AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu| (https://www.akpartiforum.com/index.php)
-   Beyin Fırtınası (https://www.akpartiforum.com/forumdisplay.php?f=217)
-   -   BAKALIM YAPABILECEK MISINIZ? (https://www.akpartiforum.com/showthread.php?t=16542)

parabol 12-20-2007 15:57

BAKALIM YAPABILECEK MISINIZ?

A ve B sehırlerımız var..bu sehırler arasındakı yoL yuruyus yolu cızgısel ve dogrusal..bır adam A sehrınden cıkacak yuruyerek B sehrıne ulascak..ama adamın arkası B sehrıne donuk olacak ve ılerı dogru yurumek zorunda...bu adam arkası B ye donukken ılerı dogru yuruyup Adan Bye nasıl ulascak???

bu sorunun cevabını bende bulamadım..kolay gelsın..

toprak44 12-20-2007 16:00

dünya yuvarlakya bir paralel üzerinden b ye dönük olarak yürüse tekrar b ye ulaşabilir belki :D

parabol 12-21-2007 16:41

Alıntı:

toprak44 Nickli Üyeden Alıntı
dünya yuvarlakya bir paralel üzerinden b ye dönük olarak yürüse tekrar b ye ulaşabilir belki :D

cevap yanlıs...olay yanlısca A ve B arasında gececek dısarı cıkılmayacak

parabol 12-24-2007 18:01

hadı ama kımsemı bulamadı

toprak44 12-24-2007 18:05

amuda kalkıp elleri üzerinde yürüse olmazmı??

HOGE_MERA 12-27-2007 11:30

Zor sandığımız soruların hemen hepsinde basit bir mantık vardır. Bence bu soru da öyledir ama hala cevap bulamadım.

Feride 12-27-2007 13:48

Alıntı:

HOGE_MERA Nickli Üyeden Alıntı
Zor sandığımız soruların hemen hepsinde basit bir mantık vardır. Bence bu soru da öyledir ama hala cevap bulamadım.

hayret daha bulamadınız mı. şaşırdım gerçekten :)

MaU_95 12-27-2007 14:22

1. Geri geri yürür.
2. Bir adet koşu bandı alınır, yürüyüş ayarına getirilir, bir pikabın arkasına konur, adamın yüzü A şehrine dönük olarak koşu bandında yürür bu sırada araç ta B şehrine doğru yol alır.
3. A ve B şehirlerinin tabelaları karşılıklı değiştirilir. Sözde A şehrine doğru yürüyordur ama özde B şehrine gidiyordur. Sözde B şehri de arkasında kalır :))))
4. Bir arkadaşının sırtına(omuzuna) çıkar ters durur, arkadaşı B şehrine doğru giderken o da A şehrine bakar. Bir yürüyüş söz konusu :)
5. Yoculuğu zihninde yapar, sırtını B şehrine dönerek.

v.b.

:)

HOGE_MERA 12-28-2007 12:17

Alıntı:

Feride Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

HOGE_MERA Nickli Üyeden Alıntı

hayret daha bulamadınız mı. şaşırdım gerçekten :)

Bulamadım. Soruda hata yoksa, çok basit bir cevabı vardır.

parabol 12-29-2007 19:02

Alıntı:

alikece Nickli Üyeden Alıntı
1. Geri geri yürür.
2. Bir adet koşu bandı alınır, yürüyüş ayarına getirilir, bir pikabın arkasına konur, adamın yüzü A şehrine dönük olarak koşu bandında yürür bu sırada araç ta B şehrine doğru yol alır.
3. A ve B şehirlerinin tabelaları karşılıklı değiştirilir. Sözde A şehrine doğru yürüyordur ama özde B şehrine gidiyordur. Sözde B şehri de arkasında kalır :))))
4. Bir arkadaşının sırtına(omuzuna) çıkar ters durur, arkadaşı B şehrine doğru giderken o da A şehrine bakar. Bir yürüyüş söz konusu :)
5. Yoculuğu zihninde yapar, sırtını B şehrine dönerek.

v.b.

:)

cok yaratıcısın ama malesef :D

All times are GMT +3. The time now is 20:22.