AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.



 
Seçenekler
 
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 09-01-2010, 17:39   #1
Kullanıcı Adı
Terennüm
Standart Referandum sonrası senaryolar!

Artık Türkiye’de herşey referandumla ilgili ve referanduma odaklanmış halde. Haliyle bir çok kamuoyu yoklaması da yayınlanıyor. Şimdiye kadar yayınlanmış olan anketler-ki önümüzdeki günlerde daha çoğunun geleceği bekleniyor-“evet”in önde gittiği örneklerde ortalama %53-55 aralığını, “hayır”ın önde gittiği örnekler de ise %51-52 aralığını gösteriyor.
Oysa sonuç ne olursa olsun, ister “evet” isterse “hayır”, % 45-55 aralığı başka okumaları da getirebilir? Örneğin ekonomi bu dağılımı nasıl okur? İç politika nasıl okur? Dış politika nasıl değerlendirir?
Aslında garip biçimde bu rakamlar bir tür “kum saati” dengesinde! Mesela “evet”ler yüzde 70 çıkarsa muhalefet partilerinde yer yerinden oynar. Aynı oranda “hayır” çıkarsa da iktidar partisinde ipler hayli gerilir.
Tabii bunun sonucu olarak ekonomi istikrarsızlık korkusuna kapılabilir. Döviz ne reaksiyon verir, borsa ne yapar yeniden değerlendirmek gerekir.
Dış politika açısından; herkesin gözü bize döner ve ister AB, ister ABD, ister Ortadoğu veya Ortaasya, örneğin bir erken genel seçimin sonuçlarını kestirmeye çalışabilir.
Elbette iç politik dengeler de açık fark gösteren oranlardan etkilenir; % 30-35 hatta 40’lık “hayır” oranları muhalefet partilerini bir tür miras kavgasına sürükleyebilir. CHP’de esen Kılıçdaroğlu rüzgarı fırtınaya dönüşebilir. Lidere bağlılığın önemli bir gösterge olduğu MHP’de bile Bahçeli’ye yönelik eleştirilerin sesi yükselebilir.
Tersi de öyle; yüzde 30-35 hatta 40’lık “evet” oranları iktidar partisinin gücünü kesin biçimde tartışmaya açacağı gibi, bu oranlara dahil olan SP, BBP oyları da düşünüldüğünde hayli tartışmalı günler başlayabilir.
Bu örnekleri daha detaylı biçimde uzatmak, ekonomi, iç-dış politika ayaklarını daha da anlatmak mümkün ama sonuçta (sonuç ne olursa olsun) yüzde 45-55 ve arasındaki oranlar “altın oran” kıvamında!
Evet bir kazanan ve bir kaybeden olduğunu söyleyenler olacaktır ama sanırız “siyaseten denge noktası” bu oranlar olacak.
Kimse kaybetmeyecek kimse kazanmayacak! Ama referandum yapılmış olacak.
www.iyibilgi.com

 

Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi