AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu| (https://www.akpartiforum.com/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.akpartiforum.com/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Askerlik vatan borcu mudur? (https://www.akpartiforum.com/showthread.php?t=103584)

ultrAstribun 05-16-2009 23:28

Askerlik vatan borcu mudur?

Nette biraz araştırma yaptım.
Bir kaç kişinin yorumlarını sizlerle paylaşmak istiyorum.
Ayrıca bu fikilerin tamamına katılmaktayım.

1.yorum
  • Alıntı:

insanlarinin duyunca "o da ne ki" dedigi ulkelerin onemli bir cogu kah ekonomik kah siyasal olarak turkiyenin katmer katmer ustunde oldugunu goz onune aldigimizda anliyoruz ki artik topla tufekle vatan borcu odemenin devri gecmis. bu ulkenin ihtiyaci olan 6-12-15 ayini hayatini dondurarak herseyden geri kalarak geciren insanlar degil, is kuran, doviz getiren, bilimsel vs calismalar yapan insanlardir ve onlar defalarca daha faydalidirlar, eger onemli olan gercek bir katkida bulunmaksa.

2.yorum
  • Alıntı:

erkekler icin askerlik gorevi anlamina gelmekle birlikte kadinlar icin bir anlaminin oldugu soylenemez.
  • yine vatan borcu odenirken yerine getirilmesi gereken 3k kuralı vardır;
  • 1-konu$ma
  • 2-kari$ma
  • 3-kaytarma
  • bu kurallar da eksiksiz uygulanirsa vatan borcu olan askerlik mutlu, mesut, ezik ve psikopat bir ruh hali ile odenir.
  • 3.yorum
  • Alıntı:

kesinlikle paşa koridorlarını arjantinden getirilen metrekaresi 1000 $ olan granitlerle döşemek değildir. ve koridorun sonu görünmüyor nitekim.

4.yorum
Alıntı:

• bir zamanlar varlığını tamamen askeri güç üzerine kurmuş devletler için belki geçerli olabilecek kavram.
  • bugünün türkiye'sinde ise, hem işlevsel hem de ideolojik olarak dejenere olmuştur. sadece ve sadece eski düzeni sürdürme ve bu yolla hayatlarını devam ettirebilme amacı güden, değişime (yeniliğe) cesareti olmayan, hatta aslında kendisinin, geçmişin çürümüş düzeninin bir parçası olduğunun gayet bilincinde olduğundan ve değişim durumunda kendisinin tasviye edileceğini öngören çevrelerin, eski kavramları yücelterek, ve böylelikle onların sorgulanmasını engelleyerek eski düzenlarini sürdürme çabası.

Yorumcuların yorumları son derece sağlıklı.
Özellikle 4. yorum benim düşüncelerimi tam tamına yansıtıyor.
Bu konu ile ilgili varsa fikilerinizi alalım?

NS 05-16-2009 23:43

vatan borcu, tabiri caizse; şehadete giden anayol...
benim yasadığım hayata göre biraz konfor yönünden eksik ama olsun...
havasını soluyorsam borcumdur...
kardeslerimi, annelerimi, dedelerimi korumak görevi bana yuklendiyse seve seve yerine getiririm :)

YuZaRSiF 05-16-2009 23:50

Asker ocağı , Peygamber ocağıdır.Oradaki yapılan her görev kutsaldır. İnsan okula gider 1 adam olur , askere gider 2 adam olur , evlenir 3 adam olur derken bu zincir böylece devam eder. Bizim atalarımız eskiden askerlik yapmayana kız vermezlermiş , dedemler anlatırdı. Artık askerliğin önemini ve derecesini burdan ölçün

Yıldırım 05-16-2009 23:53

Askerlik vatana hizmettir...İleride bir savaş çıktığından bu ülkeyi bizler koruyacağız...İnsanlar kendi kendilerine borç yapamaz ne yaparsak kendimize yaparız... askerliğimizi hakkıyla yeri getirsek gerekli askeri bilgileri alırsak eminim dış güçlerde bizimle savaşa girmekten kaçınacaktır...

Tarantula_ 05-16-2009 23:57

Böyle bir konuyu bizim gibi bir ülkede dile getirmek ne bileyim bana biraz saçma geldi. Biz askerliğe tamamen farklı bir şekilde bakıyoruz anlamı çok büyük...

Yıldırım 05-17-2009 00:14

Alıntı:

Tarantula_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 613693)
Böyle bir konuyu bizim gibi bir ülkede dile getirmek ne bileyim bana biraz saçma geldi. Biz askerliğe tamamen farklı bir şekilde bakıyoruz anlamı çok büyük...

Çok haklısınız fakat insanlar artık yukarıda ki insanları sorgulamaya başaldı....Cuma namazlarında kim Allah dedi diye fişlemeler ortaya çıkınca insanlarında bazı şeylere güvenmemeye başladı.

Şener Euygur gibi bir adamları görünce benim kafamda ki kutsal Peygamber ocağı tabiri tamamen yıkıldı.Öncelikle askeriyenin bu ve bunun gibi adamalrdan temizlenmesi gerekir...bu temizlikde bize düşer....

Tarantula_ 05-17-2009 00:15

Alıntı:

bur-AK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 613703)
Çok haklısınız fakat insanlar artık yukarıda ki insanları sorgulamaya başaldı....Cuma namazlarında kim Allah dedi diye fişlemeler ortaya çıkınca insanlarında bazı şeylere güvenmemeye başladı.

Şener Euygur gibi bir adamları görünce benim kafamda ki kutsal Peygamber ocağı tabiri tamamen yıkıldı.Öncelikle askeriyenin bu ve bunun gibi adamalrdan temizlenmesi gerekir...bu temizlikde bize düşer....

Allah tasviye edenlerden razı olsun...

dilemma 05-17-2009 00:32

Hepsi haklı.
Yakın arkadaşlarımdan biliyorum.Bir de gelip uzun süre psikolojisi düzelmeyen arkadaşlarım var ki..
Ahh :(

Yıldırım 05-17-2009 00:57

Alıntı:

dilemma Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 613718)
Hepsi haklı.
Yakın arkadaşlarımdan biliyorum.Bir de gelip uzun süre psikolojisi düzelmeyen arkadaşlarım var ki..
Ahh :(

Birçok yakınımızdan duyuyoruz askeriyedeki saçma sapan uygulamalardan rahatsız oldukarını söylüyorlar...ve hatta çoğu silah tutmayı öğrenmeden geri dünüyor..

FarukARSLAN. 05-17-2009 00:58

Askerlik..
Mustafa Kemal'in, "seçme ve seçilme hakkı" isteyen kadınlara o hakkın verilmesi karşılığında yapmalarını istediği vazife(ve bu istekte tam on yıl direnerek..)

Yani o kadar önemli..

All times are GMT +3. The time now is 02:13.