![]() |
AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan AK PARTi’nin Trabzon’da düzenlenen aday...
23.01.2009 AK PARTi Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan AK PARTi’nin Trabzon’da düzenlenen aday tanıtım toplantısında konuştu: AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Biz milletimizden aldığımızı, milletimize döndürmenin gayreti içindeyiz. Çetelere, mafyalara bu noktada malum şebekelere para aktarmayan bir iktidardır, bu iktidar. Bizim gücümüz buradan geliyor' dedi. Başbakan Erdoğan, AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, AK Parti olarak 22 Temmuz 2007'de yaşadıkları gururu, 29 Mart 2009 akşamı milletle beraber tekrar yaşayacaklarını söyledi. Partisine, millete, Türkiye'ye olan inancının ve güveninin tam olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: 'Biliyor ve inanıyorum ki Türkiye de bize güveniyor, inanıyor. Yüreğinde kalkınma heyecanı, Türkiye sevdası olan her vatandaşımın kalbi bizimle birlikte çarpıyor. Biz 70 milyon insanımızın desteğini arkamızda hissediyoruz. Bizi güçlü kılan, başımızı dik tutan, yorulmadan, bıkmadan, usanmadan hizmet üretmemize vesile olan da bu inanç, bu sinerji, bu karşılıklı güvendir. Yola çıkarken en büyük gayemiz milletimize hizmet etmek, Türkiye'nin kaybettiği onlarca yılı yeniden milletimize, ülkemize kazandırmak oldu. Bunu yaparken tek parolamız vardı. Türkiye'yi bir uçtan bir diğer uca adaletle kalkındırmak, büyütmek, çağdaş yaşam standartlarına kavuşturmak.' -' SİYASETİN MERKEZİNE OTURUYORUZ'- Hiçbir ideolojinin, kamplaşmanın, kutuplaşmanın içinde yer almadıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin bütün renklerini, farklılıkların aynı hassasiyetle kucaklamanın gayreti içinde oldukların kaydetti. Türkiye'yi yıllarca sağ sol diye ikiye ayıran siyasetin devam olmayı kesin bir dille reddettiklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti: 'Ve ne dedik 'Biz Türkiye'nin siyasetinin merkezine oturuyoruz' dedik. Ve 'siyaseti merkezde yapacağız' dedik, 'merkeze yakın olanlar buyurun bize' dedik. 'İster sağdan olsun ister soldan olsun bizim aşırılıklarla alakamız yok' dedik ve bunu böyle kestik attık. İhtilafların değil, ittifak noktalarımızı güçlendirmenin peşinde olduk. Türkiye'yi bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya kanalize ettik. Bütün sorunlarımızı toplumsal uzlaşma ile çözüme kavuşturmaya özen gösterdik. Ülkemize ayak bağı olan siyaseti bertaraf ettik statükodan yana değil, değişim ve dönüşümden yana olduk. Popülizme, demogojiye, hamasete prim vermedik. bir çok alanda ilklere imza attık siyasetin o alışılmış ezberini bozduk. Aynı anda hem işçinin hem işverenin, hem yoksulun hem zenginin hükümeti olunabileceğini biz ispatladık. Milletimizin artık inancını yitirdiği, 'Ne yapalım? Alnımızın yazısı kara imiş' diye karamsarlığı kapıldığı bir noktada bizler Türkiye'nin makus talihini değiştirdik. AK Parti olarak, ak belediyecilik olarak, Türkiye'yi insanımızın gönlü gibi ak alnı gibi ak bir yönetim anlayışıyla tanıştırdık.' Yola çıkarken, 3 tane kırmızı çizgilerinin olduğunu söylediklerini anımsatan Başbakan Erdoğan, 'etnik, bölgesel ve dinsel milliyetçilik yapmadıklarını' ifade ettiklerini belirtti. Türkiye'de farklılıkların bir zenginlik olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, 'Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Abazasıyla, Arnavuduyla, Boşnağıyla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı ortak paydasında bir olacağız, beraber olacağız, diri olacağız dedik. Herkes kendi etnik kimliğiyle övünebilir. En tabii hakkıdır. Kimse bundan da rahatsız olmamalı. Rahatlıkla Türküm diyebilmeli. Kürt, Laz, Arnavut, Boşnak hepsi diyebilmeli. Herkes de buna saygı duymalı, bundan kimse rahatsız olmamalı. Ama üst kimliğe gelince üst kimliğimiz anayasal vatandaşlığımız o da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı bazında Türküz. Bundan da kimsenin rahatsız olmaması gerekir. Bunu da çok açık söyleyeceğiz' dedi. Bölgesel milliyetçiliğin de yapılmaması gerektiğini belirten Başbakan Erdoğan, 'Yok batılı, yok doğulu, yok kuzeyli, yok güneyli, yok Karadenizli, yok Marmaralı, yok güneydoğulu, yok Akdenizli, yok Orta Anadolulu... Hayır, hayır. 780 bin kilometrekarelik vatan toprağı bizimdir. Batıya ne yapıyorsak doğuya da onu yapacağız. Karadeniz'e, Akdeniz'e de onu yapacağız. Orta Anadolu'ya ne yapıyorsak Marmara'ya da onu yapacağız ama bugüne kadar bu yapıldı mı? Biz gelene kadar maalesef. Ama biz işte bunu değiştirdik. Şimdi biz bu ezberleri bozduk' diye konuştu. Başbakan Erdoğan, Van'ın Bahçesaray ilçesine daha önce yılda 11 ay ulaşılamadığını belirterek, burada 42 kilometre yol yaptıklarını ve Bahçesaray'a yaz kış gidilebildiği söyledi. Bu arada partililerin, 'Baykal Trabzon'da hamsi alacak' şeklinde tempo tutmaları üzerine Başbakan Erdoğan, laz şivesiyle 'Uşaklar, hamsiye hakaret edeyisunuz' dedi. Başbakan Erdoğan, bu ayrımcılığın kendilerinde olmayacağını, 6 yıldır Türkiye'nin yollarını abat ettiklerini kaydetti. -'BUGÜNKÜ TÜRKİYE SİZİN ESERİNİZDİR'- İlk ve orta öğretim öğrencilerine bedava kitap dağıttıklarını, öğrencilere burs verdikleri ifade eden Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: 'Biz buyuz, biz milletimizden aldığımızı, milletimize döndürmenin gayreti içindeyiz. Çetelere, mafyalara bu noktada malum şebekelere para aktarmayan bir iktidardır, bu iktidar. Bizim gücümüz buradan geliyor. Türkiye'nin umutlarını artırdık, hedeflerini büyüttük, geleceğe güvenle bakan bir ülke haline getirdik. Türkiye'yi, dünyaya açtık. Türkiye'yi özellike kendine inançlı, güvenen bir ülke getirdik ülkemizi uluslararası toplumun saygın ve etkin bir üyesi haline getirdik. Bugünkü Türkiye sizin eserinizdir, aziz milletimizin eseridir. Bu, Türkiye'nin mimarı milletin gücünü arkasına alan AK Parti'dir. Başkalarının enerjilerinin tükendiği yerde, hayallerinin ulaşamadığı noktada AK Parti olarak yolculuğumuza farklı bir güçle devam ediyoruz.' AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK PARTi’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Kutbettin Arzu'nun aday gösterildiğini açıkladı. Başbakan Erdoğan, belediye başkan adaylarını Ardahan'da Faruk Köksoy, Hatay'da Lütfü Savaş, Artvin'de Orhan Yazıcı, Giresun'da Hurşit Yüksel, Gümüşhane'de Ercan Çimen, Sinop'da Hamza İnce ve Ordu'da Ayşe Bahar Çebi olarak açıkladı. Başbakan Erdoğan, Trabzon'un Akçabat ilçesinde Şefik Türkmen, Beşikdüzü'nde Cengiz Demir, Çaykara'da Hanifi Tok, Düzköy'de Salih Bakkal, Yomra'da Halil İbrahim Pehlivan'ın belediye başkanı adayları olduğunu söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı kesimlerin kimlik siyaseti yaptığını ve Kürt kökenli vatandaşların istismar edildiğini belirterek, 'Benim Kürt kökenli vatandaşlarımı istismara kimsenin hakkı yok. Onlar bizim kardeşimizdir, canımız, ciğerimizdir. Çünkü hangi kökenden gelirse gelsin biz ayrım yapamayız. Bizde etnik milliyetçilik yok' dedi. Başbakan Erdoğan, AK PARTi’nin bazı belediye başkan adaylarının 19 Mayıs Spor Salonu'nda düzenlenen tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Kutbettin Arzu'nun, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayları olduğunu açıkladı. Başbakan Erdoğan, bütün Doğu ve Güneydoğu illeri gibi Diyarbakır'ın da ihmal edilmiş sorunlarını çözmek için bugüne kadar yoğun gayret sarf ettiklerini belirtti. Merkezi yönetim olarak Diyarbakır'da ciddi yatırımlar gerçekleştirdiklerini anlatan Başbakan Erdoğan, Diyarbakır'a iktidarları döneminde yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Başbakan Erdoğan, GAP eylem programının da Diyarbakır'da açıklandığını anımsatarak, yatırımların devam edeceğini bildirdi. İmkanı olmayan ailelere yönelik bölgedeki yardımlardan rakamlarla örnekler veren Başbakan Erdoğan, çiftçilere yapılan yardımlar ile yoksullukla mücadeleye dönük çalışmaları da anlattı. Başbakan Erdoğan, defalarca gittiği Diyarbakır'ın yerel yönetimler noktasında 'Maalesef terk edilmiş bir yanının' olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: 'Burada ne yazık ki kimlik siyaseti yapılıyor. Benim Kürt kökenli vatandaşlarım burada istismar ediliyor. Benim Kürt kökenli vatandaşlarımı istismara kimsenin hakkı yok. Onlar bizim kardeşimizdir, canımız, ciğerimizdir. Çünkü hangi kökenden gelirse gelsin biz ayrım yapamayız. Bizde etnik milliyetçilik yok. Yunus ne diyor; 'yaradılanı yaradandan ötürü severim.' Bizim anlayışımız bu. Bu kimlik siyaseti yapanlara, inanıyorum ki benim halkım, benim vatandaşım Güneydoğu Anadolu bölgemizde AK Parti'yi bugüne kadar nasıl birinci parti yaptıysa, yerel seçimlerde de artık susadığı bu yerel hizmetleri tam anlamıyla alabilmesi için 29 Mart'ta sandıklarda gereken cevabı verecektir. Zira tehditlerle bir yere varılmaz. Demokrasi özgürlüğün sandığa yansımasıdır. İşte bunu gerçekleştireceğiz. Diyarbakır'ın potansiyelini, zenginliğini, kaynaklarını yine Diyarbakırlıların hizmetine sunmak yerine maalesef enerjiyi başka alanlara yönlendirenler 29 Mart'ta gereken cevabı sandıkta alacaklardır. Diyarbakır'daki yoksulluğa, işsizliğe çözüm üretmek yerine mesaisini başka alanlara sarf edenler sandıkta cevabı alacaklardır. Diyarbakır şu ana kadar yapılanlara layık değil. Diyarbakır bu manzaraya layık değil. 10 yıldır Diyarbakır bunu gördü. İşte şimdi Diyarbakır kabuğunu kırıyor ve demokratik iradesini inşallah 29 Mart'ta gösteriyor.' Diyarbakır'ın eserlere ve yeni yatırımlara kavuşacağını dile getiren Başbakan Erdoğan, Diyarbakır'ın kültürel bir cazibe alanı olduğunu vurguladı. Başbakan Erdoğan, TRT 6'nın 24 saat Kürtçe yayın yaptığına dikkati çekerek, 'Bizler devletin milletine ulaşmasının yolunu açtık, milletin devletine ulaşmasına yolunu açtık. Bunu bugüne kadar hiçbir iktidar yapmadı, ama biz yaptık. Şimdi yeni bir adım daha atıyoruz. Bu adımla ilgili görüşmelerimizi yaptık ve Türkiye'deki bazı üniversitelerde bu da gerçekleşecek. Kürt dili ve edebiyatı üzerine bazı bölümler açılacak' diye konuştu. Diyarbakır'dan aday gösterdikleri Kutbettin Arzu'nun Karadeniz Teknik Üniversitesi mezunu ve mimar olduğuna işaret etti. 'Kutbettin'in boyunun kısa olduğuna bakmayın, yüreği sağlamdır' diye espri yapan Başbakan Erdoğan, Arzu'nun şehre sinerji katacağına inandıklarını kaydetti. -'VURAMAZSINIZ, HALKIM BUNLARI YUTMAZ'- Başbakan Erdoğan şu ana kadar 130 bin derslik yaptıklarını anımsatarak, şunları söyledi: 'Neden? Şu anda çağdaş ve modern bir iktidar işbaşında. Ama bunlar göremezler. Niye? Onlar bakar kördür de onun için. Ama onlar görmesin önemli değil, benim vatandaşım görüyor ya milletim görüyor ya, bizim yavrularımız bu okullarda bunu görüyor ya. Bakarsınız bir okulda bir tane eksik yakalasınlar hemen bütün medyayı çağırırlar oraya. Onu hemen fokuslarlar. Onu duyururlar. 'Bak bu okulda sobalar yanmıyor.' Eğer o okulda soba yanmıyorsa suç Hükümet'in değil, o okulun yöneticisinin. Çünkü o okulda böyle bir eksiklik var. İmkanları el vermiyorsa hemen kaymakamıma, bunu duyurması lazım. O da mı yok? Milli eğitim il müdürlüğü var, oraya duyurman lazım. Bunlar ne yapıyor? Medyaya duyuruyor. Onlar ne yapıyor? Arayış içerisinde, malzeme yok, bununla zannediyorlar ki bizi en güçlü noktadan vuracaklar. Vuramazsınız, halkım bunları yutmaz.' Başbakan Erdoğan, kış mevsiminde fakir fukaraya, garip gurebaya kömür dağıttıklarını belirterek, bundan da rahatsız olanların bulunduğunu dakaydetti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Bu tren hızla yoluna devam ediyor. Bu trenden inenler bir daha kolay kolay binme fırsatı bulamazlar. Çünkü bizi yakalayamazlar, tren hızlı gidiyor' dedi. Başbakan Erdoğan, 19 Mayıs Spor Salonu'nda, AK PARTi’nin bazı belediye başkan adaylarının tanıtım töreninde, AK Parti iktidarının 'üretim ve istihdam iktidarı' olduğunu belirterek, 'AK Parti medeniyettir, çağdaşlaşmadır. Uygulamalarımızın ulaştığı yere ne ana muhalefetin, ne de diğerlerinin hayalleri bile ulaşamaz' diye konuştu. Devlet ciddiyeti içinde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, 'Geleceğin Türkiye'sini, Cumhuriyetin 100. yıl kutlamalarında dünyada ilk 10 ülke arasında görmek istiyoruz. Aşkımız, sevdamız bu' dedi. Yeni bir sürece, yeni bir döneme, zorlu bir maratona başladıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: '29 Mart'taki yerel seçimlere yaklaşık 2 ay gibi kısa bir süre kaldı. Çalışmalarımızı belli program dahilinde yürütüyoruz. Biz, barış içinde yarış parolası ile yola çakıyoruz. Kimseyi kötülemeyeceğiz. Başkalarının neler yapmadıklarını değil kendimizin neler yaptığı ve yapacaklarını anlatacağız. Hoşgörü ve aklıselim ile