AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu| (https://www.akpartiforum.com/index.php)
-   Haberler (https://www.akpartiforum.com/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Öcalan "Açlık Grevini Bitirin" dedi, bitti... (https://www.akpartiforum.com/showthread.php?t=166583)

Asi_isyankar 11-18-2012 13:59

Öcalan "Açlık Grevini Bitirin" dedi, bitti...

AÇLIK GREVLERİ SONA ERMİŞTİR...

ÖCALAN: Bu eylem yerini bulmuş ve amacına ulaşmıştır. Hiçbir tereddütte kalmadan, bir an önce açlık grevine son versinler.

Tutuklulardan grevi bitiren açıklama
.

Cezaevlerindeki PKK'li ve PAJK'lı tutsaklar adına açıklama yapan Deniz Kaya, "Önderliğimizin yaptığı 'Bu eylem yerini bulmuş ve amacına ulaşmıştır. Hiçbir tereddütte kalmadan, bir an önce açlık grevine son versinler' esas aldıklarını söyledi.

18 Kasım 2012 Pazar 09:26

http://www.yuksekovahaber.com/images...lama-95657.jpg

DİYARBAKIR - PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan aracılığıyla yaptığı "Açlık grevi eylemi çok anlamlıdır. Bu eylem yerini bulmuş ve amacına ulaşmıştır. Hiçbir tereddütte kalmadan, bir an önce açlık grevine son versinler. Buradan açlık grevindeki herkese özellikle birinci ve ikinci gruptakilere tek tek selamlarımı söylüyorum" açıklaması ardından cezaevlerindeki PKK'li ve PAJK'lı tutsaklar adına Deniz Kaya açıklama yaptı.

12 Eylül'den beri PKK lideri Abdullah Öcalan'ın sağlık, güvenlik ve özgürlük koşullarının sağlanması ve anadil önündeki engellerin kaldırılması talebiyle başlatılan ve bugün 68'inci gününe giren açlık grevlerine ilişkin Kaya, Öcalan'ın açıklaması sonrası açlık grevini sonlandırdıklarını şu açıklama ile duyurdu: "14 Temmuz direniş ruhu ile 12 Eylül 2012 tarihinde başlatmış olduğumuz süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemimiz Kemal Pir'lerin 'yaşamı uğrunda ölecek kadar seviyoruz' felsefesine dayanarak fedaice, görkemli bir direniş olarak tarihin kaydına düşmüştür. Eylemimizin amacı Kürt sorununun şiddete dayalı çözüm anlayışının ülkemizi sürüklediği trajik gidişata dur demek, yaşam ilkesini hayata geçirecek müzakere ve diyalog sürecinin başlaması için gerekirse kendimizi feda etme iradesini ortaya koymaktı. Kürt sorununun demokratik çözüm yolunu açmak için kendi bedenimizi ortaya koyduk ve çözümün en samimi deklarasyonunda bulunduk.

Kürt halkının ve demokratik kamuoyunun eylemimiz süresince ortaya koyduğu direnişi selamlıyor ve direnişimize büyük moral ve güç kattıklarını belirtmek istiyoruz. Milyonların onbinlerin direnişi ile bütünleşmiş olması an itibarı ile devletin şiddete dayalı çözüm sürecini anlamsızlaştırmıştır. Halkımıza ve demokratik kamuoyuna bu anlamda teşekkür ediyoruz.
Kamuoyunun da bildiği gibi Önderliğimizin yaptığı 'Bu eylem yerini bulmuş ve amacına ulaşmıştır. Hiçbir tereddütte kalmadan, bir an önce açlık grevine son versinler' çağrısını esas alıyor ve 18 Kasım 2012 tarihinden itibaren eylemimizi sonlandırıyoruz. Önümüzdeki süreç içinde Önderliğimize gösterilecek yaklaşım ve müzakere sürecinin somutluk kazanması takipçisi olacağımız temel konulardır.

Halkımıza ve demokratik kamuoyuna çağrımızdır; bu direnişin ortaya çıkardığı süreci Önderliğimizin özgürlüğü ve Kürdistan'a demokratik özerklik sağlanıncaya kadar büyütmeleri ve direnişi daha ileri bir aşamaya taşırmalarıdır. Cefakar ve fedakar halkımız tarifsiz direniş ve bedellerle özgürlük iradesini ortaya koymuştur. Halkımız ile ortaya konulacak güçlü öncülüğün aşamayacağı engel yoktur.''

Öcalan 'hiçbir tereddütte kalmadan, açlık grevine son versinler' demişti

Dün Mehmet Öcalan İmralı Cezaevi'ne giderek ağabeyi PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşmüştü. Abdullah Öcalan da eylemin amacına ulaştığını belirterek şu açıklamada bulunmuştu: "Açlık grevine girenler dışarıdakilerin yapması gereken işi ve sorumluluğu kendi üzerlerine almışlardır. Dışarıdakiler, kendi görev ve sorumluluklarını zaten zor şartlarda olan, hasta olan, dört duvar arasındaki tutsaklara yüklemesinler. Açlık grevi eylem tarzı olarak genel itibariyle doğru bulmamakla birlikte, açlık grevleri yapılacaksa bile içeridekilerin değil dışarısının yapması gerekir. Açlık grevi eylemi çok anlamlıdır. Bu eylem yerini bulmuş ve amacına ulaşmıştır. Hiçbir tereddütte kalmadan, bir an önce açlık grevine son versinler. Buradan açlık grevindeki herkese özellikle birinci ve ikinci gruptakilere tek tek selamlarımı söylüyorum."

DİHA

Derin ve rahat bir nefes aldık.
Şükür ki tek bir ölüm gerçekleşmeden bitirildi.
Ciddi rahatsızlıkları olanlara Allah'tan acil şifalar diliyorum.

BeldeiTAYYIBe 11-18-2012 14:38

Degisen ne oldu?
Ne tür bir hedefe ulasildi?

Feride 11-18-2012 14:43

Alıntı:

BeldeiTAYYIBe Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1026841)
Degisen ne oldu?
Ne tür bir hedefe ulasildi?

Ben de merak ediyorum bunun cevabını.

Kendi kendilerine oyalanıyorlar, sonra da sonlandırıyorlar. Baktılar bu kadar süre ile normal şartlarda kimse aç kalamaz, foyamız meydana çıkacak diye heralde. Ben öyle düşünüyorum, kendileri ne düşünüyorlar bilemem.

Necip Fazıl 11-18-2012 14:50

Bence iyi oldu içimizdeki bazı aydın bozuntularını daha iyi tanımamıza vesile oldu mesela Mehmet Bekaroğlu vs. gibilerin ne mal olduğunu milletimiz daha iyi anlamıştır diye düşünüyorum...

Asi_isyankar 11-19-2012 13:02

Devletle Öcalan bir takım anlaşmalar yaptı
O nedenle grev amacına ulaştı ve sona erdirildi.
Bakın bu önemli bir gelişmedir mesela.

Öcalan için 'koster' seferberliği

Abdullah Öcalan için her türlü hava koşulunda sefere çıkabilen römorkör Mudanya'ya getirildi.

19 Kasım 2012 Pazartesi 10:24

http://www.yuksekovahaber.com/images...ligi-96601.jpg

PKK lideri Abdullah Öcalan için Adalet Bakanlığı tarafından her türlü hava koşulunda çalışan römorkör tahsis edildi. Römorkör, İstanbul'dan Mudanya'ya getirildi ve yakınlarını Öcalan'a ulaştıran kosterin yanında çekildi.

HER TÜRLÜ HAVA KOŞULUNDA SEFERE ÇIKABİLEN RÖMORKÖR

Gemlik ile İmralı arasında ulaşımı sağlayan 'Tuzla' kosterinin olumsuz hava koşullarında sefere çıkamadığı ve sık sık arızalanması bahanesiyle Abdullah Öcalan'ın avukatları ile yakınları, görüşmeye gidemiyordu.

AÇLIK GREVLERİ SONUÇ VERDİ

İmralı'ya ulaşımın her türlü hava koşulunda sağlanabilmesi için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na bağlı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün, Adalet Bakanlığı'na tahsis ettiği belirtilen römorkör 31 Ekim günü İstanbul'dan Mudanya'ya getirildi. Daha önce İstanbul Boğazı'nda ve Marmara'da gemi kurtarmada kullanılan ve Haydarpaşa'da demirli olan römorkör her türlü hava koşulunda sefere çıkabiliyor. Açlık grevlerinin sona ermesinden hemen sonra bu adımın atılması açlık grevlerinin amacına ulaştığını gösteriyor.

KOSTERİNİN YANINA ÇEKİLDİ

Mudanya'daki Güzelyalı Limanı'na getirilen Kıyı Emniyeti'ne ait römorkör, arızalı olduğu iddia edilen demirli olan ‘Tuzla’ kosterinin yanına çekildi. İşlemlerin tamamlanması ardından İmralı ile ulaşımı sağlayacak ve Abdullah Öcalan'ın ziyaretçilerini taşıyacak Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait römorkör, saatte 30 mil hızla yapabiliyor.

http://www.yuksekovahaber.com/haber/...ligi-88336.htm

BeldeiTAYYIBe 11-19-2012 14:48

Bunca tiyatro bir romorkör icinmiydi?

Asi_isyankar 11-19-2012 16:02

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, açlık grevlerinin sona erdirilmesi sürecinde Abdullah Öcalan ile İmralı'da görüşüldüğü iddialarına ilişkin, "Devletin istihbarat birimleri, güvenlik güçlerimizin ve terörle mücadelede sürdürülen politikaların gereği, ihtiyaç duyulduğu zaman ve zeminde bu görüşmeler yapılır demiştik geçmişte. İhtiyaç duyulan zeminde bunlar yapılmıştır, bundan sonra da yapılacaktır. Bu anlamda yeni bir durum değildir" dedi.

http://cdn1.cnnturk.com/handlers/fil...lse&Quality=80

http://www.cnnturk.com/2012/turkiye/...masi/685164.0/

BeldeiTAYYIBe 11-19-2012 20:26

Devlet apoyla gorusur yada gorusmez.
Mesele bu degildir kardesim.
Velevki gorusuyorsada bunu el aleme ilan etmez...etmiyorduda.
Mesele bu grevlerin getiri ve goturusudur.

Yuzlerce insan aponun keyfi icin grev! Yapmissa , bu grevlere sahib cikan aydinlarimiza! ( af edersiniz) tukureyim.
Alsinlar romorkoru kina yaksinlar efendim.
Kurt halki icin ne yapmislar?

Garibüzzaman 11-19-2012 22:44

Sosyal devlet ilkesini bir türlü kavrayamadım ben.. Açlık grevlerinden çıkan herkes, tepeden tırnağa sağlık kontrolünden geçirildi. Bizim komşumuz ise 22 yaşında kızına, değişen sosyal güvenlik reformu yüzünden hastaneye bile götüremiyor. Şaşırıyorum, çok şaşırıyorum..Neyse bir karikatürle süsleyip gülelim bari :) .

http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphoto...71418693_n.png

Ertuğrul ÖZGÜL 11-19-2012 23:04

bazı işleri yapmayı ertelersen olacağı budur... ben hakkımı o 3lü koalisyona helal etmiyorum değil haram ediyorum... zehir zıkkım olsun... neymişecevit halk çocuğuymuş kara oğlanmış... olmaz olsun öyle halk çocuğu... mesut yılmazın da ne olduğu belli... öbürünü sayma bile... bu milletin evletlarının canlarını gasbetti bu adiler...
Bataklığı kurutmak lazım...

All times are GMT +3. The time now is 23:12.