AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu| (https://www.akpartiforum.com/index.php)
-   Siyaset (https://www.akpartiforum.com/forumdisplay.php?f=260)
-   -   Hatay İl Genel Meclisi 40 gündür toplanamıyor (https://www.akpartiforum.com/showthread.php?t=101139)

Necip Fazıl 05-05-2009 20:31

Hatay İl Genel Meclisi 40 gündür toplanamıyor
 
Hatay İl Genel Meclisi 40 gündür toplanamıyor
Yerel seçimlerinin üzerinden 40 gün geçmesine rağmen Hatay İl Genel Meclisi toplanamıyor. Hatay'ın 53 il genel meclisinin neden toplanamadığı ise merak konusu oldu.

http://www.habervaktim.com/resim/resim70591_2.jpghttp://www.habervaktim.com/habervaktimtp.jpgVatandaşların ve köylerin işlerinin aksamasına neden olan İl Genel Meclisinin toplanamamasına, Hassa'da seçimlere itiraz edilmesi gerekçe gösteriliyor. İl Genel Meclisinin toplanmaması dolayısıyla organ seçimleri de yapılamıyor.

Siyasi partilerin il başkanlarının bir an önce bir araya gelip Hatay İl genel meclisinin toplanması için bir çaba sarf etmelerini isteyen CHP Hatay İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Öztürk, 5302 Özel İdare Kanunun 5'inci maddesi mahalli seçimlerin ilanını izleyen beşinci günde toplanmasını öngördüğünü hatırlattı. Hatay'ın il daimi encümensiz bırakılmasına sitem eden CHP'li Öztürk, 218 sayılı kanunun 118'inci maddesine göre seçimlere yapılan itirazların İl Genel Meclisi'nin toplanmasına engel olmadığını dile getirdi. Öztürk, meclisin toplanmaması yüzünden Hatay'da hizmetlerin aksadığını sözlerine ekledi. (CİHAN)


All times are GMT +3. The time now is 13:23.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
AK Parti Forum 2007-2023