AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 10-20-2011, 11:58   #1
Kullanıcı Adı
rikopasa
Standart Profesyonel ordu neden kurulmuyor
Çok basit bir sorum var.
Bunca yıldır profesyonel ordu neden kurulmuyor ?
Dağlarda yaşayan, teröriste pusu atan, gerilla taktikleri uygulayan timler, birlikler neden kurulmuyor ?

rikopasa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-20-2011, 12:58   #2
Kullanıcı Adı
ibocan
kurulmaya başlandı dostum,Fakat çok geçkalındı,hemde çok..ama gelecekten umutluyum inşallah..3-4 ay sonra profosyonel birlikler hazır ,,,
ibocan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-20-2011, 13:02   #3
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Kuralsa ne olacak ? Söyleyim,bir bok olacağı yok.
Tek farklılık,erlerin yerine bu kişiler alacak o kadar,daha fazla para alacaklar,9 yıl mı ne görev yapacaklar,görevi biten hapishanelere yerleştirilcek..Bunlar robokop değil,bildiğimiz insanoğlu.
Kaldı ki dağda kalmıcaklar teröristler gibi,kışlada kalacaklar normal er gibi.
''askerin 3 gün arazide ne işi var'' deniliyordu,bu kişilerde elbet arazide kalmıcak kalması zaten mümkün değil.Görüntü mörüntü istihbarat alınınca sevk edilirler o kadar.

Ayrıca kuruluyor,yıldırım hızıyla kurulsa ''bunla ne eğitimi aldı'' denilir,şehit verildiğinde ''bu kadarlık eğitimle ne yapabilirler'' denilir.İlk birlik 30 ağustos bayramında görücüye çıktı zaten: http://www.internethaberi.com/guncel...di-h15790.html

Ayrıca,ülkede zaten profesonel ordu var,JÖH ler var.Bu yeni prof ordunun yapısı değişik olcak yaşları genç olacak,evli olmucaklar.Tek getirisi,normal bir er gibi uyuklayan olmucaklardır,baskında hızlı düşüneceklerdir,tabi kişiyi bağlıyor bu da.
Alt 10-20-2011, 14:22   #4
Kullanıcı Adı
rikopasa
Yok ben ondan bahsetmiyorum.
Saldırıyı beklemeyen, gidip pusu atan, mağara basan, stok depolarını talan eden, gerilla taktikleri uygulayan askerden bahsediyorum. 10 - 15 yıl hizmet edecek, kimlikleri gizli olacak, hiçbir yerde görüntü vermeyecek, görüntüsü alınmayacak. Kürtçe bilecek, öğrenecek, köye sızacak, kahveye sızacak istihbarat, delil toplayacak emin ise köydeki teröristi gece yatağından alacak, deliller anında kamuoyu ile paylaşılacak. Yani caydırıcı olacak caydırıcı. Gidecek Irak'taki kampta nöbet tutan teröristi alnından vurup gelecek, mağaralara tuzak kurup çıkacak, kandil yoluna asfaltına bomba düzeneği kurup teröristlerin kullandığı pikapları havaya uçuracak. Anlatabiliyormuyum ....

Bunlar çabuk olmaz biliyorum ama 9 senelik iktidarlık süreside az bir süre değil. Bunun temeli seneler öncesinde yaşadığımız ve ağır kayıplar verdiğimiz ve hep aynı söylemleri duyduğumuz zamanlarda atılsaydı bugün bu şehitleri vermeyecektik.