hareket edeceğiz. Biz sadece belediye başkanlığı kazanmak amacıyla değil, insanlığı, gönülleri kazanmak, hizmet üretmek, yeni yatırımlar yapmak, istihdam üretmek için yola çıktık.' -'ADAY OLAMAYANLARIN KÜSKÜNLÜK İÇİNE GİRMESİ YANLIŞ OLUR'- Başbakan Erdoğan, aday olamayanların küskünlük içerisine girmelerinin çok yanlış bir davranış olacağını ifade ederek, 'Çünkü 10 tane aday var, hepsini aday yapamayacağız. Bir tanesini belirleyeceğiz. Onun için diğer arkadaşlarımız da en az belediye başkan adayı kadar koşturmalı, çalışmalı' dedi. Siyasetin uzun soluklu olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, 'Bugün belki belediye başkan adayı olmayabilir, ama yarın belediye başkanlığı kazanılır, bir görev alınılır, gelecekte milletvekili seçimi var. Belki oralarda bir görev çıkabilir. Yılmayacaksın bu işte. Ben 18 yaşında siyasete başladım. Her aşamada bulundum, ama aralıksız bunu yaptım. 40 yaşında İstanbul belediye başkanı oldum. Ondan sonraki süreci zaten sizlerde biliyorsunuz' şeklinde konuştu. Başbakan Erdoğan, bazı kişilerin belediye başkanı olurken çok sevindiklerini belirterek, şunları söyledi: 'Belediye başkanı olup 5 yıl belediye başkanlığı yaptıktan sonra, bazılarıyla şu veya bu sebeple devam etmiyoruz. Belediye başkanı olurken her şey çok güzel de şimdi burada bir bayrak yarışı var, bir değişiklik yapalım dediğimiz zaman, niçin rahatsızlık oluyor. Fakat bu tren hızla yoluna devam ediyor. Bu trenden inenler bir daha kolay kolay binme fırsatı bulamazlar. Çünkü bizi yakalayamazlar, tren hızlı gidiyor.' Bazı minibüslerin arkasına 'o şimdi asker' diye yazılar olduğunu anımsatan Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Milletvekili oluncaya, belediye başkanı oluncaya kadar bakarsın sürekli olarak gelir giderler. Milletvekili olduktan sonra bir daha bulamazsın onu. Onun da arkasında yazıyor, o şimdi milletvekili. Milletvekili, belediye başkanı olmak için nasıl gayret gösteriyorsan, ondan sonra da aynı hassasiyetle devam edeceksin. Nasıl olsa beni görevden alamazlar. Olmaz, öyle bakmayacaksın. Gün ola harman ola. Biz Gazi Mustafa Kemal'in ifade ettiği gibi; 'millete efendilik yoktur, millete hizmetkarlık vardır' anlayışı ile yola çıktık. Milletimizin efendisi değil hizmetkarıyız. Bu yolculuğumuz böyle devam edecek.Onun için belediye başkan adaylarımız bu konuda hassas olacak.' Başbakan Erdoğan, 'Fevkalade bir hal olmadığı sürece meclis üyeliklerinde her üçün içerisine bir bayan arkadaşlarını aday olarak koyacaklarını, bununla hanımların emeğinin yerel siyasete de yansıtılmasını amaçladıklarını' sözlerine ekledi. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, konuşmasından sonra belediye başkan adayları ile fotoğraf çektirdi. |
Valla ben Trabzonluyum aslen Trabzonda AKP oylarımız gitgide azalıyor. Öncelikle başbakan 20 temmuzda verdiği stad sözünü unuttu gitti. Artık Trabzonda gözlemlediğim oy veren Trabzonsporlu olamaz mantığı.
Bide Trabzonda Volkan Canalioğlunun kendi kişisel oyu çok fazla millet chp ye değil Volkan Canalioğluna oy veriyor. Trabzonu geri alacağımızdan ciddi şüphelerim var. |
All times are GMT +3. The time now is 02:51. |