AK Gençliğin Buluşma Noktası
Kitaplar ve Dergiler Kitaplar ve Dergi içerikleri, değerlendirme ve tavsiyeler.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-29-2009, 22:43   #1
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Standart Recep Tayyip Erdoğan konulu kitaplar bu başlıkta toplanıyor
Başbakanımız ile ilgili kitapları neşretmememiz sanırım forumun ve bu bölümün en büyük eksikliklerinden.

Önce ben başlayayım, her birimiz bildiğimiz kitapları bu başlıkta toplayalım.

---------
  • Davos Fatihi Recep Tayyip Erdoğan
Türkiye Cumhuriyeti, güvenliğine, hudutlarına ve büyük bir mücadeleyle kazanmış olduğu istiklaline ilelebet sahip çıkma kararlılığındadır.

Dik duracağız ama dikleşmeyeceğiz. Dik durduk ve dik durmaya da devam edeceğiz. Türk milletine yakışan budur. Türkiye'ye yakışan budur.
Recep Tayyip Erdoğan

Şubat 2009, 200 sayfa,

---------------------------------------
  • Milletin Adamları
Onlar Atatürk ile perçinleşen millet sevgisinin simge isimleri. Onlar bu toprağın sesi, vicdanı, atılım ruhu. Onların yüreğinde millet, milletin yüreğinde onlar. Onlar Milletin Adamları´




MİLLETİN ADAMLARI - TAHA UĞUR TÜRKMEN - BRİFİNG YAYINLARI - İSTANBUL - 2008 - 288sf. - 13,5X21cm.









------------------------------------------------------------
  • Recep Tayyip Erdoğan'ın Liderlik Şifreleri
Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ı Siyasette zirveye taşıyan müthiş Liderlik Sırları Adım adım bir başarının öyküsü.

Recep Tayyip Erdoğan'ın 22 Temmuz 2007 seçimlerinde aldığı seçim başarısı muhaliflerinin şaşkınlığıyla sonuçlandı. İstanbul'a Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olduğunda kimsenin şans bile tanımadığı, TV'lerdeki "adaylar buluşuyor" programlarına kimi zaman çağrılmadığı, kimi zaman en son sıraya konarak "ciddiye alınmadığı" Erdoğan, ilk kez karşısındaki ambargoyu delerek Başkanlık seçimlerini kazanmış ve herkesi şaşırtmıştı.

Erdoğan'la yeni tanışan siyaset dünyası ondaki ışığı görenlerce "geleceğin Başbakanı" olarak nitelenirken, bazıları bunu sıradan bir seçim başarısı olarak değerlendiriyordu. Erdoğan'ın başarısı ve toplumda oluşturduğu sinerji siyasetin yeniden sevilmesine, siyasetçinin saygınlığının artmasına yol açtı. Erdoğan'ın kişisel başarısında simgeleşen Türk insanının hangi beklentisiydi? Erdoğan, 1994'ten bugüne Türkiye'nin sürekli zirveye çıkan ve zirvedeki yerini koruyan tek siyasetçi olma özelliklerini neye borçludur? Elinizdeki bu çalışma Erdoğan'ın artık ikinci beşinci yılına gireceği Başbakanlığı döneminde onu daha tarafsız, daha net görebilme çabasının bir ürünüdür.





Fatih Bayhan

Pegasus Yayıncılık
İstanbul, Eylül 2007
168 Sayfa.










------------------------------------------------
  • Erdoğan Operasyonu
“Erdoğan yüzünü ülkesine dönmeye başladı, o yüzden tasfiye ediliyor.”

Eski MİT istihbaratçısı Mahir Kaynak ve Gazeteci Yazar Ömer Lütfü Mete’nin ortak olarak kaleme aldığı yeni kitabın adı. Timaş Yayınları’nın bugün dağıtıma verdiği kitabın önümüzdeki günlerde raflarda olması bekleniyor.

“Türkiye’ye, özellikle dış politika alanında yön tayin etme amaçlı” bir operasyon uygulandığına işaret eden kitap, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ekibinin tasfiyesinin” hedeflendiği böyle bir müdahalenin Ortadoğu denkleminin şekillenmesini de etkileyecek güce ulaşabilir mi?” sorusuna yanıt vermeyi amaçlıyor.

