AK Gençliğin Buluşma Noktası
Köşe Yazıları Köşe yazıları burada paylaşılıyor.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-10-2010, 13:06   #1
Kullanıcı Adı
birisi01
Standart Referandum ve ekonomi
12 Eylül 2010 tarihinde referandumun “EVET” ile neticelenmesi ekonominin itici gücü olacaktır. Son IMF raporu Türkiye’nin lehine çok sayıda hususları açıklamaktadır. Raporda; Türkiye’nin son 10 yılda ekonomi alanında önemli atılımlar yaptığına işaret edilirken, “Yükselen Avrupa ülkelerinden birçoğunu bu dönemde geride bıraktınız” İfadesi yer almaktadır. Ayrıca “Cesur reformlar yapın, dış borcu ve ithalata bağımlılığı azaltınız” tavsiyesi yer almaktadır. Batılı ekonomi uzmanları Türkiye’nin ekonomik gelişmesini överken; CHP ve MHP’nin ekonomik politikalarından endişe ettiklerini ifade etmektedirler. Yabancı sermaye bu iki partiyi kâbus gibi görmektedir. İngiliz yatırım bankası “Barclays Capital” raporunda referandumun evet çıkacağını, gelecek seçimlerde muhtemel CHP iktidarının yabancı yatırımcıyı ve sermayeyi kaçırabileceğini ifade etmektedir.
Referandumun özü; vesayet rejimi devam mı, yoksa sona mı ersin?... Turgut Özal ekonomik prangaları kırdı. Recep Tayyip Erdoğan hukuki prangaları kırmaya çalışıyor. Yargıda ön yargı olmaz.
“CHP, Türkiye’de demokrasinin önünü kapatmak millet iradesinin yerine bürokratik iradeyi hakim kılmak arzusundan vazgeçmeye hiç niyetli görünmüyor. CHP millete değil bürokrasiye güvenmektedir. Halkın oyundan değil bürokratik mekanizmadan medet ummaktadır.” (Hilmi Yavuz 2 Mayıs 2010)
“Hayır tarih tekerrür etmiyor. Türkiye engelleri aşa aşa yeni bir tarih yazıyor.” (Gülay Göktürk).
Her kurum kendi işini yapsa tartışma ve kaos olmaz. Krizlerin ortak noktası bazı kurumların diğer kurumların haklarını ve yetkilerini gasbetmesidir. Zaman zaman bazı kurumlar bu gaspları yapıyor. Devlet milletindir. Milletin ise meşru temsilcisi TBMM’dir. Osmanlı dahil 17 Türk imparatorluğunun yok oluşunun temel sebebi siyasi kavgalar ve bölünmektir. Şu anda Türkiye’de siyası satranç bütün hızıyla devam etmektedir. Duamız ve temennimiz bu satrancın demokrasi lehine tecelli etmesidir.
Son 73 yılda vesayet rejimi 154 siyasi partiyi kapattı. Uluslararası ekonomist Michael’e göre 2010 yılına kadar dünya ekonomisini (G-7) gelişmiş 7 ülke yönlendirdi. 2010’dan sonra G7’nin yerini (E-7) alacaktır. (E-7) ise Türkiye, Çin, Hindistan, Rusya, Brezilya, Endonezya ve Meksika’dır. Anayasa Değişiklik Paketi ile TBMM tarihindeki en zor işi başardı. Ve bu son derece tarihî ve önemli bir hizmettir.

Dış Politika
M.Necati Özfatura
Türkiye Gazetesi

 

birisi01 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi