![]() |
İmam Hatipli olmak suçmu????????
Arkadaşlar ben imam hatipten mezun oldum ama çevremdeki bir çok insan bunun yadırganacak bir olay olduğunu söylüyor. Şu an inşaat müh. doktora yapıyorum ve bana sordukları soru neden imam olmadın.?? siz bu konuda ne dersiniz?
|
abiciğim ne üzüyorsun kendini bi de doktora yapıyormuşsun ben imam hatipli değilim ama çok isterdim gitmeyi ne yadırganacak şeyi gurur duy sen
|
degerli kardesim bende bir ihl mezunu olarak durumunu cok iyi anliyorum...
ihl olmayi asla bir suc olarak görmedim aksine bir lütuf olarak gördüm..ben o okulda 6 yilimi okudum ama o 6 yil bana ömrüm boyunca rehber olacak seyleri ögretti.. bende seninle ayni durumdaydim lise 2 deyken malum yasak geldi cogu arkadasim normal liseye gecis yaparak bu yasaktan etkilenmediler ancak ben okulumu birakmadim.. hatta hocalarim bile bana normal liseye gecmem yönünde telkinde bulundular..cünkü cok basarili bir ögrenciydim ve heba olmamdan korkuyorlardi ben yinede herseye kulaklarimi tikayip o okuldan mezun oldum öss de cok iyi bir puan aldim ama cok sevdigim hukuk bölümüne yerlesemedim.. cevremdekiler madem bu okulu bitirdin git ilahiyata imam ol dediler..bütün ilahiyatlara puanim yetiyordu ama ben ilahiyata gitmek istemedim sevmedigimden degil severek yapamayacagimdan, faydali olamayacagimdan ve rabbim yeni bir kapi acarak yurtdisina acildim.. ve su anda hayal edemeyecegim bir yerdeyim..Türkiye deki hayallerimden daha büyüklerine ulastim.. gecen yaz mezun odlugum okula gittim..okul kapanmak üzere ögrenci sayisi cok azalmis icim öyle bir burkuldu ki anlatamam..neden milletin actigi okullar bu haldeydi, neden bu okullardan bu kadar korkuluyordu!.. bizlerin bu ülkeye ne zarari vardi..bizler o okullara sadece imam olmak icin mi gittik..hayir bizler mensubu oldugumuz dinin gereklerini daha iyi ögrenelim diye gittik.. bakiniz ihl lerde ek olarak dini dersler olmasina ragmen basari ortalamasi her daim yüksekte..o malum yasak gelene kadar ihl lileri her bölümde görebiliyorduk.. inaniyorum ki halkin actigi bu okullar yine eski güzel günlerine dönecektir..ihl li olmak varsin birilerinin gözünde suc olsun kardesim o okulun kiymetini orada okuyanlar bilirler.. selametle kardesim ;) |
ßende imamhatipten mezun oLdum ßu sene...ama ßoynumu qere qere söLüyorm..hemde çok şaşırıyoLr suç deiL aytıcaLık anLadn sen onu=D
|
Alıntı:
|
Ben ihl mezunu değilim ama çok isterdm o ruhu şuuru almak yaşamak.
|
Değil Olmadı olmayacak Başbakan İMAM HATİPLİ onun için suç değil....
|
gurur duymalısın bence ımamhatıplı olmaktan cok ıstememe ragmen ben gıdemedım keske bende orada okuyup daha ılımlı bır ınsan olsaydım cevrendekılerın dusuncelerı senı bu kadar cok etkılememelı bence
|
Bence bununla gurur duymalısınız . Çok şükür ki rabbim size bunu nasip etmiş. size soran olursa bunu büyük bir gururla ve kendinizden emin bir şekilde söyleyin.
keşke herkes o muhteşem okullara gidebilse ... tebrik ediyorum sizi ... |
GURUR ile söylenecek bir şey neden Suç olsun sana o soruyu soranların aptallığı boşver...
|
Herkes külahını önüne koyacak ve düşünecek "Bu iş niye olmuyor, bu engeller niye konuluyor, yanlış nerede? Ben neyin varisiyim. Ben bir şeyi temsil ediyorum ve bu izzet elbisesi bana niye giydirilmiş, yanlışım nerede? Bunun ardından istedin vermedilerse, ne yapabilirim diye bak.Biz kapıcılardan kapıyı açmasını bekliyoruz. Kendimiz olduğumuzda kapının sahibi kapıyı açacaktır.
Kendinize gelin de. Eskilere baksınlar. Hangi değerlerle nasıl bir dünya inşa etmişler. bir düşünelim suçlu kim? |
imam hatipliyim ve guruluyum ....
|
SUÇ!!! hem de en adi suçlardan suç olmasa naden katsayı diye bir şey olsun neden devlet sizi potansiyel tehlike olarak görsün neden sizin illa cami görevlisi olmanızı istesin EN ADİ SUÇ İHL Lİ OLMAKTIR BU ÜLKEDE!!
|
Alıntı:
|
Hamdolsun bende gurur duyuyorum. Fakat insanların aklında oluşan ön yargıların kalkmasını istiyorum.
|
kalkacak eninde sonunda inş....kardeşimn birisi mhl mezunu diğeride öle olcak inş...bende istredim gerçekten ama sadece ortaokul işte...devran dönecek doğruya...
|
Geçen gün bir arkadaşla tartışıyorum Allah aşkına bahaneye bakın:
-Onlar zaten Arapça biliyor, İngilizceyi çatır çatır konuşuyor, zaten ezberleri iyi katsayı eşit olursa onlarla nasıl yarışacağız... Tabi bu arkadaş lise 1'de lise 2'de çakallıktan yapmaktan derslere vakit bulamamış yan gelip yatıyor ve son senelik bir çalışmayla üni kazanıyor... Buna adelet diyen; YÖK başkanı Teziç yatacak yerin yok!!! Bende Meteoroloji Meslek Lisesindeydim daha ilk senemde hazırlıktayken bu katsayı olayı konuşuldu ve tam ben okulu bıraktıktan 1 hafta sonra puanlar yarı yarıya kesildi. |
Ben imam hatipli değilim fakat ülkemizin ''modern'' görüntüsü veya ahlaksız düşünceleri nedeniyle yönetim kadrosuna geçirilen bütün o yalancı çağdaşların vatanıma verdiği zarardan sonra çok iyi biliyorum ki bir gün dürüstlük için yetiştirilen ve Peygamber ahlakını öğrenen İmam Hatip li kardeşlerim en değerli olacaklar bu ülkede!
Sana gelince arkadaşım ; Eğer kendini aşşağılık hissedersen Rober Kolej'li olsan yine aşşağılık görürler...Kendine güvenmeyi bilmen lazım |
Kardeş biz kendimize güvenmiyoruz. Allah'a güveniyoruz.Bu düşüncelerin Allah'ın izniyle bir gün yok olacagını ve Türkiye' nin 1. Dünya devleti olacağına inanıyoruz. Bu uğurda ülke hasretiyle bütün sevenlerimizi gözü yaşlı bırakarak gurbet elde doktora yapıyoruz.
|
imam hatip liselerinin amacı nedir? bu okuldan mezun olanların aldıkları unvan nedir?bu okula gitmek isteyenler dini konuda kendini geliştirmek isteyenler olabilir. zaten aldıkları eğitim sonucunla imam olarak nitelendirilirler. peki neden illa ki imam-avukat, imam-kaymakam, imam-polis olmak ta ısrar ederler. gittikleri okulun sonucunda ne oldukları bellidir. aynı şekilde ticaret meslek liselerine gidenlerinde sonunda ne olacakları bellidir ve lise tercihlerini ona göre yapmış olmaları gerekmektedir.
ha ben hem dini bütün bir insan olmak hem de hakim olmak istiyorum diyorsan yasalara göre imam hatip lisesine gidemezsin. din eğitimini yasal din kursların kitaplarda vs öğrenirsin.. |
Alıntı:
Şimdi Olay şu arkadaşım insanların birçoğu önyargılarla yaşar belirli bir fikre sabitlenmişlerdir.Bunu aşmak zor onlar açısından ama öbür dünyayı bir düşünseler ağlamak yaşamlarının en büyük önsözü olur.. |
Alıntı:
|
puanının yüksek olması onlara verilen ek puandan kaynaklanıyor olabilir mi?
aynı zamanda ülkemizin din öğretmeni fazlasının olması da puanı yükseltmiş olabilir mi? benim de ablam meslek lisesi mezunu ancak meslek lisesi değil imam hatipliler yüzünden mağdur. |
hayır ondan kaynaklanıyor olamaz çünkü puann çokkkk yüksek arkadaşım çoooook ayrıca din kültürü öğretmeni açığı varrr fazlasıı diill okullarda din derslerine başka öğretmenler giriyorr sen ne diyorsunn? hayır babam okul müdürü onların okuldada öyle...
|
Alıntı:
eğitim-sen in yaptğı açıklamalara bir bak istersen hangi öğretmen açığı olduğunu anlarsın. aynı zamanda bu hükümet döneminde yapılan öğretmen atamalarının çoğunun neden din öğretmeni olduğu ve varolan din öğretmenlerinin de idari görevlere getirilmesi ayrı bir konu. |
bir din öğretmeni müdür olamazmı ? neden olmasın söylermisin dinini biliyor diyemi namazında niyazında diyemi? bu nasıl bir düşüncedir böyle?
|
tabi ki olabilir bunda bir sakınca yok. ancak bu atamaların bu hükümet döneminde artması dikkat edilmesi gereken noktadır.
|
Ateis müdürlerde gördük komünist müdürlerde bunların hepsi chp dsp hükümeti zamanında atandı partimiz muhafazakar demokrat bir parti kendi içimizden adamlar dururken chp ve dspnin yaptığı gibi onları koymak varken neden kalkıpta başka fikri düşünceyi savunan insanları koyalım?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bende senin gibi İmam-Hatipliler imam olmalı derdim çünkü alternatifler olduğu halde bu okula gitme amacı tamamen imam olmak olurdu! Fakat gördüğün gibi Kuran Kursları yasaklandı, Milli Eğitim Vakfı gibi dini amaçlı sivil toplum örgütleri kapatılıyor ve ülkede DİN'i öğrenmek isteyen insanlara İmam-Hatip liselerinden başka bir alternatif kalmıyor! İşte bu yüzdende genç insanlarımızın bir kısmı hem Din konusunda yetişmesi hemde üniversitede değişik bölümlerde okuması için İmam-Hatiplere yollanıyor-du! Uzun bir müddettir bu halarıda ellerinden alındı... İşte bu yüzden onlara olanak verilmeli ve oraya gidenler alternatiflerin kaldırıldığı bu diktatör ortamda Dinini öğrenmeye çalışıyor bunun içinde oralara gidiyor.Yani senin söylediğin gibi İmam-Polis, İmam-Mühendis olmak için değil tam olarak DİNDAR POLİS, DİNDAR MÜHENDİS olmak için oraya gidiyolar ve olacaklarda;) Ayrıca Ticaret Meslek Lisesine gidenlerinde engelleri kaldırılmalı ki hem Ticaret yapan hemde Doktor olan insanlarımız olsun... |
IMAM HATIP LISELERI BENCE OLMASI GEREKEN KURULUSLAR.BIR ULKENIN DININI IYI BILEN YORUMLAYAN INSANLARI OLMALI.AAA TABI TERCIH MESELESIDIR,INSANIN FIKIRLERI DEGISEBILIR SONRADAN.MESELA SAHIS MESLEK LISESI MEZUNUDUR AMA CALISIR INSAAT MUHENDISLIGINI KAZANIR.IMAM HATIP LISESI MEZUNLARIDA BUNU YAPMALI.
|
suç olsaydı başbakan erdoğan olmazdı ;) imam hatipler öle sıradan kişiler yetiştirmezler liderler yetiştiriler liderler ;)
|
imam hatipli olmak ...bu dönemde cesaret işi...ama belli bir dava varsa bu davanın sonuna kadar arkasında olacağız...imamhatipli olmak evet bu ülkede suç..imam hatipliyi yakında sen imam olamazsın durumuna getirecekler...hiç bir şey olmaz diyolarya...
|
Esseşamu Aleykum...
suanda imam hatip de kanayan bir yara acaba bu çıkan sivil anayasa da imam hatiplerin önü açılacak mı ortada bu tür söylemler dolaşıyor hükümetin bu konu hakkında bir düşüncesi var mı? |
inş. kardeşim inş. öncelikli problem aslında başörtüsü olmalı bence ama inş. o nuda çözerler :-[
|
öncelikli problem özgürlükler başörtüsü de onun içinde yer alıyor.Biz Dua edelim
|
Alıntı:
|
evt doğruu anasını satayım bu düzenin yaa :( inş. Rabbimin izniyle halledicez hepsini
|
imam hatipli olmayı bilemem ama imam olmak büyük bir suç. Sizin yüzünüzden CHP iktidar olamıyor(muş). :)
|
All times are GMT +3. The time now is 14:54. |