“Bugün iki düşman gibi görünen ABD ve Rusya perde arkasında yeni bir denge politikası kurmak için anlaştılar. Türkiye’nin bu yeni düzende hangi safta yer alacağını konuşmamız lazım. Çünkü bu yeni süreç, Türkiye’de büyük dönüşümlere sebep olacak.”






İstanbul, 2008, 224 sayfa



-------------------------------------------------

  • RECEP TAYYİP ERDOĞAN-BU ŞARKI BURADA BİTMEZ
* Liderlik bir partinin genel başkanı olmak değildir.
* Babam bana haftada 2,5 lira harçlık verirdi.
* Şu anda bazı partilerin liderleri sanal liderlerdir.
* Dinin siyasallaştırılmasına karşıyım.
* Çocukken su , kartpostal, simit satardım.
* Faziletli müteahhitler ile çalıştık.
* Liderlik başbakan olmak değildir.
* Biz bir ideoloji devletinden yana değiliz.
* Şiir okumada birinciydim





Hazırlayan: İBRAHİM ETHEM DEVECİ

Yayınevi: NESİL BASIM YAYIN
Yayın Yeri: İSTANBUL




---------------------------------------------
  • Tayyip Erdoğan'nın Başarı Sırrı: Oku, Düşün, Uygula, Neticelendir.
'Size başbakanınız olarak dört kelimelik tavsiyem var. Oku, düşün, uygula, neticelendir! Sadece okudunuz ama okuduğunuzu düşünmüyorsanız bunun hiçbir neticesi olamaz.
Okudunuz, düşündünüz ama uygulamıyorsanız onun da hiçbir faydası yok. Okudunuz, düşündünüz ve uygulamaya koydunuz. Ama takip etmeyip neticelendirmiyorsanız yine bir faydası yok.

Aslolan takip ederek neticeyi almak.

Eğer bir dalda zamanında meyveyi toplamazsan o meyve çürür gider, hiçbir faydası olmaz.

Yani orta sahada top çevirerek kalmayacak, golü de atacak bunu da başaracaksınız.'

- Recep Tayyip Erdoğan

Adem Özbay - Faruk Reca
Akis Yayınları
300 Sayfa


----------------------------------------------






  • Recep Tayyip Erdoğan Geleceği Etkileyecek Siyasi Liderler...
Bu kitapta Recep Tayyip Erdoğan' ın hikayesi anlatılıyor, elden geldiğince...

Zaman zaman Yeşilçam filmlerine taş çıkartacak bir çok özelliği var bu hikayenin...

Hikâyeyi bir de bu gözle okuyun.


Sefa Kaplan
Doğan Kitap- İstanbul

--------------------------------------------------
  • Yeter Söz Milletin
Yeter Söz Milletin, ‘demokrasi dışı müdahalelere’ doğrudan veya dolaylı şekilde maruz kalmış ve bunun sonucunda Türk milletinin teveccühüne mazhar olmuş üç liderin; merhum Başvekil Adnan Menderes; merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve ‘Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hayat hikâyelerinin üzerinden bir ülkenin ‘zorlu demokrasi serüvenini’ anlatıyor. “Zira 17 Eylül 1961 günü, darbeciler tarafından asılan bir Başbakan değil; koca bir milletin kaderiydi. O günden beridir yas tutan bu millet, iradesine dışarıdan müdahalelere gerekli karşılığı demokratik hakları çerçevesinde en ağır biçimde her fırsatta vermiştir. 22 Temmuz 2007 seçimlerinden sonra bir kez daha görülmüştür ki, bu ‘millet kanunu’ sonsuza kadar değişmeyecektir.Bunun adı ‘mağduriyet primi’ değildir. Bu bir ‘demokrasi feryadı’dır…”




Abdullah Yaşar
Popüler Yayınları

----------------------------------------------------------
  • Türk Siyasetinde Bir KASIMPAŞALI
Bu kitapta:

- Recep Tayyip Erdoğan Kimdir? - Milli Görüş'le nasıl tanıştı? - Erbakan'la yolları neden ayrıldı? - Erdoğan neden yasaklı oldu? - Hapis hayatı nasıl geçti? - Kutan'ın rakibi Gül müydü? - Gökçek'in hesabı niçin tutmadı? - Tayyip Erdoğan değişti mi? - Okuduğu şiir hayatını nasıl etkiledi? - Ak Devrim nasıl gerçekleşti? - Dünya AK Parti'nin başarısını nasıl karşıladı? - Başbakanlık formülleri tutacak mı? gibi daha bir çok soruya cevap bulacaksınız.

Gündemdeki olayları ve kişileri okuyucuya aktarmak üzere yayın dünyasına adım atan Gündem yayınları Tayyip Erdoğan gerçeğini görmezden gelemezdi. İşte ilk kitabımız.


Bilal Çetin
Gündem Yayınları
Ocak 2003

--------------------------------------------
    • R. Tayyip Erdoğan Kimdir
AK Parti lideri R. Tayyip Erdoğan'ın çocukluk, gençlik yılları ve özel hayatı hızlı geçilirken, siyasete atıldığı günden Başbakan olmayı beklediğ bu günlere kadar geçen zaman dilimindeki olaylara ışık tutan HAKANTÜRK, aynı zamanda kaygan bir zemin olan politikada yazılmayan ama oynanan oyunlara ve oyunculara da geniş bir yer vermektedir.

T.Erdoğan'ın bugün elinde tuttuğu gücü elde edebilmesi için kimler destek olurken, kimlerin yolunu kestiği anlatırken kitap sadece AK Parti liderini değil, onun etrafını oluşturanları da mercek altına almış.

Türkiye'nin bugününe ve önümüzdeki on yılına damgasını vuracak görünen T.Erdoğan'ın nelere dikkat etmesi gerektiğini, Türkiye siyasi tarihinde yaşanmış bazı olaylarla anlatılmaktadır.

Objektif bir şekilde kaleme alınmış olan bu kitapla HAKANTÜRK'ün bir önceki kitabı Büyük Oyun, birbirini tamamlayıp Türkiye'yi nelerin beklediğini belgeler ve tanıklarla gözler önüne sermektedir.</I></B>



Hakan Türk
Akademi Yayınları
245 sayfa,


Tahir Tamer KUMKALE
Pegasus Yayınları
İstanbul, Temmuz 2007
336 Sayfa




--------------------------------------------------

  • YASAKLI UMUT: RECEP TAYYİP ERDOĞAN
Gazeteci Muhammed Pamuk, Yeni Şafak gazetesi belediye muhabiri olarak 7 yıl boyunca takip ettiği Tayyip Erdoğan'ı son günlerdeki Erdemliler Hareketi'ndeki misyonunun dışında kamuoyunda pek bilinmeyen yönleriyle anlatıyor Yasaklı Umut'ta.

Kasımpaşa'nın arka sokaklarında geçen çocukluk günlerine geçmeden önce Erdoğan'ın hayatında önemli bir yeri olan 'küçük bilezik'in arka planını aktarıyor okuyucuya. Yüreğe Düşün Bilezik başlıklı bölümde yer alan şu ifadeler kitap boyunca okuyucuya eşlik edecek duygusal yoğunluğun ilk adımı oluyor: "27 Mart 1994 yerel seçimleri öncesinde yine bir esnaf ziyaretinde mahzun bakışları, saçlarının telleri yarı yüzünü kapatmış, ürkek ve tedirgin 7 yaşında bir kız çocuğu Erdoğan'a doğru yönelmişti. Elinde tuttuğu bileziğin arasına sanki yüreğini de koymuştu. Kız çocuğu kolundaki küçük bileziği de çıkararak, 'Bunları annem gönderdi. Seni çok seviyoruz. Annem sakın bizi unutmasın diyor.' demişti. Erdoğan, o minik kızın verdiği küçü bileziği belediye başkanlığı döneminde hep yanında taşırken, sessiz yığınların sesi olduğu gerçeğini hiç hatırdan çıkarmıyordu."


