![]() |
#1 |
![]() RAMAZAN AYI
---Şanı yüce olan Allah: “Oruç, müstesna çünkü oruç benim için tutulur. Onun mükâfatını(ancak)ben veririm(zira oruçlu kimse)benim için, yemesini ve cinsel arzusunu bırakır”. “Oruçlu kimse için iki sevinç vardır: biri; iftar anındaki sevinci diğeri ise Rabbine kavuştuğu andaki sevincidir”. “Emin olunki oruçlunun ağzı kokusu, Allah katında misk kokusundan daha güzeldir”. ---kim ramazan orucunu tutar ve ondan sonrada şevvalden altı gün oruç tutarsa bir yıl oruç tutmuş gibi olur. ---Ebu Hureye (r.a.)'den ; "Herkim inanarak ve Allah teala için ramazan ayında oruç tutarsa geçmiş günahları af olunur -- Ebu Eyyübel Ensari (r.a) Ramazanın başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluştur" "Kim Ramazan ayini Allah'la inanarak, imanla ve sevabını Allah'tan bekleyerek ihya eder, Ramazan orucunu güzelce tutarsa, o Güne kadar islemiş olduğu geçmiş günahları afvü mağfiret olunur, Allah affeder ---Allahu teala;Ramazan ayında zikir sohbetlerinden birine katılan kimseye,her adımına karşılık bir senelik ibadet yazar.O kimse kıyamet Günü benimle beraber arş’ın gölgesi altında olur.Allahu teala;Ramazan ayında cemaate devam eden kimseye de her rekatine karşı bir nur şehri ihsan eder” --“Allahu teala; Ramazan ayında bir müslümanın ihtiyacını gören kimsenin bin kere işini görür. Allahu teala; Ramazan ayında Ailesi olan bir fakire bir sadaka veren kimseye de bin kere bin sevap yazar, bin kere bin günahını affeder ve bin kere bin yüksek derece ihsan eder”.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|