![]() |
#1 |
![]() Ondokuz Mayıs Üniversitesi´ndeki 2007 2008 akademik ders yılının başlaması nedeniyle kampus içindeki Atatürk Anıtı´nda düzenlenen tören sırasında İstiklal Marşı okunurken ayağa kalkmayan iki öğrenci, Rektör Prof.Dr.Ferit Bernay´ın talimatıyla gözaltına alındı.
OMÜ Rektörü Prof . Dr. Ferit Bernay, senato üyeleri, akademisyenler ve öğrencilerle birlikte Atatürk Anıtı´na çelenk koydu. örende saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.İ tiklal Marşı okunduğu sırada, Tıp Fakültesi dersliklerine giden merdivenlerin bulunduğu bölümde bir grup öğrenci arasında bulunan Optisyenlik Bölümü öğrencileri E.S.ve D.Y. turdukları yerden kalkmadı. Birçok öğrenci İstiklal Marşı okunurken ayağa kalkıp saygı duruşunda bulunurken öğrencilerin oturması, Rektör Bernay´ın ve akademisyenlerin tepkisine neden oldu. Bernay´ın talimatı doğrultusunda, İstiklal Marşı okunurken ayağa kalkmayan iki öğrenci, üniversite güvenliği tarafından gözaltına alındı. Güvenlik aracı ile Güvenlik Müdürlüğü´ne götürülen öğrenciler, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Öğrencilerin ifadelerinde, rahatsız oldukları için ayağa kalkmadıklarını söyledikleri öğrenildi. (haber7)
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() rektörlere ilginç tir bu konuda hak veriyorum
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Rahatsızlar ise İstiklal Marşı okunurken oturmalarının tepkiye neden olacağını öngörüp kimsenin göremeyeceği bir yere gitmeleri gerekirdi bence...
Ben de İstiklal Marşı okunurken otursaydım ve göz altına alınsaydım ifademde "rahatsızım" derdim herhalde... Bence rektör iyi yapmış. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() yaniii
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() ya şimdi malum medya bu istiklal marşında ayağa kalkmayan kişileri islamcı falan diye lanse etmesin.: ) beklenir de bunlardan o bakımdan
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
paylasimin icin tesekkurler |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
![]() Alıntı:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Yok artık o kadar da değil bence...O insanların dil uzatamayacakları tek noktadır belki de iyi bir Müslüman'ın çok iyi bir de vatan sevdalısı olması.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|