Yazarı: MUHAMMED PAMUK
Yayınevi: BİREY YAYINCILIK
Yayın Yeri: İSTANBUL
Yayın Yılı: 2001

 


Konu FarukARSLAN. tarafından (04-29-2009 Saat 22:57 ) değiştirilmiştir..
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-29-2009, 23:07   #2
Kullanıcı Adı
Morte
Standart
Faydalı bir konu olmuş. Okuduklarım da var içinde, okumadıklarım da. Onlara da zamanla bakacağız inşallah
Morte isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-29-2009, 23:09   #3
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Standart
ooo amma kitap varmış sayende öğrendik FarukArslan

Teşekkürler ^(+)
  Alıntı ile Cevapla
Alt 06-01-2009, 00:26   #4
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Standart
Kaçını okumuşuszdur acep?..
Yahut forumumuzda bu kitaplardan okuyup istifade etmiş olanlar var mı?
Hangilerini?


diye sorsak...
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-01-2009, 21:51   #5
Kullanıcı Adı
Morte
Standart
Alıntı:
FarukARSLAN. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kaçını okumuşuszdur acep?..
Yahut forumumuzda bu kitaplardan okuyup istifade etmiş olanlar var mı?
Hangilerini?


diye sorsak...

Recep Tayyip Erdoğan'ın Başarı Sırrı adlı kitabı yazmamışsın sandım buraya, bir an ben yazacaktım ki, tam o anda gördüm. Sırada o kitap var çünkü, bunların içinden okuduğum üçüncü kitap olacak
Morte isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-26-2009, 19:58   #6
Kullanıcı Adı
El Emin
Standart
Faydalı ve güzel bir paylaşım araştıracağım ve bulduklarımı okuyacağım ALLAH nasip ederse......
El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-26-2009, 00:09   #7
Kullanıcı Adı
salihin
Standart
ben davos fatihi ve yeter söz milletin i okudummm şimdi bi tane daha cıkmıs ins onu alıp okucamm
salihin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-26-2009, 00:10   #8
Kullanıcı Adı
salihin
Smile Kitabın ismi One Minute yazarı Cevdet Karal
29 Ocak 2009, Türkiye saatiyle 21.00 suları... Bütün dünya canlı yayınlarla İsviçre’nin Davos şehrinde yapılan 39. Dünya Ekonomik Forumu’nun Gazze oturumuna kilitlendi. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Mun, Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Tayyip Erdoğan...

Perez; vicdan sahibi her insanı çileden çıkararak 'Katil! ' haykırışına yol açacak bir konuşma yaptı. İnsanlığın vicdanına savaş açtı. Sözü kesilmeden,25 dakika...Ve tarihî an gelip çattı. “One minute! ” dedi, Tayyip Erdoğan, “One minute! ..” 72 milyon, bütün insanlık adına konuşmaya başladı... Dış politikamızda uzun yıllardır görülmemiş bir tavır sergiledi.

Davos Zirvesi’nin yapıldığı günler, Türkiye genelinde yerel seçimlerin yaklaşmakta olduğu bir dönemdi. Davos’ta yaşananlar, seçim için propaganda malzemesi olamayacak kadar önemli ve anlamlıydı. Bundan dolayı, Şubat ayında hazırlanan bu kitabın, seçimlerden sonra yayımlanmasını uygun gördük. Türk ve dünya basınında, olayla ilgili yer alan coşkulu tepkileri bir araya getirerek tarihî bir belge olarak okuyucunun istifadesine sunmayı amaçladık.

Kitap, Başbakan Erdoğan’ın “One Minute” diyerek Perez’in sözlerine cevap verdiği ânın, film kareleri eşliğinde, kelimesi kelimesine aktarıldığı dört sayfalık bir bölümle başlıyor. Takip eden sayfalarda, Erdoğan “One Minute! ” demeden önce yapılan konuşmaların metinlerini içeren bir bölüm var. “Tarihî Karşılama” bölümünde Erdoğan’ın Davos Zirvesi dönüşü, Atatürk

Havaalanında nasıl karşılandığı ve yaptığı konuşmayı konu alan gazete haberlerinden bir derleme var. “Dünyadan Yankılar”, “Karşı Çıkanlar Yok mu? ”, “Türkiye Medyasından”, “Düşünce ve Sanat Ortamından” adlı bölümler, olayın yankılarını ayrıntılarıyla belgeliyor.

Davos'ta yaşanan tarihî bir an, mesele insani değerlerle ilgili, duyarlılık partiler üstüydü. Türkiye'nin bu çıkışını, dünya ve Türk insanının tepkileriyle belgeleyen bu kitabı yayınlarken yayıncı olarak bir sorumluluğu yerine getirdiğimize inanıyoruz.
salihin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-20-2009, 18:04   #9
Kullanıcı Adı
menes
Standart
ERDOĞAN OPERASYONU

Mahir Kaynak-Ömer Lütfi Mete nin kitabıdır.ben biraz sıkıldım ama konusunu yazayım sizin ilginizi çekebilir.

"Bugün iki düşman gibi görünen ABD ve Rusya perde arkasında yeni bir denge politikası kurmak için anlaştılar. Türkiye'nin bu yeni düzende hangi safta yer alacağını konuşmamız lazım. Çünkü bu yeni süreç, Türkiye'de büyük dönüşümlere sebep olacak."

"Yeni süreçte Erdoğan ve ekibi tasfiye edilecek fakat yine bu partideki bir grup isim iktidara gelecektir. Yeni lider orduyla kavga etmeyen, eşinin başı açık ama başörtüsünü serbest bırakacak, Kürt değil ama Kürtlerle çatışmayan biri olacak..."

"Gül ve Erdoğan arasındaki ayrılık, Türkiye'nin stratejik müttefikinin hangi güç olacağı konusundaki görüş farklılığından kaynaklanıyor. Meselâ Gül, İngiltere ile ittifak kurmak isterken, Erdoğan ABD'yi tercih ediyor olabilir. İngiltere Kraliçesi'nin ziyaretini böyle değerlendirmek gerekir."

"Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesiyle, aslında başbakan olmasının önüne geçmek istediler. Şimdi süreç tersinden işliyor. Bu kez iktidara, Gül'ün uyguladığı politikaları takip edecek bir isim geçebilir..."

Konu menes tarafından (08-20-2009 Saat 19:05 ) değiştirilmiştir..
menes isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-31-2010, 13:59   #10
Kullanıcı Adı
M.Atilla
Standart Tarihe Düşülen Notlar...
'17 Aralık 2004 AB Zirvesi, Türkiye'nin üyelik müzakerelerine başlaması yönünde kararın verildiği tarihi bir zirve olmuştur. Bu toplantıda yaşananların önemli satır başlarını, Başbakanlık Başmüşaviri Yalçın Akdoğan'ın hazırladığı Tarihe Düşülen Notlar kitabında okuyabileceksiniz. Zirvenin arka planına ışık tutan bu çalışmanın diplomatik hafızamıza yapacağı olumlu katkılarla hayırlı sonuçlara vesile olmasını diliyorum.'

Recep Tayyip Erdoğan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mart 2003 tarihinde 59. Cumhuriyet Hükümeti'ni kurarak Türkiye'de Başbakanlık makamına gelen 25. kişi oldu.

Erdoğan'ın Başbakan olarak ortaya koyduğu performansı, temel siyasi görüşleri, günlük yaşamı, icraatları mutlaka detaylı olarak değerlendirilecek, bu konularla ilgili birçok kitap yazılacaktır. Ancak sadece Erdoğan'ın değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin de tarihinde en önemli aşamalardan birisi 17 Aralık Avrupa Birliği Zirvesi'dir.

Erdoğan'ın zirvedeki performansı, tutum ve çıkışları, bugüne kadar çok konuşuldu. Peki 17 Aralık'a giden yolda son aylar nasıl geçti? Erdoğan 17 Aralık'a nasıl hazırlandı, nasıl bir politika izledi, kimlerle görüştü, neler konuştu? Bunlar gibi birçok ayrıntı, hem Türkiye'nin siyasi tarihi, hem de Erdoğan'ın yakın geçmişi açısından önemlidir.

Bu kitap, bir başbakanın üç ayına ışık tutmayı amaçlıyor; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Aralık zirvesine giden günlerde neler yaşadığına, nasıl bir söylem ortaya koyduğuna değiniyor.

Bu dönemde yaşananların kayda geçirilmesi, yarın bugünleri yorumlamak

isteyenler için aydınlatıcı olacaktır.
M.Atilla isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım