AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu| (https://www.akpartiforum.com/index.php)
-   Haberler (https://www.akpartiforum.com/forumdisplay.php?f=120)
-   -   sendikalı oldukları için işten atıldılar. (https://www.akpartiforum.com/showthread.php?t=127957)

novek 05-07-2010 17:48

sendikalı oldukları için işten atıldılar.

Bilgi'de oturma eyleminin 3. günü

07.05.2010 - 15:36

http://haber.sol.org.tr/sites/defaul...ersitesi_0.jpg Santral Kampusü'ndeki oturma eylemi, sonuç alınana kadar devam edecek.
İstanbul Bilgi Üniversitesi yönetiminin sendikalı oldukları için işten çıkardığı 3 işçi 3 gündür oturma eylemi yapıyor. Sosyal-İş Sendikası, devam eden eyleme yönelik Cumartesi günü Taksim'de basın açıklaması yapılacağını açıkladı.
İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde DİSK Sosyal-İş sendikasında örgütlendikleri için işten atılan 3 işçinin oturma eylemleri bugün 3. gününe girdi. Öğle saatlerinde pek çok çalışanın destek verdiği oturma eylemi işten atılan işçiler işe iade edilene kadar devam edecek.
Yönetimin gelecek hafta içinde yanıt vereceği süreçte imzaya açılan basın açıklamasına destek yağarken, Sosyal-İş Sendikası 8 Mayıs Cumartesi günü saat 19.00’da Taksim’de bir basın açıklaması yapacağını duyurdu. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının ve örgütlerin katılımıyla gerçekleşecek olan kitlesel basın açıklamasının çağrı metni tam olarak şöyle:
Herkesin Bilgisi Olsun
Cumartesi günü saat 19:00’da Taksim Tramvay Durağı’nda buluşuyoruz;
dostlarımızla birlikte Galatasaray Lisesi’ne yürüyoruz.
Çünkü,
Tam da sendikamızın yetki almasına ramak kalmışken
Sendikalı 4 Bilgi çalışanı, hukuka aykırı biçimde işten atıldı.
İşten çıkarma “gerekçe”lerine kampüslerimizdeki kuşlar bile inanmadı,
Oysa biz,
Hep birlikte bilim üretiyoruz,
Hep birlikte bilgi üretiyoruz;
Ürettiğimiz bilgiyi hep birlikte paylaşıyoruz.
İşte bu yüzden,
iyi günde de kötü günde de hep birlikte olacağımızı,
sendikamızdan, haklarımızdan, işimizden, iş güvencemizden vazgeçmeyeceğimizi
Bilginin dayanışmasını, dayanışmanın Bilgisini hep birlikte üretmeye devam edeceğimizi,
arkadaşlarımız işe geri alınana, sendika hakkımıza saygı duyulana kadar hiç susmayacağımızı,
duyurmak için
Cumartesi günü saat 19:00’da Taksim'de buluşuyoruz,
1 Mayıs’ta Taksim’e yakışan ayak izlerimizi takip ediyor
Hep birlikte yürüyoruz.
İstanbul Bilgi Üniversitesi Çalışanları
DİSK Sosyal-İş Sendikası
(soL – Haber Merkezi)

Ahmet Yasin 05-07-2010 18:16

Harranlı olsalardı ya o zaman işten çıkarılmazlardı...

Hüdaverdi 05-07-2010 18:18

Benim fikrim sendikaların ister solcu ister sağcı ister islamcı olsun,hepsinin kapatılmasıdır.
Siyasi,inanç,düşünce görüşene göre sendika olmamalı.Bin bir tane sendika açılmamalı.
Taleplerr aynı iken bunu görüş olarakta ayırmak,istenilene ulaşılmasında zorluk çıkarır sadece,sidik yarışı olur kendi aralarında.İşçi bayramının solcu ve kem komculara ait olmasından çok,her sınıftan insanın olmasını beklerim.O zaman daha fazla katılım olduğu gibi,istenilenin elde edilmesinde başarı olanağının daha fazla olacağından eminim.

unnamed 05-07-2010 18:19

Alıntı:

barışcan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 740937)
Harranlı olsalardı ya o zaman işten çıkarılmazlardı...

;D;D;D

EpiVaTeS 05-07-2010 18:20

Alıntı:

Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 740939)
Benim fikrim sendikaların ister solcu ister sağcı ister islamcı olsun,hepsinin kapatılmasıdır.
Siyasi,inanç,düşünce görüşene göre sendika olmamalı.Bin bir tane sendika açılmamalı.
Taleplerr aynı iken bunu görüş olarakta ayırmak,istenilene ulaşılmasında zorluk çıkarır sadece,sidik yarışı olur kendi aralarında.İşçi bayramının solcu ve kem komculara ait olmasından çok,her sınıftan insanın olmasını beklerim.O zaman daha fazla katılım olduğu gibi,istenilenin elde edilmesinde başarı olanağının daha fazla olacağından eminim.

