AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 09-21-2010, 14:00   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Referandum Sonrası İlk Seçim Anketi:AK Parti, 22 Temmuz 2007'de Aldığı Oya Tırmanıyor
Referandum sonrası ilk seçim anketi: AK Parti, 22 Temmuz 2007'de aldığı oya tırmanıyor

Andy-Ar’ın referandumdan sonra yaptığı araştırmada, AK Parti'nin oylarının % 44,1’e yükselerek 22 Temmuz 2007’deki % 46,6’lık orana yaklaştığı ortaya çıktı .

Araştırma şirketi Andy-Ar, % 58 'Evet' çıkan referandumdan sonra yaptığı ilk ankette, bu pazar seçim olsa, seçmenlerin % 44,1’inin AK Parti’ye oy vereceğini ortaya çıkardı. CHP’ye % 25,3, MHP’ye % 10,3, Saadet Partisi’ne % 5,8 ve BDP’ye de % 5,7 oranında oy verileceği belirlendi. 14-19 Eylül’de 20 ilde 1.961 kişi ile gerçekleştirilen araştırmada, referandum sonuçları belli olduktan sonra Başbakan Erdoğan’ın "'Evet' diyen de 'Hayır' diyen de kazandı." dediği konuşması da soruldu. Katılımcıların % 60,4’ü konuşmayı olumlu bulurken, olumsuz bunların oranı % 31,8'de kaldı. % 7,8 de "Beni ilgilendirmiyor." cevabını verdi. Araştırma sonuçlarını değerlendiren Andy-Ar Başkanı Faruk Acar, Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanı olması ile başlayan ‘solda birlik’ havasının referandum sonuçları ile birlikte dağılma eğilimine girdiğini kaydetti. Ankette MHP’nin durumunu değerlendiren Acar, “MHP’nin oylarındaki düşüş referandum sonuçları ile birebir örtüşmekte. CHP ile aynı söylem etrafında bütünleşen MHP, tabanındaki ciddi rahatsızlıklara kulak vermemiştir. 22 Temmuz 2007 Genel Seçimlerinde % 15 dolayında oy alan MHP’nin seçmeni, referandum sürecinde tercih değiştirerek büyük bir ekseriyetle AK Parti’ye yönelmiştir.”dedi. 12 Eylül Darbecilerinin yargılanması sorusuna katılımcıların %60,1’i ‘Evet’ derken % 24,1’i ‘Hayır’ dedi.

AK Parti İvme Kazandı

Andy-Ar Başkanı Acar, 'Hayırcı' propagandayı yürütenlerin referandumun güven oylamasına dönüştürüldüğü söyleminin yerini bularak, AK Parti’nin seçmen üzerindeki inancının tazelendiğini söyledi. Referandumdan hemen sonra yapılan araştırmada, AK Parti’nin 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde düşen oylarının tekrar yükseldiğine işaret eden Acar, AK Parti’nin 22 Temmuz 2007 Genel Seçim sonuçlarına doğru ivme kazandığını ifade etti.

Referandum Öncesi Anket

Referandum Sonrası Anket

Star 21.09.2010

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-21-2010, 14:07   #2
Kullanıcı Adı
Terennüm
Seçmenin Akpartiye yeni anayasa için bir kredisidir..iyi değerlendirilirse 2007deki başarıyıda aşabilir.ama beklentileri karşılaması lazım...
Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-21-2010, 14:08   #3
Kullanıcı Adı
Blur
%40 ın üstünde çıkarabilirsek bu Türkiye için tam bir dönemeç olacak..
Blur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-21-2010, 14:12   #4
Kullanıcı Adı
merve
Bu sonuç çok iyi gözüküyor.
Başbakan Erdoğan sakinliğini korumaya devam ederse, seçimleri en iyi sonuçlarla atlatacağımıza inanıyorum.
merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-21-2010, 14:18   #5
Kullanıcı Adı
Blur
Alıntı:
merve Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu sonuç çok iyi gözüküyor.
Başbakan Erdoğan sakinliğini korumaya devam ederse, seçimleri en iyi sonuçlarla atlatacağımıza inanıyorum.

Sakinlik mi..
Ben kendi adıma konuşuyorum başbakanı beğenmemin en önemli sebeplerinden birisi hitabeti ve o anlık çıkışlarıdır yemişim sakinliği.. Şimdi Abdullah Gül başbakanlık yapabilirmiydi ? Çok zor ama başbakanımız cumhurbaşkanlığıda yapabilir
Blur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-21-2010, 23:34   #6
Kullanıcı Adı
Erhan KARACA
mehape baraj altında kalır :D (: inşAllah (:
Erhan KARACA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-22-2010, 00:39   #7
Kullanıcı Adı
Gönülden
Gayret ve çabaların en üst seviye de olması ve partimizin halkın beklentileri yönünde yapacağı çalışmalar ile aynı oy oranını alabileceğimiz kanısındayım...

Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-22-2010, 03:20   #8
Kullanıcı Adı
ENES_CAN_AK
referandumun ardından burda yaptığım bir yorumda oy oranımızın %43 ile %47 arası bişey olduğu tahmininde bulunmuştuım.bu anket bu fikrimi doğrular biçimde.seçim atmosferine girildiği zaman muhtamelen medyanın chp'ye vereceği gazla beraber tahminim oki ak parti chp iki parti şeklinde seçime ilerleyecek bu durumda mhp baraj altı kalabilir buda ak partinin daha fazla millet vekili ile meclisde olması demek en kötü ihtimalle mhp barajı geçsede ak parti tek başına ikdidar olacaktır.ancak bu bir yıllık süreçte terör ve ekonimi inşallah süreci olumsuz etkilemez.ak parti şuanki gücünü koruduğu sürece altarnetifi yok.başbakanımızla 8. zafere hep beraber şahit oluruz inşallah.
ENES_CAN_AK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-22-2010, 17:09   #9
Kullanıcı Adı
M.Atilla
zannediyorum %40'ın altına düşmeyiz ancak benim beklentim de %49...tabi yaklaşık 1 sene içinde yaşanacaklardan sonra bu oranda olumlu ya da olumsuz değişmeler olabilir...başbakanımız zaten fazlasıyla çalışıyor çabalıyor ancak parti üst yönetimi olsun, il ve ilçe teşkilatları olsun bu bir sene içinde durmamaları gerekiyor.. ALLAH haziranda yapılacak olan seçimlerde AK Parti'yi bir zafere daha kavuştursun inşAllah..
M.Atilla isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-22-2010, 17:20   #10
Kullanıcı Adı
unnamed
Ak Parti'nin belirli bir oyu var zaten gözüküyor....
diğer partilere gözüm takıldı SP oy oranını %4 lük bir şekilde arttırmış...
MHP düşmüş...
CEHPee düşmüş....
tablo iyi gibi...

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)