AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 08-28-2009, 03:01   #1
Kullanıcı Adı
Gölge
Arrow Rasmussen'den şaşırtan sözler !

Rasmussen'den şaşırtan sözler!Hz. Muhammed'e yönelik olumsuz yayınlara ses çıkarmadığı için İslam dünyasının tepkisini çeken NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, AK Parti Ankara İl Teşkilatı'nın iftar yemeğine katılarak, burada bir konuşma yaptı.

Kendisinin iftar yemeğine davet edilmesine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Rasmussen, "Bugün burada bulunmak benim için gerçekten özel ve imtiyazlı bir durum. Türkiye için önemli ve anlamlı bir olaya katılıyor olabilmek benim için önemli. Buradaki mevcudiyetimi çok açık ve net bir şekilde dünyanın en büyük dinlerinden biri olan İslamiyet'e karşı kişisel saygım olarak ifade etmek istiyorum. İnsanların kendi kişisel dini duygularına son derece derin bir saygım var. " dedi.

Rasmussen, birçok insan inançlarında güç, rahatlama ve umut bulduğuna işaret ederek, "Oruç tutmak, sabrı öğretir, mütevazılığı öğretir. İnsanın kendi kendini eğitmesidir. Bizden daha az şanslı olanlara karşı anlayışlı olmayı gösterir. Bu değerler, kültürleri, dinleri aşar. Bunların ötesinde önemli değerlerdir. " diye konuştu.

Türkiye'nin tarih boyunca medeniyetlerin ve dinlerin kavşağında yer aldığına işaret eden Rasmussen, "Benim bu akşam yemeğindeki bir Danimarkalı olarak mevcudiyetim, bu toplantıya katılmış olmam, bu kültürleri ve medeniyeti bir araya getirme geleneğinin hala hayatta olduğunu, muhafaza ettiğini bizlere göstermekte. Türkiye'nin Avrupa, Arap dünyası ve Orta Asya arasında köprü görevi bugün her zamankinden çok daha önemli bir durum arzetmekte. Ben NATO'daki görevime başladığımda önceliklerimden birisi bizim ortaklarımızla birlikte NATO'nun dışındaki ortaklarımızla birlikte işbirliğimizi geliştirmek olacak demiştim. Türkiye de bütün bunların başarıya ulaşmasında, NATO'nun faydasına başarıya ulaşmasında katkıda bulunacak çok önemli bir ülke. Ben ilk adımları attım bu konuda. Bahsettiğim 11 ülkenin büyükelçisini ofisime davet ettim." şeklinde konuştu.

Rasmussen, NATO Genel sekreteri olarak önceliklerinden bir tanesinin de Afganistan'daki operasyon olduğuna dikkat çekerek, "Afganlar giderek kendi benliklerini, sorumluluklarını üstlenecekler. Türkiye, önemli bir rolü burada üstlenecek. NATO, Rusya ile daha pratiğe yönelik işbirliği geliştirmelidir. Bu kolay olmayacak ancak, pozitif işaretlerini görmeye başladım bile. Bu sadece mümkün olan bir şey değil. Bu bütün müttefikler ve Rusya için de mantıklı bir şey. Bazen uluslar arası diplomaside mantıklı olan anlamlı olan hayata geçer." dedi.

Rasmussen, NATO'nun geleceğini şekillendirecek bir süreci başlatarak, bu yeni süreçte yeni bir strateji konseptinin ittifak içinde ortaya çıkmasını sağlayacağını da vurguladı.

Rasmussen, Türkiye'ye görev süresinin çok erken bir döneminde gelmesinin Türkiye'ye verdiği önemi gösterdiğini de sözlerine ekledi.

(CİHAN)

Gölge isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-28-2009, 12:08   #2
Kullanıcı Adı
kahraman30
SAYIN BAŞBAKAN NASIL OLURDA BÖYLE BİRİNE İFTAR YEMEĞİ VERİR
KUSURA BAKMAYIN AMA BİR AK PARTİLİ OLARAK SAYIN BAŞBAKANIMIZA YAKIŞTIRAMADIM
kahraman30 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-28-2009, 12:11   #3
Kullanıcı Adı
kahraman30
NEDEN SİZDE TEPKİ GÖSTERMİYORSUNUZ
kahraman30 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-31-2009, 02:07   #4
Kullanıcı Adı
Cihan_ŞümuL
ne dese idi gelme mi dese idi
Cihan_ŞümuL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-31-2009, 02:24   #5
Kullanıcı Adı
FatihinNesli
Akpyi herkes kandırdığı gibi rasmussen de kandırdı.
FatihinNesli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-31-2009, 02:36   #6
Kullanıcı Adı
Cihan_ŞümuL
Alıntı:
FatihinNesli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
NE YANİ .O KADAR VEKİL BUNUN FARKINDA DEĞİL DE BİR TEK SİZ Mİ FARKINDASINIZ.
Alt 08-31-2009, 02:37   #7
Kullanıcı Adı
BuRaK ReiS
Alıntı:
FatihinNesli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
seninde ortalığıkarıştırmaktan başka amacın yok biz böyle davranarak aslında daha iyi gözüküyoz ayrıca insanlar bugğn islamı terör dini olarak biliyo ama ben farkettimde başbakan iktidar olmaktan bu yana en azından islamın terör dini olmadığını dünyadaki birçok insana kanıtaladı.zaten gerekli tepkş zamanında gösterilmişti ayrıca daha 3 4 ay öncede hem roj tv için hem de karikatür için gerekli tepkiyi fazlasıyla gösterdi.sen tv seyrtemiyon galiba
BuRaK ReiS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-31-2009, 02:42   #8
Kullanıcı Adı
FatihinNesli
Alıntı:
uranyum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
NE YANİ .O KADAR VEKİL BUNUN FARKINDA DEĞİL DE BİR TEK SİZ Mİ FARKINDASINIZ.
Evet, ben değilde benim görüşüm fark etti.
Fark etmeseydik ne farkımız kalırdı
Fark Var SAADET var.

Bu nato genel sekreteri olurken ne dedi akplilere
Beni seçin islam aleminden özür dileyeceğim.
Diledi mi ? yok

Bundan başka çok şeyler var ama anlayan için
Alt 08-31-2009, 02:43   #9
Kullanıcı Adı
Cihan_ŞümuL
ÖZGÜR BASIN AMA ONUN SUCU DEĞİLKİ.O MU DALGA GECTİ eFENDİMİZLE(SAV)
Alt 08-31-2009, 02:46   #10
Kullanıcı Adı
FatihinNesli
Alıntı:
uranyum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ÖZGÜR BASIN AMA ONUN SUCU DEĞİLKİ.O MU DALGA GECTİ eFENDİMİZLE(SAV)
o zaman demeseydi özür dileyeceğim diye ?
bizim yöneticiler de inanmasaydı ...

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)