![]() |
Fakıbaba Bağımsız kazandı, Saadet'e geçiyor
Bağımsız kazandı, Saadet'e geçiyor
Diğer SİYASET haberlerini okumak için tıklayınız... AK Parti yeniden aday göstermeyince istifa edip Saadet'e geçen daha sonra Bağımsız olarak seçimlere giren Fakıbaba açık ara kazandı ve yarın sabah...30 Mart 2009 00:05 AK Parti'den istifa ederek bağımsız olarak adaylığını koyan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, seçimleri yeniden kazanmasını bildi. Kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 43,94 oy alan bağımsız aday Fakıbaba, 2004'de AK Parti adayı iken aldığı oyun 2,5 puan üstüne çıkmış oldu. AK Parti'den istifa ettikten hemen sonra törenle Saadet Partisi'ne geçen ve daha sonra AK Parti'de tamayyüş yoklamasına girdiği için başka bir partiden aday olamayacağını anlayan Şanlıurfa adayı Fakıbaba bağımsız girdiği seçimlerden zaferle çıktı. Sandıkların yüzde 98.8'inin açıldığı Şanlırfa'da, Fakıbaba oyların yüzde 43,94'ünü alırken, AK Parti adayı 39,38'ini aldı. Seçim zaferi büyük bir oranlar kesinleşen Ahmet Eşref Fakıbaba yaptığı açıklamada yarın sabah yapılacak bir törenle Saadet Partisi'ne katılacağını açıkladı. Ahmet Eşref Fakıbaba AK Parti saflarından girdiği 2004 yerel seçimlerinde ise 41,39'lük oyla seçilmişti. (Haber 7) |
Şimdiye kadar Başbakanın özel desteğini alarak gerçekten hizmet eden bir şahıstı, o hizmetleri yapmasındaki en büyük desteği Başbakandan aldı keşke biraz vefalı olsaydı da şahıslara takılmadan davasına hizmet etseydi ! İyi bir insan sonuçta ülkeye faydası olacagını düşünüyorum ! Hayırlısı olsun .
|
Alıntı:
Kendisi aile dostumdur. Bizzat başbakan tarafından AKP'den aday gösterilmedi. Bunun için Ankara - İstanbul - Urfa arasında mekik dokudu. Saadet Partisi'nden aday gösterildi başlangıçta. Lakin AKP'nin itirazı sonucu SP'den adaylığı engellendi ve bağımsız girmek zorunda kaldı. SP'de urfadan aday çıkarmayarak Fakıbaba'yı destekledi. Şöyle bir genel tabloya bakın. Onlarca yanlış aday var kazanamayan. Ancak eski AKP'lilerden kaçı bağımsız girdiği seçimde oyunu geçen seçime göre arttırmış? Burada Fakıbaba'nın büyük bir kişisel başarısı söz konusu. Ne bekliyorduk daha? Adamı hem AKP'den aday göstermedik. Hem SP'den aday olmasını engelledik. Üstüne birde "Urfa'da ceketimizi çıkartsak başkan seçtiririz" dedik. Seçimlerden önce yapmadığımızı bırakmadık! Napacaktı adam? Gelip AKP'ye geçmesini beklemiyorduk heralde! Biraz mantık çerçevesinde yazın yazacaksanız! Bilmiyorsanız araştırın öğrenin. Öğrenmiyorsanız sorun. Sormuyorsanız susun, hiç yazmayın! Vefaymış! Yemişim vefanızı! Biz çok vefalı davrandık ya. Ondan bekliyoruz! |
müntesip arkadaşımız kendi fikrini sunmuş bende onun fikrine katılıtyorum. kimse kimseyi düşüncesinden dolayı yargılayamaz
|
Benim mantık cerceve mi siz belirleyemezsiniz bu bir ! İkincisi Urfa belediye olarak işçilerinin maaşını ödeyemez hale geldiğinde Başbakan sahip çıktı urfa ya ! Aktarılan paralara bir bakın isterseniz ! Ben Fakıbaba suçludur demek istemiyorum ! Ama Başbakanın özel desteğpi karşılıksız kalmamlıydı . En büyük suç vekillerin rant saglayamadıkları için Fakıbaba'nın önünü kesmeleri oldu !
Ben Turgut Altınok Tavrı beklerdim sadece ! |
Ayrıca bilgi konusuna hiç girmeyelim !
Antiparantez Ceket konusu da demagoji malzemesi oldu |
Sevgili arkadaşlar Fakıbaba kendisine bir yol çizmiş ve bu yolda gördüğünüz gibi emin adımlarla yürümektedir.Başbakanla özel bir durumu olduğunu düşünüyorum,aksi taktirde başbakan bile bile kimseyi harcamaz.Hele ki halka rağmen hiçbir işe imza atmaz.Fakıbaba'nın Sp'ye geçecek olması açıkçası şık bir durum..Yani olan oldu artık,önümüze bakmamız gerek.
|
Alıntı:
İyi niyetli yoruma, yukarıda ki yorumu uygun görüyorsan söylenecek bir şey yok. Başkalarında mantık aramana hiç gerek yok.. |
Başbakan partisine davasına ters olmayan kimseye yapmaz bunu..Vardır bir bildiği ve yapmıştır.. Bile ile partisine oy kaybettirmez.. Görmüştür bir terslik yapmıştır gerekeni.. Başbakana sonsuz güvendiğimiz için en yakınımızı dahi çıkarsa ses etmeyiz vardır bir bildiği.. Abdulkadir Aksu misal..Oda bizim yakınımız..İçişleri bakanlığından çıkartıldığı için duygusal davranıpta başbakanı suçlamadık.. Vardır bir bildiği dedik..
Bundada vardır bir bildiği ki yapmıştır gerekeni.. Arkasındayız..!! antiparantez() bazılarıda bunun saadetin başarısı olduğunu savunuyor.. Güldürmesinler beni.. (: Fırsat düşkünü fırsatçılar.. |
Alıntı:
1-Sizin mantık çerçevenizi belirleyen yok! O mesajdan bu yorumu çıkarıyorsanız harbiden mantığınız dar kalıplarda tıkılı kalmış demektir! 2-Başbakan destek vermişmiş. Başbakan yapmayacaktıda babammı yapacaktı? Başbakanın vazifesidir o! Vermek zorunda! Bunu kullanmak acizlikten ötesi değildir! Kullanacak hiçmi birşeyiniz kalmadıda edilen hizmetleri göze sokar oldunuz! Ayıptır ayıp! Bir nebze utanma arlanma olsa bunları dile getirmekten sakınırsınız! Ayrıca başbakan vermişse Fakıbaba'nın ela gözüne değil, kendi belediye başkanının urfa halkına hizmet etmesi için vermiştir! Utanın be utanın! 3-Fakıbaba zaten AKP'den aday olmak için Ankara-İstanbul-Urfa arası mekik dokudu dedim! Gidin bir daha okuyunki göresiniz! Bu karşılıksız bırakmakmıdır? Aday gösterilmesine engel olan beş milletvekilinin lafına kanan başbakandır. Fakıbaba ise aday olmak ve konuşmak için defalarca Ankara'ya gitti geldi! Daha ne yapacaktı! Hem partimizden aday göstermedik. Hem farklı partiden aday olmasını engelledik. Üstüne tahrik edici onlarca açıklama yaptık! Cephe aldık ona karşı! Yapmadığımız vefasızlık kalmadı! Daha ne vefa bekliyorsunuz ondan! Beygir gözlükleri olmadan bir daha bakın bakalım! Kim vefasızlık yapmış kim yapmamış! Hele siz şunu deyin bana. Napacaktı adam daha? Ne vefa bekliyordunuz? Bunca edilene rağmen gelip el etek öpmesimi gerekiyordu! Ceket lafzı demogoji konusu olur elbet! Kullanma olmasın! Siz burada adamın SP'ye geçmesini hazmedemezken o kişinin ve urfa halkının bu cümleyi hazmetmesini nasıl beklersiniz! Ne demektir ceketimizi çıkarsak başkan seçtiririz! Seçmenin vicdanına hiç saygı duyulmadığını göstermiyorda neyi gösteriyor! saygısızlık değilde nedir bu lafızlar! Utanmadan birde bunu savunmaya kalkmayın şimdi! Yapılan hataların ceremesidir şuan çekilen! Günahı kendimizde arayacağımıza adamın bir partiye geçmesine takılır olmuşuz! Yalnız bırakmasaydınızda geçmeseydi paşam! Sonumuz pek hayr değilya. Hadi hayırlısı diyelim! |
bu fakibabba olayı saadetin başarısı filan değil...
bunun bilincindeyim... ama bilincinde olduğum bi konu daha var.. arkadaş demişki başbakanın yardımlarına vefasızlık olmuş..ne vefası..ortada vefa olacak ne var anlamadım doğrusu.. yaw başbakan cebinden vermemmiştir ya..devlet bütçesi ne elveriyorsa odur dimi.. her hangi bi yolsuzluk olmadığına göre.. her şey türkiye için dimi!!!!! |
Alıntı:
Keşke başbakanın bilgisi olduğu için netice bu olsaydı. Lakin emin olun birçok milletvekili ile yaptığım görüşmede başbakanın bu olayın mümessillerini nasıl fırçaladığını bizzat öğrendim! Antiparantez açmakda moda oldu. Burada SP'yi destekleyende başarıyı oraya maledende yok. Fakıbabanın kişisel başarısıdır diye özellikle belirttim. Halen böyle görüyorsanız yaşınızı, eğitiminizi ve siyasi geçmişinizi bizlerle paylaşmanızı istirham edeceğim! Alıntı:
|
Alıntı:
duygucum keşke mesajlara iyi baksan.. burda kimse saadetin başarısı demedi...demezde.. çünkü bu adayın başarısı..bunu sizin kadar bizde algılayabiliyoruz. |
Alıntı:
Kaba üslubunuzu bişrazcık değiştirin yoksa bundan sonra bende aynı kabalıkla cevap vereceğim..!! Moda olmuşmuş.. Aklın mantığın yaş ile alakası yoktur her fırsatta buna takmayın.. Ben sizin ''Fakıbabanın kişisel başarısıdır diye özellikle belirttim.'' cümlenize binaen yazmadım antiparantezimi.. Bunu dile getirip Ak Parti'ye güya laf atan GERİZEKALILARDAN söz ediyorum..!! Yaranız yoksa alınmayın..!! Yaşıma eğitimime ve siyasi geçmişime laf söyletmem..!! Haddinizi bilin.. Herkes sizin fikirleirnize eyvAllah demek zorunda değil.. Asıl siyaseti iyi bilmeyenler böyle karşıt görüştekilerin ''yaşına,eğitimine,kişisel meselelerine'' takarlar..!! |
Alıntı:
Ya siz neyi kime kanıtlamaya çalışıyorsunuz ki..? Ben bunu söyleyenlerin bu konuda söylediğini mi dile getirdim.. Kimin söylediğini yada kimi suçladığımı bilmeden savunmaya geçmeyin..Bilmediğiniz kişileri savunmayın yani..!! Konu Fakıbabayla alakalı olduğu için ''bu durumun saadetin başarısı olduğunu düşünüp dile getirenler var'' diye antiparantez olarak belirttim..!! |
Hem Fakıbaba'ya, Hem Saadet Partisine, hem urfa halkına hayırlı olsun.
İnşaallah hayırlı, güzel çalışmalarda bulunur. Tebriklerimizle. |
Alıntı:
Laf söyleyenmi oldu efendim? Neden sivrileştiniz bu kadar! Ben sizin sadece yaşınızı eğitim ve siyasi geçmişinizi sordum. Bir soru sormak ne zamandan beri laf söylemek oldu? Ne zamandan beri haddi aşmak olarak değerlendirildi? Şuan ne dediğinizin idrakindemisiniz yoksa gözleriniz ve zihniniz kapalı bir vaziyettemi birleştiriyorsunuz bu harfleri? =) Ayrıca yaşın akıl ve mantık ile ilgisi olmadığına kesinlikle katılmıyorum! 11 yaşındaki biri ile 50 yaşındaki birinin mantığını aynı kefede değerlendirmek her iki taraf içinde büyük saygısızlık olur! Ancak bu farklı bir tartışma konusu! Bu konuyu baltalamayalım! Kabalaşmamaktan dem vurup, devamındaki cümlelerde kabalığın en haşin örneğini sergilemeniz hiçde tutarsızca olmamış =) Bana karşı kabalaşmanız yada nezaketiniz hiç umrumda olmaz! Genel değerlendirmelerinize bakarım! Siyaseti iyi bilmeyenler kullandıkları kelimeler ile açıkça ortada. Sizcede öyle değilmi? :utandım: Laf işte =) |
Alıntı:
Sizin bu konuya gelip bu sözleri söylemeniz çok normal, bizim bizlere hitab ettiğinizi düşünmemiz çok anormal değilmi? İlahi. Güldürdünüz beni =) |
sayın katil ve duyguseli:
Daha sakin ve güzel bir uslüpla da meramınızı anlatabilirsiniz. Her ikinizin de bunu yapabilecek birikimde olduğunuzu düşünüyorum. Selamlarımla. |
Alıntı:
Bana göre konuyla alakası yokken eğitimimden yada yaşımdan söz edilmesi hakarettir!! Saygısızlıktır..!! Herkesin nezaket anlayışını kendiniz gibi mi zannettiniz..?!! Ne dediğimin idrakinde olup olmadığımı sorarakta dahada kabalaşmışsınız..!! Bende bunu sizin yaşınıza vs değil ''ahlak anlayışınıza'' veriyorum..!!! Alıntı:
Katılırsınız katılmazsınız..Ben yorumumda 11 ile 50 yaşın kıyaslamasını yapmadım..Buraya gelip yorum belirtiyoruz ve herkes kendince haklıdır..Sizin karşıt görüştekilerin ''yaşıyla eğitimiyle'' ilgilenip saygısızlık etmenizi gerektirmez hiç bir yorum..!! Konuyu baltalayanda kimlermiş.. Müntesip kardeşimizin ''fakıbaba'' hakkında olumsuz kaba bir tabir kullanmayıp faydası olacağını belirten yorumuna binlerce mana yükleyerek saygısızca (bol ünlemli) yorumlar yapanda kim..??!! Alıntı:
Ben kabalığı kime yapmışsam cevabını bırakın o versin..Gerizekalı lafzını kime kullanmışsam gelsin o yapsın yorumunu..Üstünüze mi alındınız yoksa..? Genel değerlendirmeden bahsedip ''yaşımı eğitmimi'' sorgulayan kim burada peki..? Bu konuyu baltalamak olmuyor mu..? Yoksa benim yaşımın yada eğitimimin konuyla herhangi bir alakası mı var..?? Alıntı:
Benim kelimelerimi siyasi bilgimi yargılamak size düşmez..!! Benim bildiğim siyasette herkes kendi fikrini dile getirir..Başkalarının ''yaşını,eğitmini'' sorgulamaz.. Baykalı örnek alıyorsanız bişey diyemem oda ayrı bir mevzu..!! |
Alıntı:
Benim ahkam kestiğim yok..Yine haddinizi aşmışsınız..! Konu fakıbabayla alakalı.. Antiparantezde bulunduğum şahısların yorumuda fakıbabayla alakalı.. Burdada söylerim diğer konulardada söylerim.. Size ne..? Onların avukatlığını yapmak size mi farz oldu..?! Gülmeye devam edin.. Alaycı ve küstah tutumunuzu en güzel bu şekilde gösteriyorsunuz zaten.. !! |
fakı babanın kendi duruşuyla kazandığı aşikar..
