlerimiz olabilir, farklı paradigmalardan dünyaya bakıyor olabiliriz, sonuç itibarıyla mühim olan şey şu: Siyasetin 3 temel amacı var. İnsanları özgürleştirmek, insanlara adaletli yönetim sağlamak, refahtan herkesin pay almasını sağlamak. Kavga üslubuyla siyaset yapmanın ülkeye faydası olmaz. Ne yazık ki kendini merkezde hisseden partilerin yöneticileri zaman zaman bu çatışma ve kavga üslubunu kendileri için kolay yol kabul ediyor. Siyasetçiler muktedir olmalı. Bu seçimde de AKP genelde CHP ile Doğu’da da DTP ile kamplaşma ve gerilim siyaseti üzerine politika yapıyor.

Türkiye’de merkez sorunu var

AKP merkezde mi?

3 Kasım 2002’de millet 3 temel görev verdi AKP’ye: Ekonomik refahın millete yayılması, ikincisi statükonun millet lehine değiştirilmesi, üçüncüsü de özgürlük alanlarını genişletilmesiydi. Ama ne yazık ki geçmiş parlamento döneminde AKP, CHP ve anayasal kurumlarla çatışmalı görüntüsüyle bunu yapamadı. Geçen seçimlerde bu 3 göreve ilaveten sivil ve demokratik bir anayasanın yapılması görevini de verdi millet AKP’ye. Bu 4 ödev aslında Türkiye’nin merkezi nasıl olacak sorusunun cevabıdır. Mağdur, yoksul, işsiz, şehirlere gelmiş tutunmaya çalışan geniş kitle değişim dinamiklerini harekete geçirerek AKP’yi iktidara getirdi, ama ne yazık ki AKP bunları yapmak yerine “Ben değiştim!” demekten bir türlü statükoyu değiştiremedi. Dolayısıyla Türkiye’de bir merkez sorunu vardır.

Seçim anketleri AKP’yi yüksek gösteriyor. Oyu hâlâ çok yüksek. Nedeni ne?

Çatışma ve gerilimden istifade ediyorlar. “Alternatifimiz yok, aman oyları dağıtmayalım” baskısı oylarını yükseltiyor.

Başbakan sizi AKP’ye çağırdı gitmediniz. Saadet Partisi alternatif olabilir mi?

Son 8 yıldır uygulanan yanlış politikaların alternatifiyiz. Siyasette mühim olan alternatiflerin konuşulmasıdır. 3 aydır genel başkanım. 3 aylık süre içinde geniş kitlelerde ilgi olduğunu gördük.

Değişim vaadiyle gelip statükocu oldular

AKP sürekli “Değiştim” diyor. Bunun nedeni ne?

Bu arkadaşlarımız değişimi ideoloji olarak algıladı. Değişim stratejik unsurdur. Değiştim diyorlar ama toplumun değişim beklentilerini cevaplamadılar. Yalnızca eski söylediklerini söylemediklerini anlatırken “Değiştik” deniliyor. Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz! Değişim vaadiyle gelip tam anlamıyla statükocu oldular. Başbakan IMF’ye “Ümüğümüzü sıkarsanız anlaşmayacağız” diyor, ama masada oturmaya devam ediyor. Muhtemelen de anlaşacak. Çocukken oynadığımız pilli arabalar gibiler, engel karşısında geriye giden arabalar gibi engel görünce geri adım atıyorlar.

Peres’e fırça atmakla bir şey elde edilmez

Başbakan’ın Davos’taki davranışını nasıl buldunuz?

Tebrik ettim kendisini. Ama siyasette sonuç almak önemli. Şimon Peres’e fırça atmakla bir şey elde edilmez. İsrail’in en büyük gücü karşısına diplomatik güç oluşturmamasıdır. Başbakan’ın söylemiyle “Diklenmeden dik durmaktır” Türkiye’nin yapması gereken. Türkiye’nin avantajları var. Türkiye AB yolunda, her iki tarafla konuşabilen bir ülke, BM Daimi Konseyi geçici üyesi, İslam Konferansı’nda etkili bir ülke... Bu kararı veren, bu zulmü yapanlar uluslararası savaş suçluları mahkemesine çıkarılmalıdır. 1000’e yakın kuruluş müracat etti. İçlerinde Hıristiyanların ve Yahudilerin birlikleri de var.

Şimdi çok aktif bir tarafsızlığımız var

Bunu mu yapmalı Türkiye?

Davos’tan sonra 3 bakan “Aman kimse endişelenmesin, eskiye göre İsrail’le ilişkilerimiz daha iyi olacak” demiş. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu! Biz herkesle iyi ilişki olsun istiyoruz ama insanların gözü önünde bir katliam yapıldı. Aktif tarafsızlık gibi bir dış politika tavrımız vardı, şimdi çok aktif bir tarafsızlığımız var. Çok geziyorlar, çok aktifler ama sonuç yok. Bu çıkış kahramanlık olarak algılanır ama somut siyasi adım olmazsa havada kalan bir adım olur.

Derviş gitmedi ki geri gelsin!

Yolsuzluk ve yoksulluğu önleyeceğiz diyen AKP, yoksullara kömür dağıtıyor. Bu sorunları çözememekten mi kaynaklanıyor, insanlara iş yaratamıyor diye mi oluyor?

Bu hükümetin yanlışı tercih ettiği ekonomik modelde. Kemal Derviş gelmeden, biz Türkiye’ye Kemal Derviş modelinde birinin gönderileceğini söylüyorduk. Maalesef 2000 yılının başından beri uygulamam IMF programıyla birlikte Türkiye tamamen dışa bağımlı bir ekonomik modele sürüklenmiştir. Kemal Derviş’in gelip siyasi parti kuracağı söyleniyor, Derviş gitti mi geri gelsin. Derviş’in ruhu burada, bu program adım adım uygulandı. Programın adı aslında Dubai modeli. 1980’lerde Singapur’da uygulanan model. Özü, Türkiye üretmesin! Uluslararası şirketler Türkiye’nin üzerinden geçerken onların kovalarından dökülen birkaç damlayı da Türkiye kendi bardağına toparlasın. Sonuç ortada.

Devletin sadaka vermesi seçim yatırımı olarak algılanıyor

Kriz Mart’ta daha çok hissedilecek deniliyor...

Yüzde 20 reel bir işsizlik olacak. 46.5 milyar dolar cari açık var. İki açıktan korkmayan hükümetin tavrı, bir doktorun hasta ne yerse yesin demesi gibi... Biri açık işsizlik diğeri cari açık.

AKP yola çıktığında meydanlarda simit, çaya mahkum oldunuz, biz size peynir vereceğiz demiyor muydu?

Bırakın peyniri simit de gitti.

Peki kömür dağıtımı...

Hükümetin vazifesi vatandaşını iş, aş sahibi haline getirmektir. Sadaka ekonomisi lafından rahatsızlık duyuyorlar. Dini terminolojiyi bilirim, rahatsız olurum ancak sadaka vatandaştan vatandaşa verilir. Maddi durumu iyi olan durumu iyi olmayana reklamını yapmadan sadaka verir. Devlet sadaka vermez, bu bir sadakat kültürü oluşturuyor. Bu seçim yatırımı olarak algılanıyor.

Şaşaalı ve lüks yaşam doğru değil

AKP iktidarının şaşaalı yaşamdan zevk alan, lüks yaşamayı seven bir kesim yarattığı gözlemleniyor. Her iktidar gibi AKP de kendi zenginlerini yarattı diyebilir miyiz?

Ne yazık ki Türkiye’deki iktidarların çoğu etraflarında zengin yandaş sınıfı oluşturuyor. Bu iktidar döneminde de oldu. Bunu sade vatandaş olarak değerlendirebilirim. Dindarlık vasıfları öne çıkan vatandaşlar kamu kaynaklarından beslenmeseler dahi yaşantılarına dikkat etmeliler. Müslümanlık iddiasında olanlar iki şeye çok dikkat etmeli: Parayı nereden kazandılar, parayı nasıl harcadılar. Bu kadar insanın fakirlik çektiği ortamda şaşaalı, lüks içinde yaşanması doğru değil.

Ranta bulaşan siyaset biter

Bakanların oğulları ticari dehalar olarak ortaya çıkıyor...

Kamu görevine gelen birisinin yakın çevresindekiler ticaret yapıyorsa, o görev devam ederken yakın çevresinin ticaretini askıya alması lazım. Bende bakanların yakınlarıyla ilgili bir delil yok ama kendim için söylerim, “Harun gibi gelip Karun gibi gitmeyeceğime” söz veriyorum. Ranta bulaşan siyaset biter. Bu siyaseti izleyenler kendi ayaklarını bağlar.

Bu seçimde sarı kart görecekler

AKP sizce gücünü daha ne kadar muhafaza eder?

12 Eylül 1980’den önce Türkiye’nin her yerinde farklı partileri tutanlar vardı. Sosyolojik partilerdi bunlar. Bu partiler 12 Eylül’de tasfiye edildi. Konjonktür partileri, zamane partileri ortaya çıktı. Bunun bir örneği ANAP’tır. Yöneticilik vasıfları kuvvetli olan, sempatik, liderlik vasıfları kuvvetli rahmetli Özal’ın önderliğinde olmasına, iki defa başbakanlık, bir kere cumhurbaşkanlığı almasına rağmen ANAP ortadan kalktı.
Özal, “4 eğilimi toparlayacağım” demişti. Bu iyi bir şey gibi geliyordu. Aslında bu, “Ey millet ben size bir şey söylemiyorum, 4 farklı siyaset bir odaya girsin, aynı yerde otursun” demekti. Dönem geçti, ANAP bitti.

AKP de başta aynı iddiada değil miydi?

AKP de 28 Şubat sonrası bir ihtiyaç sonucu kuruldu. 12 Eylül olmasaydı ANAP olmazdı, 28 Şubat olmasaydı AKP olmazdı. Bu millet askeri darbelerin karşısında gördüğü partilere oy veriyor. AKP 28 Şubat ürünü olarak çıktı ama sanki yanıtmış gibi algılandı ve oy aldı. Tayyip Bey’in Özal’a göre avantajı vardı. 3 Kasım 2002’de siyaset temizlendi, millet üçlü koalisyondan çok sıkılmıştı. Geçen zamanda görüldü, AKP ortak bir fikir etrafında insanları toparlayamıyor. Kurulduğundan beri ne olmadığını söylüyor. Sonunda ortaya attıkları şey mufazakâr demokratlık.

Bu ne demek?

Bunu kimse bilmiyor. ANAP gibi zamane partisidir AKP. Zamane şartları değişince kendisine hayat veren kuruluş gerekçeleri ortada kalmayacaktır, Türk siyasi tarihindeki yerini alacaktır. Türkiye’de iki dönem başbakanlık, bir dönem cumhurbaşkanlığıyla konjonktür verilen kredinin AKP’ye de verildiğini düşünüyorum. Bu seçimlerde sarı kart görecekler. Güçlerini kullanarak yerel seçimlerde bir sonuç alabilirler, ama bakın yüzde 47 oy alarak seçilmiş bir iktidar partisi olmasına rağmen anketlerde yüzde 35 kararsız oy var.

Sevgi Kurtulmuş başörtüsü nedeniyle açığa alınan ilk hoca

Numan Kurtulmuş İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu, eşi Sevgi Hanım da İktisat mezunu. Sevgi Kurtulmuş, rektör Kemal Alemdaroğlu döneminde açığa alınan ilk başörtülü hoca. Kurtulmuş, 1990’da Cornell Üniversitesi’nde konuk öğretim üyesi olmuş. Numan Kurtulmuş’un babası dahiliye uzmanı Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş, İstanbul İlim Yayma Cemiyeti’nin kurucusu. Numan Kurtulmuş’un kızı Ayşe tıpta okuyor, ortanca oğlu İsmail üniversite sınavlarına, küçük oğlu Emir de OKS’ye hazırlanıyor. Bu aralar Numan Kurtulmuş en çok çocuklarını az görmekten şikayetçi.

Vatan-Pazar

milletinadami 02-15-2009 16:46

kendisi ve partisi bitmis bir insan nasil baskalarini bitirebilirki...
hele birde caresizlikten kartel gazetelerinden medet umuyorsa...
bu millet akpartiyi bitirmedikce kimse bitiremez...
geri kalanlar ise don kisotluk oynuyor...

ishakyilmaz 02-15-2009 16:49

Numan Bey kartel medyasının dolduruşlarına gelmeye devam ediyor hala..!Gerçekten iyi düşünüp karar vermesi lazım..!Tayyip Erdoğan'ın alternatifi olarak düşünülen liyakatli bir şahsiyetin böyle ucuz siyaset ayakları ile kendisini harcamaması gerek..!

Ertuğrul ÖZGÜL 02-15-2009 17:06

Alıntı:

ishakyilmaz Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 512556)
Numan Bey kartel medyasının dolduruşlarına gelmeye devam ediyor hala..!Gerçekten iyi düşünüp karar vermesi lazım..!Tayyip Erdoğan'ın alternatifi olarak düşünülen liyakatli bir şahsiyetin böyle ucuz siyaset ayakları ile kendisini harcamaması gerek..!

çok haklısın daha akıllanmamış oluklarının en açık göstergesi tüm bunlar

Cerrah 02-15-2009 17:09

En fazla oy böler saadet.Başka bir şey yapabileciğini zannetmiyorum

milletinadami 02-15-2009 17:12

bence oyda bolemez...
ancak kartele yaranmak icin boyle bagirip durur ama takan yok ki...

Ertuğrul ÖZGÜL 02-15-2009 17:12

Alıntı:

Cerrah Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 512572)
En fazla oy böler saadet.Başka bir şey yapabileciğini zannetmiyorum

ben onu pek fazla yapabileceğini sanmıyorum açıkcası

kanahmet 02-15-2009 17:25

Ya hangi gazeteye bitirdiğini söylemiş. Vatan gazetesi ve ona röportaj verenler utanmalılar.

Katil 02-15-2009 17:25

=)

Merak ettimde şu atıp tutanların kaçı bu ropörtajı sonuna kadar okudu?

1-2 kişi dışında kimsenin okuduğunu sanmıyorum! Ki okusalarda Numan bey'in bahsettiği: "oy bölünür politikasını"ndan bahsettiğini görür, ona göre densiz densiz yorum yazmazlardı!

Bence güzel konuşmuş. Öyle çok ağır olarak değerlendirilebilecek bir eleştiri görmedim. AKP 28 şubat sonu çıkmıştır diyor-ki- öyle. Birçoğumuz bu konuda mutabıkız zaten!

2 başbakanlık ve bir cumhurbaşkanlığı döneminden sonra bitecektir diyor. Şahsi fikrimi sorarsanız bana görede böyledir. Kimsenin oraya çivi çakacak hali yok! Başbakanımızın süresinin 10-12 yıl olduğunu düşünüyorum. Bu süre sonunda bir başkası devralacaktır bayrağı.

Yoksa Erbakan'a söylemiş olduklarınızın hepsini, başkaları Erdoğan için söyleyecektir!

Kartelden medet ummaya gelince. Bu konuda daha fazla acizleşmeden susulmasını öneriyorum! Vakt-i zamanında bizlerde o kartelin dilinden düşmüyorduk! Ropörtajlar açık oturumlar! Uğur Dündar'a konuk olmalar! 2 yıl öncesine kadar kartel ile doğru düzgün hiçbir sorunumuz yoktu!

Ta ki ne zaman öküz öldü. O zaman ortaklıkta bitti!

Objektif yaklaşın biraz! İşkembeden yorum yapmakla siyaset olmuyor!

Ki yazıyı okumdan basitçe yorumlarda da bulunulmasın lütfen!

Burasıda klasik bir AKP-SP itdalaşına dönüşmesin!

Hele hele SP'ye zehir kusma meydanına hiç dönüşmesin!

Artık yeter!

milletinadami 02-15-2009 17:29

ne yeter yani???

Ertuğrul ÖZGÜL 02-15-2009 17:31

yaw okumasam bile o kadar dinledim o adamı bu ak parti hiçmi hayılı iş yapmadıki hep karama amaçlı konuşuyorlar

Katil 02-15-2009 17:33

Alıntı:

milletinadami Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 512595)
ne yeter yani???

Hemen hemen her siyasi mesajınızda SP'ye zehir kusan biri olarak yorumumu 3-5 kere daha okuyun. Neyden bahsettiğimi anlayacaksınız!

milletinadami 02-15-2009 17:34

zehir kusmak o dedigin taifeye mahsustur...
biz hakikatleri soyluyor ve sadece savunma hakkimizi kullaniyoruz...

Katil 02-15-2009 17:37

Alıntı:

türk_of_the_TOON Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 512601)
yaw okumasam bile o kadar dinledim o adamı bu ak parti hiçmi hayılı iş yapmadıki hep karama amaçlı konuşuyorlar

Okumadığını itiraf eden cesur üyelerimizden biri. Gerçekten bu tavrınızı tebrik ediyor ve bir + puanı hanenize gönderiyorum! En azından dürüstsünüz!

Ancak şu ropörtajı objektif bir bakış açısıyla, AKP holiganlığını içeriden silerek okursanız belki biraz daha objektif yaklaşabilir, olayın boyutunu kavrayabilirsiniz!

Buyrunuz yazı orada. Müsait bir zamanda okur, daha müsait bir zamandada yorumlarınızı yaparsanız bizleri sevindirirsiniz!

Yetkili Notu: AK Parti Forum üyelerine karşı daha saygılı bir üslup kullanın !

kanahmet 02-15-2009 17:37

SP lideri bir kaç yandaş medyanın gazına geliyor.

Ertuğrul ÖZGÜL 02-15-2009 17:42

Alıntı:

Katil Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 512613)
Okumadığını itiraf eden cesur üyelerimizden biri. Gerçekten bu tavrınızı tebrik ediyor ve bir + puanı hanenize gönderiyorum! En azından dürüstsünüz!

Ancak şu ropörtajı objektif bir bakış açısıyla, AKP holiganlığını içeriden silerek okursanız belki biraz daha objektif yaklaşabilir, olayın boyutunu kavrayabilirsiniz!

Buyrunuz yazı orada. Müsait bir zamanda okur, daha müsait bir zamandada yorumlarınızı yaparsanız bizleri sevindirirsiniz!

ben hiç bir görüşün yada takımın holiganlığını yapmadım ben dinlediğim ve okuduğum her şeyde vatanseverliği öne alırım şu an en uygunu akpartidir vatan severleride davet ediyorum ama sözde değil özde olanları akpartililiğimi holiganlışranlarda çok azdır bence yoktur belkide ama herkeside aynı düşünmeye zorlayamayız demi?

Katil 02-15-2009 17:43

Alıntı:

milletinadami Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 512607)
zehir kusmak o dedigin taifeye mahsustur...
biz hakikatleri soyluyor ve sadece savunma hakkimizi kullaniyoruz...

Şu forumda mesajlarını sürekli takip ettiklerimden birisiniz!

Kusura bakmayın ama her fırsatta SP'ye olan antipatinizi ortaya koyuyor, içinizdeki zehri hunharca ortalığa saçmaktan zerre nisbetince kaçınmıyorsunuz!

Taki olayı öyle boyutlara taşıyorsunuzki, sırf dalga geçmek amaçlı konular açıyor, Deniz Baykal, Sabih Kanadoğlu gibi kişileri bile onlarla aynı safta göstermekten çekinmiyorsunuz! Baykal'ın başörtülü resimlerini ekleyip, onun üzerinden bile SP'ye yüklenebiliyorsunuz!

Bunlar sizin acizliğinizi gösterir! Ötesini değil!

Şu forumda zehir saçma konusunda en son konuşması gereken kişi sizsiniz! Yazdığınız mesajlar, sergilediğiniz tutum ortada! Kimin ne olduğunu çok iyi biliyoruz efendi!

Onun için daha fazla rezil olmadan ve ağzımı açtırmadan susmanızı öneririm!

Yoksa çok inciler dökeceğim ve bu her ikimiz içinde hiç iyi olmayacak!

Selametle!

Ertuğrul ÖZGÜL 02-15-2009 17:50

Alıntı:

Katil Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 512623)
Şu forumda mesajlarını sürekli takip ettiklerimden birisiniz!

Kusura bakmayın ama her fırsatta SP'ye olan antipatinizi ortaya koyuyor, içinizdeki zehri hunharca ortalığa saçmaktan zerre nisbetince kaçınmıyorsunuz!

Taki olayı öyle boyutlara taşıyorsunuzki, sırf dalga geçmek amaçlı konular açıyor, Deniz Baykal, Sabih Kanadoğlu gibi kişileri bile onlarla aynı safta göstermekten çekinmiyorsunuz! Baykal'ın başörtülü resimlerini ekleyip, onun üzerinden bile SP'ye yüklenebiliyorsunuz!

Bunlar sizin acizliğinizi gösterir! Ötesini değil!

Şu forumda zehir saçma konusunda en son konuşması gereken kişi sizsiniz! Yazdığınız mesajlar, sergilediğiniz tutum ortada! Kimin ne olduğunu çok iyi biliyoruz efendi!

Onun için daha fazla rezil olmadan ve ağzımı açtırmadan susmanızı öneririm!

Yoksa çok inciler dökeceğim ve bu her ikimiz içinde hiç iyi olmayacak!

Selametle!

arkadaşım şöylede bir şey var ama benim tanıdığım ne kadar sp li varsa okadar çok asırı eleştiri yapıyorlarki yani anlatamam zor tahamül ediyorum ama hiç ters bişey demiyorum yaşınızı bilmiyorum hatırlarmısınız bilmem ama tayyip bey attan düşünce erbakan at okadar şerefliymişki üstündekinin ne olduğnu bildide attı demişti daha nelerneker sıralaya biliriz burdakilerinkin çok fazla anlatabildimmi bilmem

milletinadami 02-15-2009 17:52

klasik bir milli gorus holiganizmi versiyonu...

Katil 02-15-2009 18:01

Alıntı:

türk_of_the_TOON Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 512633)
arkadaşım şöylede bir şey var ama benim tanıdığım ne kadar sp li varsa okadar çok asırı eleştiri yapıyorlarki yani anlatamam zor tahamül ediyorum ama hiç ters bişey demiyorum yaşınızı bilmiyorum hatırlarmısınız bilmem ama tayyip bey attan düşünce erbakan at okadar şerefliymişki üstündekinin ne olduğnu bildide attı demişti daha nelerneker sıralaya biliriz burdakilerinkin çok fazla anlatabildimmi bilmem

Olayı o noktalara taşırsak hiç içinden çıkılmaz.

Yine klasik bir AKP-SP itdalaşı izlerizki bunu ne siz, ne biz, nede ehl-i forum ister!

Çünkü gerçekten çok sıkıldık vede bıktık!

Bıktırıldık!

Metanet lütfen!

Alıntı:

milletinadami Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 512636)
klasik bir milli gorus holiganizmi versiyonu...

Yorumlarımı inceleseydiniz SP'li veya Milli Görüş'lü olmadığımı anlar, böylesine acizce yorumlarda bulunmazdınız!

Verecek cevabı olmayınca böylesi yakıştırmalarla çıkış yolu arama yoluna giriyorsunuz ama bu sefer sert kaya çıktı karşınıza! Böyle kıvırmalarla sıyrılmak yok!

Holiganizmin kimin sergilediği ise diğer konularda açıkca mevcut!

Haydi bakalım. Mesajlarımızı inceletmeyi öneriyorum! Bir sizin birde benim mesajlarım incelensin. Kim holiganizm sergiliyormuş, kim zehir kusmaktan öteye gidemiyormuş açıkça çıksın meydana. Varmısınız?

Cevap veremezsiniz! Çünkü yazdığınız nanelerin hepsini çok iyi biliyorsunuz. Provakatörlük yaptığınızın idrakindesiniz!

Ertuğrul ÖZGÜL 02-15-2009 18:04

Alıntı:

Katil Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 512644)
Olayı o noktalara taşırsak hiç içinden çıkılmaz.

Yine klasik bir AKP-SP itdalaşı izlerizki bunu ne siz, ne biz, nede ehl-i forum ister!

Çünkü gerçekten çok sıkıldık vede bıktık!

Bıktırıldık!

Metanet lütfen!

Yorumlarımı inceleseydiniz SP'li veya Milli Görüş'lü olmadığımı anlar, böylesine acizce yorumlarda bulunmazdınız!

Verecek cevabı olmayınca böylesi yakıştırmalarla çıkış yolu arama yoluna giriyorsunuz ama bu sefer sert kaya çıktı karşınıza! Böyle kıvırmalarla sıyrılmak yok!

Holiganizmin kimin sergilediği ise diğer konularda açıkca mevcut! Tutubirde benim mesajlarımı incelesinler!

Haydi bakalım. Mesajlarımızı inceletmeyi öneriyorum! Kim holiganizm sergiliyormuş, kim zehir kusmaktan öteye gidemiyormuş açıkça çıksın meydana. Varmısınız?

Cevap veremezsiniz! Çünkü yazdığınız nanelerin hepsini çok iyi biliyorsunuz. Provakatörlük yaptığınızın idrakindesiniz!

gerçekler arkadaşım söylesekde söylemesekede sp düşmalığı akp ninkinden fazla bizim yöneticilerden hiç biri spye laf attımı hayır ama onlar.....

Katil 02-15-2009 18:12

Alıntı:

türk_of_the_TOON Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 512649)
gerçekler arkadaşım söylesekde söylemesekede sp düşmalığı akp ninkinden fazla bizim yöneticilerden hiç biri spye laf attımı hayır ama onlar.....

Kardeşim sizi anlıyorum. Şimdi tutupta AKP'nin SP ile ilgili söylediği sözleri, yada SP'nin AKP ile söylediği sözleri buraya dökmek, konuyu saptırmaktan öteye gitmez!

Konu/olay bu değilki!

Gerçekler diye heryerde söylemenin mantığı ne?

Rezaletten öteye gitmez!

Konu bir ropörtaj. Saptırılmasın lütfen! Tutupda 6 yıl öncesinin kayıtlarını arşivlerden çıkaracaklar başka konuya üşüşsünler!

Dikkat ediyorum. Her konu saptırılma yoluna gidiyor. Bu sefer elimden geldiğince buna imkan vermeyeceğim!

Lütfen konuyla ilgili yorumlar yapılsın sadece!

Ertuğrul ÖZGÜL 02-15-2009 18:16

Alıntı:

Katil Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 512652)
Kardeşim sizi anlıyorum. Şimdi tutupta AKP'nin SP ile ilgili söylediği sözleri, yada SP'nin AKP ile söylediği sözleri buraya dökmek, konuyu saptırmaktan öteye gitmez!

Konu/olay bu değilki!

Gerçekler diye heryerde söylemenin mantığı ne?

Rezaletten öteye gitmez!

Konu bir ropörtaj. Saptırılmasın lütfen! Tutupda 6 yıl öncesinin kayıtlarını arşivlerden çıkaracaklar başka konuya üşüşsünler!

Dikkat ediyorum. Her konu saptırılma yoluna gidiyor. Bu sefer elimden geldiğince buna imkan vermeyeceğim!

Lütfen konuyla ilgili yorumlar yapılsın sadece!

sizin ithamlarınıza karşılık yazdım hem bence her doğru her yerde söylenir ve söylemekten çekinmem

Katil 02-15-2009 18:23

Alıntı:

türk_of_the_TOON Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 512655)
sizin ithamlarınıza karşılık yazdım hem bence her doğru her yerde söylenir ve söylemekten çekinmem

Hayat felsefenizi eleştiriyor ve yanlış olduğunu belirtiyorum!

Bizlerin hayat felsefesi:

"Her zaman doğruyu söyle, ama her yerde her doğruyu söyleme" dir!

Emin değilim ama Mevlana'ya ait bir söz olsa gerek.

Her yerde her doğruyu söylerseniz; hem adınız patavatsıza çıkar, hemde sonuçları hiçde iyi olmayan eylemlere imza atarsınız!

Buda sizin açınızdan çok kötü olur!

Selametle!

Ertuğrul ÖZGÜL 02-15-2009 18:29

Alıntı:

Katil Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 512658)
Hayat felsefenizi eleştiriyor ve yanlış olduğunu belirtiyorum!

Bizlerin hayat felsefesi:

"Her zaman doğruyu söyle, ama her yerde her doğruyu söyleme" dir!

Emin değilim ama Mevlana'ya ait bir söz olsa gerek.

Her yerde her doğruyu söylerseniz; hem adınız patavatsıza çıkar, hemde sonuçları hiçde iyi olmayan eylemlere imza atarsınız!

Buda sizin açınızdan çok kötü olur!

Selametle!

arkadaşım eleştire bilirsiniz ama yanlış oluğunu söyleme hakkınız yok çünkü o sizin doğrunuz zaten ben doğruları yadırgayanların çoğunlukta olduğu yerlere gitmem ben hep söyledim ne patavatsıza çıktı nede kötü oldu sizin örnek aldığınız insan farklıdır benimki farklı sanada saadetle ben ak olanı söylerim gerisi nafile

Katil 02-15-2009 18:35

Alıntı:

türk_of_the_TOON Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 512661)
arkadaşım eleştire bilirsiniz ama yanlış oluğunu söyleme hakkınız yok çünkü o sizin doğrunuz zaten ben doğruları yadırgayanların çoğunlukta olduğu yerlere gitmem ben hep söyledim ne patavatsıza çıktı nede kötü oldu sizin örnek aldığınız insan farklıdır benimki farklı sanada saadetle ben ak olanı söylerim gerisi nafile

Yanlışı söyleme hakkım vardır. Herkesin herşey hakkında doğru veya yanlış şeklinde değerlendirme hakkı vardırki yeryüzünde doğru ve yanlış kavramları var!

Yoksa bu kavramlar bir anlam ifade etmezdi! Bana göre yanlış olanı söylerim, katılıp katılmamak size kalmış bir mevzudur!

Neyse..

"Her Söylediğin Hak Olsun, Fakat Her Hakkı Söylemeye Senin Hakkın Yoktur."
Risale-i Nur'da geçen bir kelam. Umarım hayat felsefenizi yeniden tayin etmede bir nebzede olsa yardımı dokunur!

Konu sapmasın dedik ama saptıran bizler olduk! Lütfen (varsa) cevabını özel mesaj yolu ile iletirseniz konunun selameti açısından daha iyi olur!

Ertuğrul ÖZGÜL 02-15-2009 18:42

Alıntı:

Katil Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 512663)
Yanlışı söyleme hakkım vardır. Herkesin herşey hakkında doğru veya yanlış şeklinde değerlendirme hakkı vardırki yeryüzünde doğru ve yanlış kavramları var!

Yoksa bu kavramlar bir anlam ifade etmezdi! Bana göre yanlış olanı söylerim, katılıp katılmamak size kalmış bir mevzudur!

Neyse..

"Her Söylediğin Hak Olsun, Fakat Her Hakkı Söylemeye Senin Hakkın Yoktur."
Risale-i Nur'da geçen bir kelam. Umarım hayat felsefenizi yeniden tayin etmede bir nebzede olsa yardımı dokunur!

Konu sapmasın dedik ama saptıran bizler olduk! Lütfen (varsa) cevabını özel mesaj yolu ile iletirseniz konunun selameti açısından daha iyi olur!

nasıl özel mesaj atıldığını keşfedemedim daha
bende kendi doğrularımı söyledim siz katılmadığınızı söylediniz yetmedi herhalde benim düşüncelrimi değiştirmeye el attınız kusra bakmada ben bürokrat değilim kanınındurdurmadığı genç bir delikanlıyım elimden gelse yalnızca burda söylemekle kalmazdım elimden geldiğince söylüyorunda zaten

stevie 02-15-2009 18:44

millette gaza gelip ona oy vercek oldu.medyaya gün doğdu onlara arka çıkcak birisi.

muhammed.ikb 02-15-2009 19:46

röportajı sonuna kadar okumayıp samanyolu haberin tuzağına düşenler hayat gerçeklerini göremeyecek kadar aciz olduklarını gösteriyorlar...başkasının kelimelerini cümlelerini kullanıp kendi fikirlerini öldüreenler kartel medyası diye diye hasıl olan ve daha büyük tehlike arz eden yandaş medyadan bihaberler...

kartel medyası kullanıyor diyip insanlar hakkında sui zanda bulunanlar medya gücünün önemini mi bilmiyorlar acaba yoksa hükümetimizin kartel medyası patronlarının vergi borçlarını nasıl sildiğini mi...

ayıp ayıp hem de çok...iftira atmak bir müslümana yakışmazken bazılarının buu hala sürdürmesi akıl alır değil...

hizbi 02-15-2009 20:41

inşallah saadet bu seçimlerde %10 ay alacak bu arda karteli arkasını almış diyen arkadaşlar 20 temmuzda doğan grubunda çıkan mahmut efendi akp destekliyor haberinden sonra oyların bölündüğünü unutmamıştır veyada alan moskov gibi abd li yahudi yazarların akp yi desteklediğini

bilgi müdavimi 02-15-2009 20:56

Ocağıma incir diktin gelmessen gelme...

Naapın be aga.Anap 2 dönem firesiz başa geçmişmi bakalım...

ATmaCA53 02-15-2009 22:27

sayın kurtulmuş hem kartel medyasının oyununa geliyor, hemde ergenekoncu çevrelerden biri buna akıl fikir veriyorda olabilir, sayın kurtuluşun bu konuşmaları beni hiç mi hiç ilgilendirmiyor, genel seçimlerde de çok ağır itamlarda bulunuldu ak partiye ama sonuç ne oldu saadetin oy oranı hadi hatırlayamazsam bile %5 diyeyim :D , bugünde alacağı yerel seçimlerdeki genel oy oranı yine değişmez %5 olur :D sayın kurtulmuş siz ak partiyi bitiremezsiniz, sizi bitirecek olan gökçek ve topbaş olacaktır ozaman kale ordan yıkılacaktır.

hizbi 02-15-2009 22:32

Alıntı:

ATmaCA53 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 512799)
sayın kurtulmuş hem kartel medyasının oyununa geliyor, hemde ergenekoncu çevrelerden biri buna akıl fikir veriyorda olabilir, sayın kurtuluşun bu konuşmaları beni hiç mi hiç ilgilendirmiyor, genel seçimlerde de çok ağır itamlarda bulunuldu ak partiye ama sonuç ne oldu saadetin oy oranı hadi hatırlayamazsam bile %5 diyeyim :D , bugünde alacağı yerel seçimlerdeki genel oy oranı yine değişmez %5 olur :D sayın kurtulmuş siz ak partiyi bitiremezsiniz, sizi bitirecek olan gökçek ve topbaş olacaktır ozaman kale ordan yıkılacaktır.

boş yere kendini anavatan söylemleri ile avutma onlarda %2 ile boş yere uraşmayın diyorlardı ama onlar tarihe gömüldü biz ise hala varız birde kurtulmuş davasını bırakıp ergenekondan akıl alacak biri olsa gider 22 temmuzda akpden bakanlık teklifini kabul eder aday olur du değilmi kardeş

bilgi müdavimi 02-15-2009 22:35

Ankaradan saadeti aday yapmak çok yanlış adımdı.Ankarayı gavur CHP ye kaptıracaz.

muhammed.ikb 02-15-2009 22:39

Alıntı:

bilgi müdavimi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 512808)
Ankaradan saadeti aday yapmak çok yanlış adımdı.Ankarayı gavur CHP ye kaptıracaz.

çok güzel olur Ankaranın chp ye geçmesi...bir Ak Partili olarak söylüyorum bunu...halkın istemediği hhırsızları aday gösterirsen ben de kaybetmesini isterim bir halk olarak...gavur gavurluğunu yapar..peki ya müslümanın gavurluk yapmasına ne demeli....

ayrıca saadet kim..oyları bölmek ne...onlar %2 değil mi??neden o kadar korkuyorsun ki oyların bölünmesinden...

hizbi 02-15-2009 22:42

Alıntı:

muhammed.ikb Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 512811)
çok güzel olur Ankaranın chp ye geçmesi...bir Ak Partili olarak söylüyorum bunu...halkın istemediği hhırsızları aday gösterirsen ben de kaybetmesini isterim bir halk olarak...gavur gavurluğunu yapar..peki ya müslümanın gavurluk yapmasına ne demeli....

ayrıca saadet kim..oyları bölmek ne...onlar %2 değil mi??neden o kadar korkuyorsun ki oyların bölünmesinden...

sakin olun bence bu arada %2 devri bitti artık %10-12 devri başladı

FarukARSLAN. 02-15-2009 22:46

Alıntı:

Yavaşş.. Kim hırsız Melih Gökçek mi?..
Kim AK Parti'li, sen mi?..

Melih Gökçek ne kadar hırsızsa sende o kadar AK Partilisindir kardeş!.
Bizde hırsıza prim yok, ama 'takiyyeci' bulaşıklara var işte görüldüğü gibi..

Sen yiyorsan ye afiyet olsun kardeş, de herkes 'dümenci' değil. ;)

FarukARSLAN. 02-15-2009 22:51

Alıntı:

hizbi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 512753)
inşallah saadet bu seçimlerde %10 ay alacak bu arda karteli arkasını almış diyen arkadaşlar 20 temmuzda doğan grubunda çıkan mahmut efendi akp destekliyor haberinden sonra oyların bölündüğünü unutmamıştır veyada alan moskov gibi abd li yahudi yazarların akp yi desteklediğini

Ne güzel avutuyorsunuz kendinizi.. Yok Baykal %26'dan 47'lere taşıdı yok o o manşeti attı..
Sen kartelle kol kola mısın el ele misin. Evet.
E ne karıştırıyorsun gayrısını. Biz zaten YANLIŞ olduğumuz için sen 'muhalefet' değil misin?.. E bendeki yanlış al bak sende de var deyip bu mantıkla (mantıkta avunma mantığı) nereye varacaksınız ki?..

Şinanay da şinanay..

ATmaCA53 02-15-2009 22:51

Alıntı:

ankarayı chp alsın diyorsun, gökçek hırsızmı diyorsun yoksa benmi yanlış anlıyorum, ozaman karayalçın çok efendi biri hırsız değil, hadep ile işbirliği yapmasınıda olumlu görürsün artık.

muhammed.ikb 02-15-2009 22:52

Alıntı:

FarukARSLAN. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 512816)
Yavaşş.. Kim hırsız Melih Gökçek mi?..
Kim AK Parti'li, sen mi?..

Melih Gökçek ne kadar hırsızsa sende o kadar AK Partilisindir kardeş!.
Bizde hırsıza prim yok, ama 'takiyyeci' bulaşıklara var işte görüldüğü gibi..

Sen yiyorsan ye afiyet olsun kardeş, de herkes 'dümenci' değil. ;)

bu sözleri kabul ediyorum..çünkü melih gökçeğin hırsızlığını bildiğim için Ak partililiğim de onaylanmış oluyor böylece...unutma kardeş ak parti içindeki yanlışları sorgulamaktan kaçtıkça partinin akıbeti anap gibi olacak..refah gibi olacak..refah içinde de bazı hırsızlar türemişti...valla sen bilirrsin...böyle gerçekklerden kaçarak nereye kadar gideceksin merak ediyorum doğrusu..

All times are GMT +3. The time now is 08:33.