Kapatılan vakıf için bile vergi ödüyoruz hala ve bu tip bir hizmet için seve seve vergi veririm ve bu milletin hepsi bunu yapar, en baba vergi kaçakçıları bile bu vergiden kaçmaz.
Alt 10-20-2011, 14:46   #5
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Rambo filmini fazla izlememeni öneririm
Alt 10-20-2011, 15:31   #6
Kullanıcı Adı
ibocan
Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
yok olacak şefim aynen dendiği gibi, mağara basacaklar ,yemeyip içmeyip sınırdan ve ötesinden kendi başlarına operasyon yapabilecekler..bu birlikler sağlam olacak şefim bak görürüz inşallah ..
ibocan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-20-2011, 15:36   #7
Kullanıcı Adı
Hasan ERBEK
Alıntı:
rikopasa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yok ben ondan bahsetmiyorum.
Saldırıyı beklemeyen, gidip pusu atan, mağara basan, stok depolarını talan eden, gerilla taktikleri uygulayan askerden bahsediyorum. 10 - 15 yıl hizmet edecek, kimlikleri gizli olacak, hiçbir yerde görüntü vermeyecek, görüntüsü alınmayacak. Kürtçe bilecek, öğrenecek, köye sızacak, kahveye sızacak istihbarat, delil toplayacak emin ise köydeki teröristi gece yatağından alacak, deliller anında kamuoyu ile paylaşılacak. Yani caydırıcı olacak caydırıcı. Gidecek Irak'taki kampta nöbet tutan teröristi alnından vurup gelecek, mağaralara tuzak kurup çıkacak, kandil yoluna asfaltına bomba düzeneği kurup teröristlerin kullandığı pikapları havaya uçuracak. Anlatabiliyormuyum ....

Bunlar çabuk olmaz biliyorum ama 9 senelik iktidarlık süreside az bir süre değil. Bunun temeli seneler öncesinde yaşadığımız ve ağır kayıplar verdiğimiz ve hep aynı söylemleri duyduğumuz zamanlarda atılsaydı bugün bu şehitleri vermeyecektik.

Kapatılan vakıf için bile vergi ödüyoruz hala ve bu tip bir hizmet için seve seve vergi veririm ve bu milletin hepsi bunu yapar, en baba vergi kaçakçıları bile bu vergiden kaçmaz.
Zamaninda olmadimi.Hepsi illegal yollara sapip teroru cikmaza sokmadilarmi?Hala sozum ona ib...lerin ipliklerini meydana cikarmaya calisiyor hukumet.Mevcut kurumlar herhaliyle revize edilip(kaymakam,valisinden tut savasan erlere kadar),konumlari guclendirilip,koordinasyon ve birlikte calisma yetenegi saglansin o yeter.O bile buyuk basari getirir.Polis askerden asker polisten habersiz savasirdi eskiden.Zannedersem hukumet bunu kaldiracak adimlar atti son yeniliklerle.
Hasan ERBEK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-20-2011, 15:39   #8
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Alıntı:
ibocan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
yok olacak şefim aynen dendiği gibi, mağara basacaklar ,yemeyip içmeyip sınırdan ve ötesinden kendi başlarına operasyon yapabilecekler..bu birlikler sağlam olacak şefim bak görürüz inşallah ..
Oldu,ormanda hansel ile grateli görürlerse imza da alırlar
Rüya alemine dalmayın imanı yok bunun.Bu kişi veya kişiler elbet bir karakola girecektir takviye için,bir köyden geçecektir,bir çatışmaya girecektir,mayına basacaktır,yorulacaktır vs. bir çok hadise başa gelecektir,istibahratı kuşlar sağlamayacağına göre ? Aylık 50 milyar verirlerse o başka
Alt 10-20-2011, 16:01   #9
Kullanıcı Adı
rikopasa
Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
pkk bayaa bi rambo filmi izliyor demekki ...
Alt 10-20-2011, 16:08   #10
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Saldıran ile savunmayı bir tutmamak lazım,pkk gibi arazide yaşanmaz,onların kendine has istihbaratı var,bizim askerin kendine has.Onların kendine has araziye konumu var bizimkilerin kendine has,o zaman bizim devletimiz geçmişinden itibaren malca davrandı terör için boşuna para harcadı helikopter aldı,kalkması inmesi bombası yakıtı dünya para olan uçakları boşa aldı kandili bombaladı,koy 200 tane rambo assın kessin kökten çözsün işi,vışş
pkk gibi mayında koyalım,belki kendi tekerlekli araçları pardon katırları geçerde basar patlar
Adamlar işi kökten çözmüş haberimiz yok.

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)