AK Gençliğin Buluşma Noktası
Eğitim ve Öğretim Üniversiteler ve Üniversite Öğrencileri, Ak Parti Forum lise, ilköğretim ve okul öncesi eğitimi; İmam Hatip ve Açıköğretim.



 
Stil
Seçenekler
 
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 05-19-2008, 11:11   #1
Kullanıcı Adı
tozkaldiran
Standart Prof. Arıboğan: İngilizce bu kadar kutsallaştırılmamalı
Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Deniz Ülke Arıboğan, üniversitelerin akademik bir yer olmaktan ziyade İngilizce dil kursu haline dönüştürüldüğünü belirterek, "İngilizce bu kadar kutsallaştırılmamalı, fetiş hale getirilmemeli. Kendi ülkemizde, dilimizin diasporası haline geldik" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Bahçeşehir Üniversitesi iş birliği ile gerçekleştirilen "Türkçe Eğitim Kongresi" bugün Atatürk Kültür Merkezi'nde başladı. Kongreye Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürü Ömer Balıbey, Bahçeşehir Ünversitesi rektörü Prof.Dr. Deniz Ülke Arıboğan, çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı. Bahçeşehir Üniversitesi Türk Müziği topluluğu konseri ile başlayan kongrede konuklar, ünlü şair Fazıl Hüsnü Dağlarca'nın Türkçe ile ilgili düşüncelerini barkovizyondan dinledi.

Kongrede kürsüye çıkan MEB Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürü Ömer Balıbey, Türkçe'nin tarihsel önemi ve Türkçe öğretmeni yetiştirme programlarının niteliğini anlattı.

Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Deniz Ülke Arıboğan ise İngilizce eğitim veren bir üniversite olarak öğrencilerine Türkçe'yi iyi öğrenemeyenin İngilizce'yi öğrenemeyeceğini söylediklerini ifade etti. Üniversitelerin akademik bir yer olmaktan ziyade birer İngilizce dil kursu haline dönüştürülmesini fevkalade yanlış bulduklarını anlatan Arıboğan, şöyle konuştu: "Türkiye'de dil eğitimi konusunda müfredat ve eğitimde ilerleme olduğunu görüyoruz. Küreselleşme olgusunun en büyük parametrelerinden bir tanesi İngilizce'nin ortak bir dil olmasıdır. Bu durum gereklidir ama bunun kutsallaştırılması fetiş hale getirilmesi son derece yanlış. Dünyadaki hiçbir ülkede Türkiye'deki kadar mükemmel İngilizce konuşmaya çalışan insanlar göremezsiniz. Ne Fransızlar, ne Araplar, ne Pakistanlılar ne de Hintliler aksanlarını bozmazlar ama Türkler mutlaka Amerikalı gibi İngilizce konuşmaya çalışır. Bunun da çok önemli bir vasıf olduğu düşünülüyor."

Konuşmasında ünlü bir filozofun "Dil bizim yuvamızdır" sözünü hatırlatan Arıboğan, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz yuvalarını yitirmiş insanlar olmaya başladık. Kendi evimizde kendi ülkemizde dilimizin diasporası haline geldik. İnsan Amerika'ya da gitse, Çin'e de gitse yuvasını yanında taşır. Esas marifet dilden kopmamaktır. Şunu unutmamalıyız Türkiye'nin ortak değeri Türkçedir."

(İHA)

 

tozkaldiran isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi