![]() |
'Hayırcılar' darbe anayasasını destekliyor
Başbakan Erdoğan:"'Hayırcılar' darbe, 'Evetçiler' milletin anayasasını destekliyor..." Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'hayır' cephesinin darbe anayasasını desteklerken, 'evet' cephesinin milletin anayasasını desteklediğini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı ilçe ziyaretleri kapsamında Ümraniye Alemdağ Caddesi'nde vatandaşlarla buluştu. Başbakan gelmeden önce alana akın eden yaklaşık 5 bin İstanbullu, konuşma yapacağı alana gelen Erdoğan'ı alkışlarla karşıladı. Recep Tayyip Erdoğan, millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldiklerini söyledi. Referanduma 2 gün kaldığını ifade eden Erdoğan, bu tarihi süreçte Ümraniyelilerin duyduklarını yakınlarına anlatmasını istedi. İleri bir demokrasi ve özgürlük için 'evet' oyu verilmesi gerektiğini aktaran Başbakan Erdoğan, dmokrasi ve ekonominin at başı gittiğini, geride bıraktıkları 8 yılda demokrasi ne kadar ilerlediyse ekonominin de o kadar ilerlediğini söyledi. Anayasa değişiklik maddelerini anlatan Erdoğan, her maddeyle ilgili açıklaması sonrası 'evet' mi? diye sorarak vatandaşlardan destek istedi. Yolda gelirken bir pankart gördüğünü söyleyen Erdoğan, "Diyordu ki 'bölünmeye hayır'. Ben şimdi diyorum ki 'birliğe bütünlüğü evet.' Hem bölünmeye hayır diyorsun hem de kimlerle birliktesin. 'Hayır' cephesinde BDP, Türkiye Komünist Partisi, İşçi Partisi var. Daha ne diyeyim ben. 'Evet' cephesinde ise millet var millet. Hayır cephesi darbe anayasasını desteklerken evet cephesi milletin anayasasını destekliyor." dedi. Hayır oyu vereceklere saygı duyduğunun altını çizen Erdoğan, "Fakat yalan konuşulmasına üzülüyorum. 'Yalana talana rüşvete hayır' diyor. Ne alakası var? anayasa maddesinde bunlar var mı? Gelin anayasa değişiklik maddelerini konuşalım." diye konuştu. HSYK'yı daha çoğulcu bir demokrasi haline getireceklerini söyleyen Erdoğan, "HSYK'yı Türkiye genelindeki 11 bini aşkın hakim ve savcı seçecek. Diyorlar ki 'olmaz', neden? 'Biz seçeceğiz.' Hayır bu katılımsal demokrasiye tüm hakim ve avukatlar katılacak. Yargı birilerinin arka bahçesi olmayacak." ifadesini kullandı. 13 Eylül'de bir başka Türkiye'nin adımlarını atacaklarını dile getiren Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Memlekete giden akrabalarınız mutlaka dönsünler, gelsinler. Onları uyarın. Bayram sohbetlerimizin konusu halk oylaması olmalı. 3 gün gece gündüz çalışacağız. Biz sizlerle bu yola beraber girdik." Konuşmasının ardından Erdoğan'nın 5. durağı Ataşehir oldu. Erdoğan'ı burada da coşkulu bir kalabalık karşıladı Erdoğan, BDP'nin boykot çağrısını eleştirdi. Baskıyla antidemokratik uygulamalarla bu işin olmayacağın ifade etti. Ataşehir'den sonra Maltepe'ye geçen Erdoğan, buradaki konuşmasını da tamamladıktan sonra Kartal'a hareket etti. (CİHAN) |
All times are GMT +3. The time now is 18:28. |