O biraz zor...
İşci bayramı sol bir bayram...
bunu ne kadar inkar etsekte bu böyledir...
nerede komunist-marksist-leninist-stalinist-maoşist varsa hepsi orada...
Elbette bayram hakları ama Solun bayramı bunu kabul etmek gerek...
benim babamda işci ama nefret eder birmayıstan...:güzel:

Ahmet Yasin 05-07-2010 18:24

Zaten Türkiye'de çoğu kurumlar asıl olan görevlerini yapmazlar ki herkes birbirinin işine burun sokmaktan başka bişey yapmak istemezler herşeyi ben bilirim ben yaparımdüşüncesindeler.

geçmiş siyasetçiler sendikaları iyice şımartınca oy uğruna bugünde böyle diklenmeleri normaldir sendikalar işçilerin hakkını savunmaktan çok siyaset yapıyorlar.Hatta bazı zavalılar işi iyice abartıp hükümeti deviririz bak tehditinde bile bulunuyorlar.

Hüdaverdi 05-07-2010 18:25

Alıntı:

Noktaların Efendisi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 740942)
O biraz zor...
İşci bayramı sol bir bayram...
bunu ne kadar inkar etsekte bu böyledir...
nerede komunist-marksist-leninist-stalinist-maoşist varsa hepsi orada...
Elbette bayram hakları ama Solun bayramı bunu kabul etmek gerek...
benim babamda işci ama nefret eder birmayıstan...:güzel:

Benim babamda tekel işçisiydi,chplidir ama asla katılmamıştır bu terör odaklılarında katıldığı işçi bayramına.
Solcuların bilmemnecilerin ve teröristlerin bayramı olsada bunu düzenlemek devletin elinde bence.Eğer belli düşünceye sahip kişiler sahip çıkıyorsa adının değiştiirlmesi lazım.

İşçi derler,emekçi derler,aralarında sağcı bulmak zordur,bir sendika gelse nasıl kavgalar olacağıda kesin.Kendi cebini düşünenlerdir benim gözümde.İlla kendileri gibi olanların hakkına sahip olmalarını isteyenlerindir.

Ben yinede iyimser bakayım,illa zamanla her kesimin katılacağı bayram olmasını dileceğim:güzel:

novek 05-07-2010 19:50

Alıntı:

barışcan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 740945)
Zaten Türkiye'de çoğu kurumlar asıl olan görevlerini yapmazlar ki herkes birbirinin işine burun sokmaktan başka bişey yapmak istemezler herşeyi ben bilirim ben yaparımdüşüncesindeler.

geçmiş siyasetçiler sendikaları iyice şımartınca oy uğruna bugünde böyle diklenmeleri normaldir sendikalar işçilerin hakkını savunmaktan çok siyaset yapıyorlar.Hatta bazı zavalılar işi iyice abartıp hükümeti deviririz bak tehditinde bile bulunuyorlar.

zaten turk iş başkanı mustafa kumluyuda bu yuzden porotesto ettiler alanda.
bende oradayım oyle bir ıslık ve yuglama olduki hiç bişey duyamadım
:)

novek 05-07-2010 19:53

Alıntı:

Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 740946)
Benim babamda tekel işçisiydi,chplidir ama asla katılmamıştır bu terör odaklılarında katıldığı işçi bayramına.
Solcuların bilmemnecilerin ve teröristlerin bayramı olsada bunu düzenlemek devletin elinde bence.Eğer belli düşünceye sahip kişiler sahip çıkıyorsa adının değiştiirlmesi lazım.

İşçi derler,emekçi derler,aralarında sağcı bulmak zordur,bir sendika gelse nasıl kavgalar olacağıda kesin.Kendi cebini düşünenlerdir benim gözümde.İlla kendileri gibi olanların hakkına sahip olmalarını isteyenlerindir.

Ben yinede iyimser bakayım,illa zamanla her kesimin katılacağı bayram olmasını dileceğim:güzel:

dogru konus lafını bil.
bende 1 mayısta taksimdeydim
ben terorist degilim.

işçilerin aralarında elbebette sagcı olmaz. hem işçi olucaksın hem sagcı.
hem musluman hem hiristiyan olmak gibi bişey bu dedigin.

evet alanda bazı sarı sendikalar vardı zaten onlarda agzının payını aldılar.
bence gerçek sendika turkiyede disk tir gerisi sarı sendikadır.

bu ulkede meclistekiler kaç tanesi işçi.

demokrasilerde cogunluk yonetir derler ozaman işçiler cogunlukta olduguna gore neden meclistekilerin cogu zenginlerden olusur.
patron olan birisi işçiden yana yasa çıkartırmı? tabiki çıkartmaz.

Hüdaverdi 05-08-2010 02:58

Alıntı:

novek Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 740993)

dogru konus lafını bil.
bende 1 mayısta taksimdeydim
ben terorist degilim.

işçilerin aralarında elbebette sagcı olmaz. hem işçi olucaksın hem sagcı.
hem musluman hem hiristiyan olmak gibi bişey bu dedigin.

evet alanda bazı sarı sendikalar vardı zaten onlarda agzının payını aldılar.
bence gerçek sendika turkiyede disk tir gerisi sarı sendikadır.

bu ulkede meclistekiler kaç tanesi işçi.

demokrasilerde cogunluk yonetir derler ozaman işçiler cogunlukta olduguna gore neden meclistekilerin cogu zenginlerden olusur.
patron olan birisi işçiden yana yasa çıkartırmı? tabiki çıkartmaz.

Yanlışımın aksiliğini ispat et boynumu keseyim kardeşim.
Takimde olabilirsin doğaldır.
O gün Taksim'de ulusalcılar da vardı,hani şu ergenekon aşıkları.
pkklılarda vardı,hani şu bdpliler.
Sol terör örgütlülerde vardı,hani şu kızılcıklar.
Geçen yıl polis helikopterine havai fişek atıp sevinenlerde vardı,hani şu elinde deniz geçmiş bayrağı tutanlar.
Tikkocularda vardı dhkp-clilerde.

Kimisi darbe karşıtı -bknz: 'darbeye karşı 70 milyon adım eylemine katılan komünisler- ,kimisi darbe aşığı -bknz:chpliler-

Ergenekonun kanlı 1 mayısın tetikçisi olduğunu düşünen eski ödpli şimdiki bdp li ufuk uras,ergenekon aşığı küfürbaz karı kız düşkünü içkiçi tarık akan.

Böyle bir ortam vardı orada.

İşçi: Başkasının yararına bedenini, kafa gücünü veya el becerisini kullanarak ücretle çalışan kimse -sırf iyi anlayasın diye internetten alıp yazdım-

İşçinin,emekçinin sağcısıda olur solcusuda Allahsızıda,dindarıda.İşçiliği,emekçiliği bari katmayın bu dandirik ideolojilere.
Solculuk var olmadan önce sanki işçi sınıfı yokmuşcasına konuşmayın.Temel fıkrasından da öte gittiğinden gülemez hale sokuyor insanı.
Yok sarıymış,yok kızılmış,yok bilmem ne rengiymiş.
Benim gözüme görede 1 mayıstakiler gök kuşağı o zaman ?

Demokrasiden söz eden sizler,başkalarının haklarını dile getirmesine dahi belli ki 1 mayısta içinize sindirememişsiniz.Kaldı ki istenen haklarda aynı.Hak'ta veriyorum,ülkede 1 tek gününüz var oda 1 mayıs gerçi.Kim kaptırmak ister bu 1 günü ? Geri kalan 364 gün sessizlik 1 yıl sonrasına kadar.

İşçiler ne zamandan beri haklarını kafalarına ecnebi şapkalarına benzer kızıl bir temel reis şapkasına benzer şapka takıp,kızıl giyinip,ellerine kızıl bayrakla alıp nizami şekilde sıraya girerek hak talet etmeye kalkmıştır ? Böyle komik bir şey mi olur ? İşçiysen çık meydana adam gibi sorunları dile getir,demokrasiden söz ediyorsan insan olup diğer düşünceye sahip işçilerle haklarınız birlikte arayın.Ama görülüyor ki ne insanlıktan nasibini almış bazıları,ne adam gibi adam gibi davranabilmekte.

Eeee sen kayırmacılık yaparsan meydanda elbet avucunu yalarsın kardeşim.
Kaçı işçi diyorsun,hiç unutmam bir kerhanede çalışan 2 bayan meclise sorunlarını dile getirmek için bağımsız aday olmuşlardı son genel seçimlerde.Bunlarada bir nevi işçi denilebilir.Oy vermeyin mi dedik veya oyunuzu kesen mi oldu da ?

Meclistekilerin kaçı işçi,kaçı patron,kaçı sex kaseti çıkarmış,kaçı evini terk etmiş beni ilgilendirmez.İlgilendiren taraf işlerini yapmaları,en iyi şekilde ülkelerini yöneltmeleri.

All times are GMT +3. The time now is 18:45.