AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu| (https://www.akpartiforum.com/index.php)
-   T.C. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül (https://www.akpartiforum.com/forumdisplay.php?f=380)
-   -   Gül: Yeni bir Anayasa iyi olurdu (https://www.akpartiforum.com/showthread.php?t=132275)

HaArP 07-15-2010 17:12

Gül: Yeni bir Anayasa iyi olurdu
 
Gül: Yeni bir Anayasa iyi olurdu
Cumhurbaşkanı Gül, "Tamamen yeni ve önyargılardan uzak bir anayasa yapılması daha iyi olurdu." dedi.
Perşembe, 15 Temmuz 2010 15:30

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Slovenya yolunda 12 Eylül'de tartışmalarla referanduma gidecek Anayasa paketiyle ilgili gazetecilere konuştu, "Yeni bir Anayasa daha iyi olurdu" dedi. Yargı reformunun gerekliliğine vurgu yapan Gül'ün Avrupa Birliği ve İsrail ile ilgili mesajları da vardı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tartışmalı Anayasa paketiyle ilgili tavrını, "Tamamen yeni ve önyargılardan uzak bir anayasa yapılması daha iyi olurdu. Aslında çok zor olduğu kanaatinde de değildim. Temel bütün meselelerde ortak görüş olduğu kanaatindeyim. Fakat TBMM böyle karar verdi" bu sözlerle ortaya koydu, "Ama artık halk konuşacak" dedi.

Slovenya yolunda gazetecilerle sohbet eden Gül, yargı reformunun gerekliliğine vurgu yaptı. Terör sorununa da değinen Gül, "Devlet güç gösterisinde bulunan terör örgütünden daha güçlü olduğunu göstermek zorunda" dedi. Cumhurbaşkanı Gül, "Bir örgüt düşünün ki 'ben terörden vazgeçmeyeceğim' deyip şehirde eylem yapıyor, dünyada yasaklanmış olan mayınları kullanıyor. Buna karşılık devlet de 'ben buradayım sana fırsat vermem ben güçlüyüm' diyecektir. Türkiye'nin demokratik standartları topyekün yükseltildiğinde birçok problem, problem olmaktan çıkacak. İki sene, üç sene önceye baktığınızda Türkiye'de çok sayıda tabu yıkılmıştır. Bunları görmemek vicdansızlıktır" diye konuştu.

Gül, Mavi Marmara baskınıyla kopma noktasına gelen İsrail ilişkilerine de değindi, "Gemi giderken uyarmıştım, 'Bakın ne olacak bu işin sonu' diye. Ama hiç kimsenin aklına gelmezdi ki uluslararası sularda böyle bir şey olsun. Mafya gemiyi bassa anlarız. Türkiye bunu nasıl hazmeder ki..." dedi.

Gül, Avrupa Birliği"ne üyelik sürecine ilişkin bir eleştiride de bulundu, "Türkiye bütün sinerjisini toplayıp buna veremedi" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA

http://dunyabulteni.net/news_detail.php?id=121541

Ertuğrul ÖZGÜL 07-15-2010 17:16

Konuları yerinde açmaya dikkat edlim lütfen....

HaArP 07-15-2010 17:19

Elbette daha dikkat ederim İnş...

Ertuğrul ÖZGÜL 07-15-2010 17:21

Allah razı olsun...;1

HaArP 07-15-2010 17:24

Alıntı:

Ertuğrul ÖZGÜL Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 769455)
Allah razı olsun...;1

Allah c.c. Sizdende Razı Olsun inş...


All times are GMT +3. The time now is 23:21.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
AK Parti Forum 2007-2023