10-20-2011, 11:58 | #1 |
Profesyonel ordu neden kurulmuyor
Çok basit bir sorum var.
Bunca yıldır profesyonel ordu neden kurulmuyor ? Dağlarda yaşayan, teröriste pusu atan, gerilla taktikleri uygulayan timler, birlikler neden kurulmuyor ?
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
10-20-2011, 12:58 | #2 |
kurulmaya başlandı dostum,Fakat çok geçkalındı,hemde çok..ama gelecekten umutluyum inşallah..3-4 ay sonra profosyonel birlikler hazır ,,,
|
|
10-20-2011, 13:02 | #3 |
Kuralsa ne olacak ? Söyleyim,bir bok olacağı yok.
Tek farklılık,erlerin yerine bu kişiler alacak o kadar,daha fazla para alacaklar,9 yıl mı ne görev yapacaklar,görevi biten hapishanelere yerleştirilcek..Bunlar robokop değil,bildiğimiz insanoğlu. Kaldı ki dağda kalmıcaklar teröristler gibi,kışlada kalacaklar normal er gibi. ''askerin 3 gün arazide ne işi var'' deniliyordu,bu kişilerde elbet arazide kalmıcak kalması zaten mümkün değil.Görüntü mörüntü istihbarat alınınca sevk edilirler o kadar. Ayrıca kuruluyor,yıldırım hızıyla kurulsa ''bunla ne eğitimi aldı'' denilir,şehit verildiğinde ''bu kadarlık eğitimle ne yapabilirler'' denilir.İlk birlik 30 ağustos bayramında görücüye çıktı zaten: http://www.internethaberi.com/guncel...di-h15790.html Ayrıca,ülkede zaten profesonel ordu var,JÖH ler var.Bu yeni prof ordunun yapısı değişik olcak yaşları genç olacak,evli olmucaklar.Tek getirisi,normal bir er gibi uyuklayan olmucaklardır,baskında hızlı düşüneceklerdir,tabi kişiyi bağlıyor bu da. |
|
10-20-2011, 14:22 | #4 |
Yok ben ondan bahsetmiyorum.
Saldırıyı beklemeyen, gidip pusu atan, mağara basan, stok depolarını talan eden, gerilla taktikleri uygulayan askerden bahsediyorum. 10 - 15 yıl hizmet edecek, kimlikleri gizli olacak, hiçbir yerde görüntü vermeyecek, görüntüsü alınmayacak. Kürtçe bilecek, öğrenecek, köye sızacak, kahveye sızacak istihbarat, delil toplayacak emin ise köydeki teröristi gece yatağından alacak, deliller anında kamuoyu ile paylaşılacak. Yani caydırıcı olacak caydırıcı. Gidecek Irak'taki kampta nöbet tutan teröristi alnından vurup gelecek, mağaralara tuzak kurup çıkacak, kandil yoluna asfaltına bomba düzeneği kurup teröristlerin kullandığı pikapları havaya uçuracak. Anlatabiliyormuyum .... Bunlar çabuk olmaz biliyorum ama 9 senelik iktidarlık süreside az bir süre değil. Bunun temeli seneler öncesinde yaşadığımız ve ağır kayıplar verdiğimiz ve hep aynı söylemleri duyduğumuz zamanlarda atılsaydı bugün bu şehitleri vermeyecektik. Kapatılan vakıf için bile vergi ödüyoruz hala ve bu tip bir hizmet için seve seve vergi veririm ve bu milletin hepsi bunu yapar, en baba vergi kaçakçıları bile bu vergiden kaçmaz. |
|
10-20-2011, 14:46 | #5 |
Rambo filmini fazla izlememeni öneririm
|
|
10-20-2011, 15:31 | #6 |
|
|
10-20-2011, 15:36 | #7 | |
Alıntı:
|
||
10-20-2011, 15:39 | #8 | |
Alıntı:
Rüya alemine dalmayın imanı yok bunun.Bu kişi veya kişiler elbet bir karakola girecektir takviye için,bir köyden geçecektir,bir çatışmaya girecektir,mayına basacaktır,yorulacaktır vs. bir çok hadise başa gelecektir,istibahratı kuşlar sağlamayacağına göre ? Aylık 50 milyar verirlerse o başka |
||
10-20-2011, 16:01 | #9 |
|
|
10-20-2011, 16:08 | #10 |
Saldıran ile savunmayı bir tutmamak lazım,pkk gibi arazide yaşanmaz,onların kendine has istihbaratı var,bizim askerin kendine has.Onların kendine has araziye konumu var bizimkilerin kendine has,o zaman bizim devletimiz geçmişinden itibaren malca davrandı terör için boşuna para harcadı helikopter aldı,kalkması inmesi bombası yakıtı dünya para olan uçakları boşa aldı kandili bombaladı,koy 200 tane rambo assın kessin kökten çözsün işi,vışş
pkk gibi mayında koyalım,belki kendi tekerlekli araçları pardon katırları geçerde basar patlar Adamlar işi kökten çözmüş haberimiz yok. |
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|