![]() |
Alex'in Adı Alex Olarak Mı Kalsın Yoksa Ali Mi Olsun ?!
geçenlerde Alex, Başbakanımızı ziyaret ederken Türk vatandaşlığına geçen yabancıların isim değiştirme zorunluluğu tekrar gündeme geldi. Başbakanımız da "isim belli mi?" diye sorarak Alex'in vatandaşlığa geçmesi durumunda isminin değiştirileceğini belirtti.
Alex sadece bir örnek. birkaç yıl önce dinine bağlı olan Marco Aurelio'ya dinimizin peygamberinin adını verdik!! Buna neden gerek duyuluyor anlamıyorum. Aynı durum Almanyada olsa ve Alman vatandaşlığına geçen yüzbinlerce Müslüman Türk'e Hıristiyan isim almaları zorunlu kılınsaydı nasıl tepki verirdik? Ahmet'e Hans; Meryem'e Mary isimlerinin verildiğini bir düşünsenize! Bu konu beni gerçekten rahatsız ediyor. Vatandaşlığımıza geçen her yabancı hangi dine mensup olursa olsun hangi ırktan olursa olsun kendi ismiyle T.C kimliğini alabilmeli. mevcut kanun ülkemizi 3. sınıf ülke konumunda gösteriyor. Bu kanun derhal değiştirilmeli. |
Müslüman olursa almalı güzel anlamlı bir isim yeni bir başlangıç sonuçta amma vatandaşlık istiyorsa simge olarak alması insanların içini okşar ;D Zorunlu değildiye okudum az önce.Adet diyelim.Alsın alsın,yabancı isimli vatandaş garip oluyor ;D Kendi bilir bizene ;ı:
|
Alıntı:
1-1 gidiyoruz şuan, maçı ben alacağım (: |
Attım golü ;D
|
Alıntı:
Kardesim, su yazdiklarinin her harfine katiliyorum. Dogru bir düsünce, dogru tespit, dogru yorum... Almanyada vatandasliga gecenlerin degil adini degistirmek, alman alfabesinde olmadigi halde orijinalligini muhafaza etmesi icin türkce karakterli harflerle yazilan soyadlarini aynen nüfus müdürlügünde kayit altina aliyorlar. Alman devletinin tek yanlisi cifte vatandasligi kabul etmemeleridir... Fakat sizin paylasiminiz cok yerinde ve dogru bir mesaj.Tebrik ederim. |
Allaha sükür burda öyle bir yasa yoktu. Yoksa Allah muhafaza suan ismim Maria filan olabilirdi :):)
Saka bir yana, vatandas oldugu icin degil müslüman oldugu taktirde isim degisikligi yapilmasi daha dogru olmaz mi? |
Alıntı:
|
Alex inşAllah müslüman olur cidden çok istiyorum bunu...
çok düzgün yaşantısı olan birisi Allah nasip etsin inşAllah... |
Müslüman olmadıktan sonra isim değişikliğine gerek yok...
|
Alıntı:
|
All times are GMT +3. The time now is 13:46. |