10-25-2007, 14:01 | #1 |
RÖGAR KAPAKLARI NEDEN YUVARLAKTIR?
(Microsoft'un zamanında işe alacağı elemanlara sorduğu mülakat sorusuymuş)
Rögar kapakları (kanalizasyon kapakları) neden üçgen, kare değil de, yuvarlak olur?
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
10-25-2007, 14:07 | #2 |
Beyin fırtınası; bir platformda insanların belirli bir konu üzerinde değişik yorumlar getirmesidir. Beyin fırtınasının geliştirilmesindeki temel amaç,tartışmalı bir konunun çözümüne ulaşılabilmesi için konunun her yönüyle incelenmesi ve ortaya çıkan bütün fikirlerin değerlendirilmesidir. Kısacası beyin fırtınası,topluma yarar sağlaması beklenen tartışmalı bir konuya çözüm üretmektir.
Rögar kapaklarının neden yuvarlak olduğunu hiç merak etmedim... Kime ne faydası olabilir bu bilginin? Bu konunun beyin fırtınası ile bir ilgisi yok bence. |
|
10-25-2007, 14:15 | #3 |
Sen merak etmemiş olabilirsin normaldir. Kimi teferruatlar ana konuyu çözüme kavuşturur. Mesela, elinde bir kumanda var ve pille çalışıyor. Pil olmadan nasıl kullanacaksın kumandayı?
Kim nerden fayda sağlamak isterse, o bölüme baksın. Bu sorunun cevaplarını (birden fazla nedeni var) yazdığımızda öğrenirsin belki neden yazdığımı. Bölüm sorumlusu kim ise o karar versin arkadaşım ilgisi olup olmadığına. Konu üzerinde tartışmak istersen özelden devam edebiliriz. |
|
10-25-2007, 14:28 | #4 |
Ben fikrimi belirttim...Forum editörü olarak yazılan mesajlarla ilgili yorum yapmam gayet normal.
Benim söyleyeceklerim bu kadar.Tartışacak bir şey yok.Ama tabi sizin varsa sormak istedikleriniz,sorabilirsiniz...özel genel fark etmez... |
|
10-25-2007, 14:33 | #5 |
Fikrini belirttiğin için teşekkür ederim. Kimseye neden bunu söyledin deme hakkım yok zaten. Sadece cevap hakkımı kullandım o kadar.
Gayet tabi ki tartışacak birşey yok. Bardağın dolu kısmını gördüğümüzde hiç bir sorunumuz kalmaz. Sormak istediğim birşey yok. Sağlıcakla kal.. Bu arada nedenlerini biliyorsan yazabilirsin. |
|
10-25-2007, 14:37 | #6 |
Kimseye bir yararı olmadığını düşündüğüm bir konuya cevap vermem pek mantıklı olmaz sen de takdir edersin ki üstadım, ki zaten bilmiyorum...
|
|
10-25-2007, 14:58 | #7 |
kapak dediğimiz yuvarlak olur. Tencere kapağı gibi..
|
|
10-25-2007, 16:06 | #8 | |
Alıntı:
Kapakların hepsi yuvarlak değildir. Cep telefonlarının kapakları yuvarlak değildir. ;) Peki tencere kapağı niye yuvarlaktır? |
||
10-25-2007, 16:33 | #9 |
basınca dayanıklı olduğu için kapakların bir kısmı yuvarlaktır.. örn; tencere, mutfak tüpleri vb.
asıl adı darbeyi absorme etmektir. |
|
10-25-2007, 16:43 | #10 | ||
Alıntı:
Bunlar basit sebepler. Çok daha önemli sebepleri var aslında. |
|||
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|