AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu|

AK Parti |AKParti Forum |AK Gençlik |Recep Tayyip Erdoğan |AKPARTİ Gençlik Forumu| (https://www.akpartiforum.com/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.akpartiforum.com/forumdisplay.php?f=121)
-   -   CHP'li Sirmen'den her mahalleye Kur'an kursu (https://www.akpartiforum.com/showthread.php?t=54331)

ishakyilmaz 02-02-2009 18:24

CHP'li Sirmen'den her mahalleye Kur'an kursu
 
CHP Genel Başkanı Baykal'ın başörtülü ve çarşaflı bayanlara parti rozeti takarak yaptığı açılımın ardından CHP Sirmen de seçim vaadi olark Kur'an kursu açacağını söyledi.
http://yenisafak.com.tr/resim/site/s...4827cca4by.jpg
KOCAELİ (CİHAN)
CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen, seçim vaadi olarak her mahalleye bir Kur'an kursu açacağını söyledi.



Yerel seçimler öncesi projelerini değerlendiren CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sirmen, 29 Mart'ta Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi halinde, Kocaeli'de her köy ve mahallede bir "Mahalle ya da Köy Evi" kurulacağını, burada müftülükle işbirliği yapılarak, çocuklara yönelik Kur'an kursları açılacağını söyledi.

'DİNİMİZİN KURALLARINI ÖĞRENMEK HERKESİN HAKKI'
Sirmen, şöyle konuştu: "Dinimizin kurallarını, kitabını en iyi şekilde öğrenmek, herkesin hakkı. Biz, bütün ailelerin gönül huzuru içinde çocuklarını gönderebileceği, çocukların en iyi şekilde din eğitimini alabileceği kurslar açacağız."

Her köy ve mahallede kurulacak evlerde, yaz aylarında ilköğretim çağındaki çocuklar için Kur'an kursu düzenleneceğini, bu kurslarda dileyenlerin yabancı dil, ya da sanat eğitimi de alabileceğini belirten Sirmen, "Aynı evlerde okuma yazma bilmeyen yetişkinler için okuma yazma kursları, meslek kursları da olacak" dedi.

Sirmen, İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde, Kur'an-ı Kerim dağıttığını, ildeki bütün camilere ve okullara önemli kaynak aktardığını da hatırlatarak, "Biz, din istismarı yapanlardan değiliz. Ama bunu yapanlardan daha fazla dine ve dindar insanlara saygı duyuyoruz." şeklinde konuştu.




ishakyilmaz 02-02-2009 18:32

İşte size gerçek ve acı bir seçim malzemesi..!Bu kadar tutarsız bir siyaset anlayışının beslenme şekli bu olsa gerek..!Her ALLAH'ın günü İslam ve mensuplarına hakaret eden,bir türlü sindiremeyen bir zihniyet seçimler öncesi saçma sapan kandırmacalarla oy avcılığına bürünmeye çalışıyorlar.Lakin bu millet artık yemez bu tür basit oyunları..!

FarukARSLAN. 02-02-2009 18:36

Vay anasını sayın seyirciler..
Yani buna 'seçim için' demem, diyemem.. (:

Helal olsun..
Helal olsun sana chp zihniyeti..

Yani takla olur da bu kadar da olmaz ki yahu!. (seçim demiyorum dikkat!)

Valla helal olsun :D

Eşref 02-02-2009 18:51

Bunların başındaki baş örtüsü, kara çarşafı; açacakları kuran kursları kesinlikle laikliğe aykırı.

Çünkü o çarşafın, o örtünün, o Kuran kurslarının amacı dine hizmet değil; din üzerinden oy toplamak yani dini siyasete, devlet işlerine alet etmektir. Laikliğe aykırı. :hihi2:

Chp bu tavrıyla laikliğe aykırı eylemlerin odağı olmuştur. Savcılarımızı göreve davet ediyorum. ;ı:

ishakyilmaz 02-02-2009 18:53

CHP'yi çarşaf kesmedi

Sirmen, her mahalleye bir Kur'an kursu açacak http://www.habervaktim.com/resim/resim55388_2.jpg

ak61 02-02-2009 20:55

Allah akıl fikir versin işte gerçek gericiler...

cartman 02-05-2009 12:46

savcıları göreve cağırıyorum :w:

ishakyilmaz 02-05-2009 12:53

Ya rabbim! Başbakanımızın 7 yıldır Chp'ye kabül ettiremediği bazı konuları sen başlarına ne yağdırdında akılları başlarına getirdin..!Dün akşam Habertürk kanalında Kim Haklı? programında izledim.Karşısında yine Laiklik ve Atatürk değerleri üzerinden(fakat yan sanayi olan değerler ile gerçek Atatürk değerleri değil..!)dem vuran bir şahsiyet,ismini zikir etmek istemiyorum.Despotça düşünceleri ibret vericiydi..!Lakin itiraf ediyorum,Sefa sirmenin açıklamaları okadar samimi ve gerçekçi geldiki bana..Aynen bizim düşündüğümüz gibi konuşuyor,densiz ve haddini aşarak konuşan diğer laikçi geçinen şahsıda çileden çıkardı..!Özetle diyorum ki;Chpliler bu konularda dürüst ve samimi olmassalar bile bu şekilde savunup,desteklemeleri bile kafidir..!

cartman 02-05-2009 12:59

Alıntı:

ishakyilmaz Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 505018)
Ya rabbim! Başbakanımızın 7 yıldır Chp'ye kabül ettiremediği bazı konuları sen başlarına ne yağdırdında akılları başlarına getirdin..!Dün akşam Habertürk kanalında Kim Haklı? programında izledim.Karşısında yine Laiklik ve Atatürk değerleri üzerinden(fakat yan sanayi olan değerler ile gerçek Atatürk değerleri değil..!)dem vuran bir şahsiyet,ismini zikir etmek istemiyorum.Despotça düşünceleri ibret vericiydi..!Lakin itiraf ediyorum,Sefa sirmenin açıklamaları okadar samimi ve gerçekçi geldiki bana..Aynen bizim düşündüğümüz gibi konuşuyor,densiz ve haddini aşarak konuşan diğer laikçi geçinen şahsıda çileden çıkardı..!Özetle diyorum ki;Chpliler bu konularda dürüst ve samimi olmassalar bile bu şekilde savunup,desteklemeleri bile kafidir..!

Banada karsısındaki daha samimi geldi..Çarşaf açılımını görüyoruz arkasında duramadılar bile..Bugun için yapılan vaatler ilerisi için korkutuyor.Sefa beyi sende dinlemişin kendi yöresinden bahsederken tarikatlerin cemaatlerin cokca yer aldigi bi bölge oldugunu vurguladı..Buda doğal olarak secılmeme kaygısını tetiklemiş gibi..

ishakyilmaz 02-05-2009 13:05

İşte İbret Verici İnanılmaz O anlar..!
 
Bunlar tarihe ihanet olarak geçecek

http://w9.gazetevatan.com/newpics/ne...5163286320.jpgCumhuriyet yazarı Deniz Som ile CHP'li Sirmen canlı yayında fena kapıştı

HABERTÜRK'te Erdoğan Aktaş yönetimindeki "Kim Haklı?" programında CHP'nin Kocaeli adayı Sefa Sirmen'in "mahalle evleri" projesi kapsamında kamuoyuna duyurduğu ve CHP lideri Deniz Baykal'ın da destek verdiği "her mahalleye Kuran kursu açılımı" Sefa Sirmen ve Cumhuriyet Gazetesi yazarı Deniz Som tarafından tartışıldı.

Sirmen çalışmalarının seçim yatırımı olmadığını laiklikten asla vazgeçmeyeceğini savunurken Deniz Som bu yapılanların ihanet olarak tarihe geçeceğini öne sürdü.

SİYASİ MALZEME OLARAK DÜŞÜNMEDİK

Sefa Sirmen projeyle ilgili olarak, "Bu asla seçim yatırımı değil. Mahalle evi projesi içinde bir bölüm. Bunu siyasi malzeme olarak kullanmak aklımızın ucundan geçmedi. Bazı gerçekler var. Mesela Konya'da bina çökmesiyle 16 yavrumuzun öldüğünü biliyoruz. Sağlıksız koşullarda Kuran kursu verildiğini biliyoruz. Biz de seçimlere hazırlanırken bu konuyu düşündük. Her mahalleye bir mahalle evi... Muhtarlığın, lisan kursunun, üniversite hazırlık kurslarının da içinde olduğu Mahalle Evi olarak adlandırdığımız bir proje. Tatil zamanlarında müftülük denetiminde Kuran eğitimi verileceğini de duyurduk. Esas proje her türlü ihtiyacı karşılayacak olması. " dedi.

DİNİ RANT OLARAK GÖRMEDİM

Oy hesabı ile hareket etmediğini söyleyen Sirmen şöyle devam etti: "Ben ilk defa başkan adayı olmadım. 3 dönem başkanlık yaptım. Dinimizi bir rant olarak hiçbir zaman görmedim. 89'da başkan olduğumuz zaman sabah camiye giden cemaate de hiznet vermek gerektiğinden ısıtma sistemini başlatan adamım. Müslüman bir ülkedeyiz. Aileleler kendi çocuklarının Kuran öğrenmesini istiyor. Biz de çocukluk yaşlarımızda gittik. Şimdi aileler istese de gönderemiyor, endişeli oldukları için. Devlet yönetiminde verilen bir eğitimi elbette memnuniyetle karşılacaklardır. Bu çalışma 6 aydır devam ediyor. Bunu halkın talepleri doğrultusunda yaptık."

ILIMLI İSLAM CUMHURİYETİNE SU TAŞINIYOR

Sirmen'in projesini eleştiren Cumhuriyet yazarı Deniz Som ise şöyle konuştu: "Sayın Sirmen haklı! Son yıllarda ABD'nin planladığı şekilde Büyük Ortadoğu Projesi uygulanıyor. Türkiye Cumhuriyeti'ne de biçilen ılımlı İslam modeli var. Bu o kadar güzel uygulanıyor ki. Toplum dönüştürülüyor. Sefa Bey de bu dönüşüme ayak uydurmuş. İstanbul'da da çarşaflı kadınları parti üyesi yaparak yöneticilik basamağına götürülek istenmişti. Sefa Bey de ılımlı İslam Cumhuriyetine su taşıyor. Türkiye ılımlı İslam Cumhuriyerine sürüklenmiyor olsaydı, Atatürk'ün ilkeleri yürüyor olsaydı Sefa Bey'le öncelik bale kurslarına mı opera kurslarına mı verilmeliydi. Onu tartışacaktık."

ŞERİATA DA MI 'HALKIN TALEBİ' DİYECECEKSİNİZ?

Som şöyle devam etti: "Yetişkine götüreceğiniz hizmet başka, çocuklara götürecek hizmet başka. Sizden Kuran kursu istiyorlar, halkın talebi. O zaman şeriat istediklerinde de halkın talebi mi diyeceksiniz? İzmit sınırları içinde Diyanet'in açtığı Kuran kursları yok mu, var. O zaman size ne! Kaçak Kuran kursları açılıyorsa, size ne. Bu emniyetin görevi. Diyanetin yasal kursları var. Kimi derneklerin yasal kursları var. Kimi cemaatin de yasa dışı Kuran kursları var. Bunlarla mücadele etmek belediyenin görevi değil. Tespit ettiğiniz zaman emniyete başvurursunuz. Kaldı ki Kuran kursları ilköğretim çağındaki çocuklara da yasak. Yani her şey birbirine karışmış. "

Lütfen bu yazıyı iyi irdeleyin.Bunların beyinlerinin içindekilerini iyi biliyoruz,lakin bu haber bütün çıplaklığı ile gözler önüne sermektedir..!


All times are GMT +3. The time now is 12:10.

Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
AK Parti Forum 2007-2023