AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 02-16-2011, 11:14   #1
Kullanıcı Adı
Katade
Standart Prof. Çeker'den çarpıcı yorum!
Selçuk Üniversitesi İlahiyet Bölüm Başkanı Prof. Orhan Çeker: "Sorunun odağında kadın var. Sen dekolte giyinirsen bu tür çirkinliklerle karşılaşman sürpriz olmaz. Tahrikten sonra sonucundan şikayet etmen makul değil."

AK Parti'li milletvekilleri tarafından TBMM'ye sunulan ve "hadım yasası" olarak nitelendirilen "cinsel saldırı suçu ile çocuklara ve reşit olmayana tecavüzden yargılananların hadım edilmesini" öngören tasarıya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Çeker'den çarpıcı bir yorum geldi.

Habertürk gazetesinin haberine göre, her ülkede olduğu gibi Türkiye'de de tacizcilerin olduğunu belirten Prof. Orhan Çeker, sorunun kökenine inilmesi gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Sorunun odağında kim var? Kadın var. Kardeşim sen dekolte giyinirsen bu tür çirkinliklerle karşılaşman sürpriz olmayacaktır. Tahrik ettikten sonra sonucundan şikayet etmen makul değildir.

Bu konuda suçu işleyenleri savunduğum anlaşılmasın. Elbette işlenen suç son derece iğrençtir. Lakin bu suçun işlenmesinde dekolte ve tahrik edici kıyafetler giyinen kadının da etkisi küçümsenmeyecek kadar büyüktür. Bu konuda tabi ki erkek suçludur ama kadının da suçu gözardı edilirse meseleyi çözümde yanlış adım atmış oluruz. Bu olayda her iki taraf da suçludur."

Prof. Çeker, "Öncelikle belirtmeliyim ki dinimizde böyle bir ceza yok. Bu siyasi otoritenin kararı ile uygulanan bir ceza yöntemidir" dedi.

Katade isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-16-2011, 13:30   #2
Kullanıcı Adı
yusuf11
sırasımı bunları tartışmanın
yusuf11 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-16-2011, 15:09   #3
Kullanıcı Adı
TYH
bilinçaltı bozuk herif
Alt 02-16-2011, 15:19   #4
Kullanıcı Adı
unnamed
Alıntı:
TYH Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bilinçaltı bozuk herif

aga işin doğrusu budur ama...
kuyruk sallamasalar...
hepimiz biliyoruz şimdi birbirimizi kandırmaya gerek yok...
Alt 02-16-2011, 15:25   #5
Kullanıcı Adı
Efkâr-ı Mütemadi
Ben bir bayan olarak kısmen hak vermekle beraber genelleme yapmamayı uygun görürüm. Şahsen kendimden örnek verirsem, giyimime özen göstermeye çalışırım her şekilde, ama yolda atılan lafları engelleyemedim hiç bir zaman. Şimdi burada suçlu olan ben miyim yoksa, " kadın olsun yeter, nefes alsın yeter" diyen zihniyet mi? Kimse kusura bakmasın ama erkekler de " biz erkeğiz,fıtratımız bu, tahrik oluruz" diye işin içinden çıkıveriyorlar.
Efkâr-ı Mütemadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-16-2011, 15:26   #6
Kullanıcı Adı
TYH
Alıntı:
unnamed Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

aga işin doğrusu budur ama...
kuyruk sallamasalar...
hepimiz biliyoruz şimdi birbirimizi kandırmaya gerek yok...
bu sapık mantığa göre;iran,ırak,pakistan vs ülkelerinde tecavüzün olmaması lazım..yanılıyor muyum?
Alt 02-16-2011, 15:30   #7
Kullanıcı Adı
unnamed
Alıntı:
TYH Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bu sapık mantığa göre;iran,ırak,pakistan vs ülkelerinde tecavüzün olmaması lazım..yanılıyor muyum?
iyide atılan adıma bak....
farkındaysan haklı görmüyorum...
bir nebze haklı görüyorum...
abazanlar sürüyle memlekette...
2 tarafta suçlu değil mi?

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)