AK Gençliğin Buluşma Noktası
AK PARTİ Yerel Seçim Ak Parti Yerel Seçimle ilgili haber, anket, ve diğer paylaşımlar bu bölümde.

Stil
Seçenekler

Alt 06-12-2010, 01:25   #1
Kullanıcı Adı
fenerli
Standart Rekor Katılımlı Anket, Ama Gerçekçi mi ??! :S
İnternette rastladım. Genelde anket şirketleri 2000/3000 kişiyle ya yüz yüze yada telefondan anket yaparlar. Ama gazete5.com'a 165.000 (!) kişi katılmış Sonuç saçma çıkmış, gerçeklik payı nedir acaba

Anketten kareler :

Kaynak da belirteyim :http://www.gazete5.com/foto-galeri/h...ari-729-n1.htm

Doğru değildir herhalde

Saygılar..

fenerli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-12-2010, 01:28   #2
Kullanıcı Adı
Mavera
.. sanal alemde isterse 100 milyon kisi katilsin anketler gercekci degildir kimse yok önlem aliniyor tek Ip den oy kullaniliyor hikayelerini gecelim!..
bu arada bu anketten anlasiliyor ki milli görüs forumundaki arkadaslar bu anket icin cok calismamis baksana sp sadede yüzde 8 de kalmis yoksa bu tür anketlerde yüzde 20 nin altina düsmezlerdi
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-12-2010, 01:31   #3
Kullanıcı Adı
fenerli
Güzel :D

Ben anketlere meraklı bir insanım. İstatistik bilmine göre bir topluluğu doğru orantılı olarak %2'sini ölçtüğünüzde, %100'ünün sonucu da aynı yada ufak paylarla çıkar. Ama günümüzde tarafsız bi anket şirketi bulmak zor.

Bi ara A&G vardı, %48 filan demişti 22 Temmuzda, SONAR %43 filan demişti, tarafsız gibilerdi ama dönmüşler sanırım. Paranın gözü kör olsun :D

Değerli arkadaşlar, tarafsız bildiğiniz anket şirketleri nelerdir ?
Alt 06-12-2010, 01:35   #4
Kullanıcı Adı
Mavera
himm.. evet anketlere cok meraklisini ilk iki mesajinizda daha selam, sabah vermeden anketlerle alakali ..
az, cok bütün anket sirketleri tarafdir birisi rastgele bir secim sonucu tutturdugu zaman iste su secim sonuclarini bilen anket firmasi diye bir etiket ekleniyor baslarina..
ama adil gür ve tarhan erdem ehveni serdir sonara gelince baskani gözcüde yazan, chp propagandasi yapan birinin firmasida ne kadar gercekci olur ugur dündara sormak gerekir
Alt 06-12-2010, 01:39   #5
Kullanıcı Adı
fenerli
Selam arkadşlar, adım mehmet, İstanbul doğumlu, Adanalıyım lise 2 öğrencisiyim, pardon, böyle tuhaf bir sonuç görünce ilk bunu yazdım..

Dün yada evvelsi gün kaydoldum ama mesaj yazamıyordum. Bozuktur diye hevesim kırılmıştı. Bugün denedim mesaj yazabiliorm
Alt 06-12-2010, 01:45   #6
Kullanıcı Adı
Mavera
kardes böyle anketler normaldir.. sonucta bu anketlerin amaci toplumu yönlendirmek ayni sekidle ak partiye yakin firmalarda tam tersi abartili rakamlarla ak partiyi yüksekte gösteriyor..
mesela avrupada anket firmalari cok ciddidir yüzde 2 gibi bir sapmayla tahminde bulunurken türkiyedekiler tamamen siyasi ve ticari cikarla kafalarina göre sonuclar ortaya cikariyorlar..
Alt 06-12-2010, 01:48   #7
Kullanıcı Adı
fenerli
Haklısın kardeş, ama ak partiyi %45+ gösteren, tarafsız, güvenilir bir şirket yok mudur hiç ? 1 tane bile çıkmaz mı ülkemden
Alt 06-12-2010, 01:49   #8
Kullanıcı Adı
Mavera
ne farkederki! önemli olan anketlerin ne dedigi degil halkin ne dedigidir..
Alt 06-12-2010, 01:52   #9
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
(: Bak kardeş;
%47 gibi rekor bir oy oranına ulaştığımız seçimlerin evvelinde bile biz bu tür anketleri gördük geçirdik

Tamam mı?
Gerisi üfürükten teyyare. Hele internet anketlerine hiç bakmayacaksınız, çünkü önüne gelen oy atabiliyor
ama normalde 18 yaş sınırı var, 18 yıl yaşamamış adam oy kullanamıyor! Ama internette?...

Bizi bunlarla korkutamazsınız yani.
Sandık gelsin sandık

Konu FarukARSLAN. tarafından (06-12-2010 Saat 01:56 ) değiştirilmiştir..
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-12-2010, 01:52   #10
Kullanıcı Adı
fenerli
Tamm kızma kardeş, halkın nabzını tutma babında şey etmiştim. Şuan gandi kemalin chp'ye oy getirmekten çok götürdüğüne inanıyorum. Merakım muhalefetin oyları. Zaten bu gidişle Ak parti'nin iktidardan ineceği yok.

Alternatif muhalefet yok bi kere ;)

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)