![]() |
Eğitimde Ak icraatlar
Başbakanımız trt de ulusa seslenişte hükümetimizin yaptığı icraatlardan bahsetti işte eğitimde ak icraatlar
6,5 yılda 133 bin derslik ve 710 bin bilgisayar ilköğretimler bilgisayarlarla buluştu ve müfredatlara bilgisayar dersi konuldu 56 yeni üniversite yapıldı 41 i devlet-15 vakıf üniversitesi ,66 yüksekokul,141 enstitü 2002 yılında450 bin öğrenci 45 milyon burs alırken,şimdi 750 bin öğrenci 180 milyon burs alıyor yurtlardaki yatak kapasitesi 35 bin arttırıldı üniversiteye girişte bu sene kontejanlar devlet üniversitesinde yüzde 15 vakıf üniversitelerinde yüzde 20 arttırıldı hükümetimiz zamanında devlet imkanlarıyla ve devlet vasıtasıyla 2000 öğrenci yüksek lisans doktora için yurtdışında gönderildi işte Ak eğitim icraatları acaba hangi hükümet Türkiye cumhuriyeti tarihinde bu kadar icraat yaptı ? |
255 yeni fakülte yapıldı
86 yeni yurt yapıldı |
2008-2009 yılında sadece Gaziantep ve ilçelerinde 45 yeni okul yapıldı
|
Büyükşehir Belediyesi’nin biri Ağrı’nın Patnos ilçesinde olmak üzere yaptırdığı 5 okulu Başbakan Erdoğan, Bakan Çelik ve Başkan Topbaş birlikte hizmete açtı. Başbakan Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye geneline yayılan yatırımları nedeniyle Başkan Topbaş’a teşekkür etti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı Esenyurt Orhangazi İlköğretim Okulu Hadımköy Osmangazi İlköğretim Okulu, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ayazağa Lisesi ile Ağrı’nın Patnos ilçesinde yaptırdığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi KİPTAŞ İlköğretim Okulu düzenlenen törenle hizmete alındı. Ayazağa Lisesi’nin bahçesinde gerçekleştirilen ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın ev sahipliği yaptığı törene, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu , Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ile milletvekilleri, ilçe ve belde belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı. Büyükşehir 16 okul bitirdi, 11’i de yolda… Törende konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2008-2009 eğitim-öğretim yılının hayırlı olması dileğiyle başladığı konuşmasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin biri Patnos’ta olmak üzere yaptırdığı 5 okulun da öğrencilere, öğretmenlere ve Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bunların dışında 11 okulu bitirerek hizmete soktuğunu ve böylece biten okul sayısının 16’ya çıktığını anlatan Başbakan Erdoğan, yapımı devam eden okul sayısının 7 olduğunu, yapımı planlanan 4 okul ilave edildiği |
250 BİN KIZ ÇOCUĞUNA EĞİTİM ELİ
Eğitim çağında olmasına rağmen okula gidemeyen 250 bin kız çocuğu okullara kazandırıldı. 2003’te 40 bin, 2004’te 50 bin, 2005’te 60 bin, 2006’da 25 bin ve 2007 yılında 75 bin kız çocuğunu sınıflara kavuşturan bakanlık, Doğu’nun makus tarihini yenmesi için eğitim tohumlarını da atmış oldu. 2003 yılında başlatılan Eğitim’e Yüzde 100 Destek kampanyası ile devlet-millet bütünleşmesi yaşandı ve 2,5 milyon YTL’lik kaynak yaratıldı. Vatandaşların hayır yarışına girdiği kampanyada bin 687 okul, 176 ek derslik binası, 23 bin 279 yeni derslik yapılırken yine hayırseverler tarafından okul yapılması için 659 milyon 944 bin metrekarelik arazi bağışlandı. Bilgi Teknoloji Sınıfları kurularak, okullara 550 bin bilgisayar temin edildi. Türkiye’deki okulların yüzde 98’ine geniş bant internet bağlantısı kuruldu. |
All times are GMT +3. The time now is 17:56. |