AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu| (https://www.akpartiforum.com/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.akpartiforum.com/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Ateist birisine oy verir misiniz? (https://www.akpartiforum.com/showthread.php?t=140932)

muh_ince 11-14-2010 21:30

Ateist birisine oy verir misiniz?

Alıntı:

Avustralya'nın ateist başbakanı

http://www.agnostik.org/resim/webup/rs_1278014107.jpg

Avustralya'nın ilk kadın Başbakanı olan Julia Gillard ateist olduğunu açıkladı.
Göreve yeni gelen ve ülkenin 27. Başbakanı olan 48 yaşındaki Gillard, ABC radyosuna yaptığı açıklamada tüm inançlara saygılı olduğunu ancak bunların kesinlikle kendi inançları olmadığını ifade etti.

Ülkenin önceki Başbakanı Tony Abbot'un katı bir Katolik olması ve düzenli olarak kilisede bulunduğu göz ününe alındığında, bu durum Avustralya halkı için oldukça radikal bir değişikliğe benziyor.

Gillard'ın sözleri ülkede büyük yankı uyandırırken, Hristiyan Lobisi sözcüsü Gillard'ı ülkedeki inançları incitmemesi konusunda uyardı.

Hükümetin Afganistan’da asker bulundurma gibi dış politika uygulamalarında değişiklik yapması beklenmeyen Gillard’ın, hükümette üstlendiği başbakan yardımcılığı ve çeşitli bakanlık görevleri sırasında parlemento ve ülke medyasında "göz dolduran" çalışmalar yaptığı ifade ediliyor.

Gillard, hükümetin 4 kişiden oluşan ve "mutfak kabinesi" olarak adlandırılan çekirdek grupta yer alıyordu.
Bu haberi okuyunca aklıma geldi. Eğer bir gün baktığınızda ülkedeki yönetime aday partiler içinde en çok hak edenin başında bir ateist olursa o partiye oy verir misiniz?

Asi_isyankar 11-14-2010 21:37

Onun inancının hesabını ancak Allah sorar.
Bilinmeli ki kişinin en başta "insan" olması önemlidir.
Bir sürü münafık var aramızda.
Siz bu münafıklara mı güvenirsiniz
yoksa "insan" olan bir Ateiste mi?

Menderesay 11-14-2010 21:40

Şöyle Düşünelim..

İki Seçenek var

Ya Ateiste Vereceksiniz

Ya Da Münafığa

Hangisine oy verilir

Princin içindeki beyaz taşı ayıklamak en zorudur..

Menderesay 11-14-2010 21:40

Allahın varlığı 2*2=4 gibi kesinken oda ayrı tabi...

Gönülden 11-14-2010 21:48

Böyle bir duruma gelirsek oy vermekten önemli işlerimiz var demek...Ne günlere kaldık ki böyle bir kültüre sahip bir milletten bir adam çıkmaz...böyle düşünceler ile dimağlarımızı zorlamanın anlamı yok...ülkemizde Allahın izniyle böyle bir durum olacağını sanmıyorum...

depare 11-14-2010 21:55

İşte bunun için Antidemokratım :)

İnsanlar seçtikleri insanın inançsız olduğunu Başbakan olduktan sonra öğrenmiş...

Başbakan olmadan açıklasaymış bunun küfür etmekten farkı yoktur..

Eşref 11-14-2010 22:10

Hoca olmasın, 5 vakit namaz kılmasın ama yine de bizi yönetecek kişi Allah (cc)'a inansın. Müslüman olsun. Müslüman değilse bile en azından hristiyan veya musevi olsun yani ehli kitap sahibi olsun. Ama ateist olmasın. Kafir olmasın.

Ateist demek kafir demektir. Kafir, Allah'a küfretmiş olandır. Allah'a şirk koşandır. Böyle bir insandan kim medet umabilir? Kafirden kim hayır bekleyebilir. Onun yediği içtiği bile bize helal edilmemişken, onun himayesine kim girmek isteyebilir?

Kesinlikle kafirin ülke yönetmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Bir müslümanla veya en azından bir ehli kitap sahibiyle sürünmek, kafirin bize yaşatacağı refahtan binlerce kat daha iyi, daha hayırlıdır.

ALmi´ 11-14-2010 22:14

Ben de gönülden gibi böyle bir şeyin sözkonusu olacağına asla ihtimal vermiyorum. Fakat diyelim ki oldu.. Benim o kişiye oy vermem mümkün değil..İsterse ülkeyi çok iyi yönetsin yine de zerre kadar umrumda olmaz bu durum..

Bu konuda aynı zamanda Eşref'in de söyledikleri düşüncelerimi birebir yansıtıyor..

Mavera 11-14-2010 22:36

yok ateiste oy verecek olsa onlarin aga babalari chp de siyaset yapiyor gider basariz 6 oka biz demokratligin yanina muhafazakarlik eklemisiz yani biz halkin degerlerine ragmen siyaset yapanlara oy verme gibi bir düstura sahip degiliz..
en azindan kendi adima inanmayarak daha kendisine faydasi olmayan birinin topluma ne faydasi olurki diye düsünüyorum..

manifesto 11-14-2010 23:25

Münafıklara oy vermiş bir milletiz
Ateist de ne ola ki
Ama ben asla
herşey bir yere kadar

All times are GMT +3. The time now is 00:20.