10-06-2012, 03:14 | #1 |
"Refahyol'un enerji ve havuz kararları doğruydu"
TBMM Darbaleri Araştırma Komisyonu Ciner Grubu Başkanı Turgay Ciner'i dinledi CİNER Grubu Başkanı Turgay Ciner, TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu’nda, "Medya patronu olarak 28 Şubat'ta bulunmuyordum. 28 Şubat'ı takip eden 5 sene süresince de medya içinde değildim, 27 Nisan bildirisi içinde de değildim'’ dedi. Komisyon Başkanı Nimet Baş'ın. "İş dünyası olarak davet edildiniz. 1994- 2007 arasını değerlendiriyoruz" sözü üzerine Turgay Ciner, şunları söyledi: “5 Nisan 1994 Türkiye'nin krize girdiği bir dönemdir. Zenginin de ölçekli olarak fakir olduğu bir dönemde, çoğu insan iş hayatında önemli şeyler kaybetti. Bazıları da kazanmak için fırsatları değerlendirip hamleler yaptı. Bu süreç 2001 'e kadar devam etti. O dönem medyanın aldığı rol de bundan pay kapma kavgasıdır. Refahyol döneminde iki önemli karar alındı. Birisi enerji özelleştirmeleri birisi de kamu paralarının bir havuzda toplanmasıdır. O günkü kararlar benim açımdan yüzde bir milyon doğru kararlardır Fakat ikisi de akamete uğradı. TÜSİAD'a, MÜSİAD'a herhangi bir yere üye değilim, tekil bir insanım. 11 bin insan çalışıyor. Birçok yerde çalışıyorum. Benim İzmit'te fabrikalarım yok. Cudi Dağı'nı deliyorum. Konya'da, Sivas'ta, Silopi'de arazide dağın başında çalışıyorum. Kurulu düzenin bir adamı değilim. O zaman hem İstanbul hem Ankara, kurulu düzen, sizden hazzetmez. Kurulu ilişkileriniz yoktur, kullanılamaz. Meclis'e, bu binaya en son 14 sene önce gelmiştim. Çok ilişki içinde olmadığım için kurumlarımı yetkilendirerek yönetirim. Çok güvendiğim bir kardeşim var medya grubumuzun başında; yanlış yapmışsa sorumluluğu bendedir. Ne bana ne arkadaşlarıma teklifte bulunulmamıştır. Başkalarına bulundular mı bilemem; başkaları hakkında konuşmak istemem.” Haber Türk
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|