hoşgelmiş sefa getirmiş....;1 |
Alıntı:
Bunu yaparkende bir türküdür tutturmuş gidiyorsunuz. Sorgulama, yargılama yaptığımı idda edip duruyorsunuz. Bir soru sormak ne zamandan beri yargılama kefesinde değerlendirilir oldu? Hele buna bi cevap verin siz. Yorumunuzda 11-50 yaş kıyaslaması yapıyorsunuz zaten demedim. Sizin 11 yaşındamı yoksa 50 yaşındamı olduğunuzu nerden bileceğim? Oturup nüfus kütüğünüzü inceleyecek değilimya =) bir soru sorduk o kadar bozuldunuzki habire ordan vurmaya çalışıyorsunuz =) Yaşınızı sormak, eğitiminizi merak etmek saygısızlıkmıdır? Biraz tutarlı yazın ya hû! Alıntı:
Ben her mesajımda bolca kullanırım ünlemleri! Oturun dilediğinizce inceleyin mesajlarımı! Neye farklı anlamlar katıldığı ise ortada. Söyleyecek birşeyiniz kalmadıda şekilciliğemi başladınız =) İlk başlarda size karşı olan tutumumu eleştiriyor oradan saldırıyordunuz. Lakin çıkmaz sokağa dalıp sonuç alamayacağınızı görünce çemberi genişletmeye karar verdiniz anlaşılan! Bahsi geçen kişiye cevabımı zaten verdim! Olayı taşırmayın. Alıntı:
Eğer üstüme alınmış olsaydım cevabım çok daha farklı olurdu ve sinirden şuan klavyenizin tuşlarını dövüyor olurdunuz efendim =) Ancak dedimya. Ben bana karşı olan kaba veya her ucundan nezaket damlayan tutumlarınızdan sizi değerlendirmem. Genel değerlendirmelerinizden sizi değerlendiririm! Hem kabalaşmamaktan dem vuracaksınız, hemde kabalığın en haşin örneklerini sergileyeceksiniz. Ne tutarlı değilmi? =) Bana karşı olması yada olmaması önemli değil. Burada kime karşı olduğununda hiçbir önemi yok zaten. Kendi çelişkinizi yüzünüze çarptım! Çokmu dokunduki? =) Alıntı:
Tutturmuşsunuz türkünün kıvamını. Şu noktada ben ne söylesem kendi sesinizden beni duyarmısınızki? Sanmam! Ama yinede biz söyleyelim. Yahu yargılama yapanmı var, sorgulayanmı? Konuyu ne diye dallandırıp budaklandırırsınız bilmemki! Sadece bir soru sordum ancak soru öylesine zorlamışki psikolojinizi bozma derecesine gelmiş anlaşılan =) İstirham ederim efendim. altı üstü bir soruydu. Ruh sağlığınızı etkilemesine değermi hiç? =) Laf olsun, dibi delik torba dolsun mantığı sizinkisi. Daha ne? |
Alıntı:
=) =) =) Pardon ama siz bu mesajımı nasıl okudunuz? Yok yok dalga filan geçmiyorum. Gerçekten çok merak ettim nasıl okudunuz? Orda ahkam kesen 10 ayaklı böceklere cevabınızı gidin o konularda verin dedim. Hani sizin şu geri zekalı dediğiniz güruh varya? Onlara hitabendi o =) Avukatlık yapanda kim? Harbiden tebessüm ediyordum şuan dahada derinleşti tebessümüm =) Üzerini kaplayan acıma duygusunu hiç söylemiyorum bile... Ama mesajlarımı anlamadan sırf cevap vermek için yazdığınızı aşikar kılmışsınız =)) Ben burda söylemeyin demedimki. Burada söylüyorsanız bizimde konuyla bağdaştırıp üzerimize alınmamıza laf etmeyin dedim! =) Ama idrak edemediğiniz için napsak ne çare? |
Müsterih olunuz efendim. Bizzat kendim konuyu reportladım. Biri düğümler bu konuyuda birazdan.
Büyük ihtimalle birşeyler yazıp bana cevap hakkı tanınmadan düğümlenecek konu. Onada alışkınız zaten =) |
Alıntı:
Ben laflarınızı çok güzel idrak ediyorum..Haddinizi aşmayın..!! Ben o her yorumuna saygısızca laf edip aşağıladığınız diğer üyelerden değilim..Evet altta kalmamak adına yorum yapıyorum..!! Yaşıma eğitmime önce alay eder mahiyette soru soruyorsunuz sonrada ''efendim bunları sormak saygısızlık mı oluyor..?'' diye üste çıkıyorsunuz utanmadan.. Evet bana göre benim ''sorguladığınız'' eğitimime göre bu saygısızlığın en önde gidenidir.. Kendi ahlak anlayışınızla başakalarınınkini karıştırmayın.. Ben fikrimi kendimce belirttim..Yaşımdan eğitimiden size ne..? Uzatıp bulandırıyormuşum.. Hadsizliğinizi,küstahlığınızı sürekli öne sürmem dokundu mu size..? Bu saygısızca ve alaycı üslubunuzu devam ettirdiğiniz sürece dahada dokundurucam emin olun..!! Konuyu baltalamamaktan söz ediyorsunuz ama hemen her yorumda insanların muhakkak kişisel bir özelliğine vurgu yapıp alaycılığınızı devam ettiriyorsunuz..!! Konu siyasetle ilgili olduğu halde başka yerlere getiren benide getirmek zorunda bırakan sizsiniz.. Buyurun baştan sona karşılaştırsın herkes..Kim konuyu baltalamış..? Sizin amacınız başka çok çok iyi anlıyorum merak etmeyin.. Başka yerden kuyruk acısı var hatrınıza geldide o nedenle vuruyorsunuz.. Merak etmeyin..Hiç geride kalmıyacağım.. Buyurun devam edin.. Ben cevabımı esirgemem..Hakaretse hakaret..Hak edene anladığı dilden..!! Buyurun.. |
Alıntı:
Kuyruk acısında haklıymışım..Merak etmeyin düğümlemiyoruz..Buyurun kusun içinizdekileri.. Söylenecek her söze cevabımız var..Ve edilen her hakarete bir hakaretimiz..!! |
Hem konunun düğümleneceğinden korkar gibi yorum yapıyorsunuz hemde konuyu yetkililere şikayet ediyorsunuz.. (: Şaşırdım doğrusu..Ve şikayetteki yoruma bir bakın..!!
Alıntı:
((: işte şimdide siz beni güldürdünüz..!! Hem yetkilileri ''her konuyu düğümlüyorlar'' şeklinde alttan alta suçlar gibi yorum yapın hemde yetkililere şikayet mesajı yollayıp ''konunun kapanmasını'' talep edin.. Bu ne çelişki efendim..?!! |
Üyemiz şikayette bulunmuş..!! Efem üyemiz
Alıntı:
Selametle efendim.. |
Katil hep aynısını yapıyorsun, sen istediğine karşı atıp tutuyorsun bu senin için çok normal oluyor ama senin düşüncene karşı birşey söylendi mi bunu kabullenemiyorsun ve mutlaka kendi düşünceni dikte ettirmeye çalışıyorsun. Bunu yapamadığın zaman da ortamın hzurunu bozmak için elinden geleni yapıyorsun. Bazı teknik denebilecek konularda haklı olabilirsin ama şu tartışmanın genelinde çok küstah ve saygısızsın ve bu ahlaksızlığı edebi cümlelerle yaptığın için de kendini marifetli zannediyorsun.
Şu konuya başından itibaren bakıldığında nasıl köpürerek öteye beriye daldığın çok açık görülüyor. Bu üslubun hayat boyunca sana hiçbirşey kazandırmaz, sevilmeyen biri olursun. Bu şekilde devam edersen doğru bildiğini zannettiğin şeyleri de hiçkimseye anlatamazsın. |
All times are GMT +3. The time now is 22:59. |