AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-31-2010, 22:18   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Rona Yırcalı da 'Evet' Dedi
Rona Yırcalı da 'Evet' dedi



DEİK İcra Kurulu Başkanı ve TÜSİAD üyesi Rona Yırcalı da referandumda vereceği oyun rengini açıkladı.


Anayasa değişikliğine, İstanbul ve Ankara Ticaret odaları ile TUSKON, MÜSİAD, ASKON gibi iş dünyası temsilcilerinin ardından, bir destek de TOBB'a bağlı Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'ndan geldi.

DEİK İcra Kurulu Başkanı ve TÜSİAD üyesi Rona Yırcalı, paketin içeriğinin Türkiye'ye ve iş dünyasına daha fazla demokrasi ve özgürlük getireceğine dikkat çekti. Referandumun siyasi istikrar sağlayacağını düşündüğü için 'Evet' oyu kullanacağını açıklayan Yırcalı, paketin yabancı yatırımcılar tarafından da yakından takip edildiğinin altını çizdi. "'Evet' çıkarsa ciddi oranda sıcak para girişi sağlanacaktır." diyen Yırcalı, 'Evet' kararının bazı çevrelerce eleştirilebileceğini de hatırlattı ve ekledi: "Madem düşündüklerimizi söylemek serbest, ben 'Evet' diyorum."

Türkiye Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) İcra Kurulu Başkanı ve Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) üyesi Rona Yırcalı, gündeme ilişkin Zaman'a önemli açıklamalarda bulundu. 12 Eylül günü halk oylamasına sunulacak anayasa paketinde Türkiye'nin geleceğiyle ilgili önemli atılımların olduğunu vurgulayan Yırcalı, içeriğin yeterli olmadığını ancak muhteva olarak önemli kazanımlar sunacağını dile getirdi.

Ekonomik ve Sosyal Konsey'in anayasal bir düzene oturtulmasının iş dünyası için bir kazanç olduğuna dikkat çeken Yırcalı, özellikle kişisel özgürlüklerin yerleşmesi ve bu hakların anayasaya girmesinin önemli birer adım olduğuna dikkat çekti. Toplum nezdinde en fazla itiraz edilen konunun Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ve Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) yapısı üzerinde olduğunu anlatan Yırcalı, yapılan değişikliğin bu kurumları daha açık bir platforma taşıyacağını kaydetti. Rona Yırcalı, ayrıca; kadınların, çocukların ve sahipsiz kişilerin anayasal bir güvence altına alınmasının önemine vurgu yaptı. Bir işveren olarak sendikalarla ilgili maddeyi de desteklediğini kaydeden DEİK İcra Kurulu Başkanı, "İş yerlerimizde çok sayıda kişi çalışıyor. Buralarda birçok arkadaşımız da sendika üyesi. İlk zamanlarda bu maddi birtakım zorluklar getirecektir. Ancak AB'ye dönük bir çalışma yaptığımızda yerinde bir gelişme." değerlendirmesini yaptı. Yırcalı, bir iş adamı olarak yurt dışı yasaklarının ilgili kurumlardan ziyade hâkim kararına bağlanmasının da sektör adına olumlu bir adım olduğunu dile getirdi.

Rona Yırcalı'nın dikkat çektiği bir diğer nokta da referandumdan 'Evet' çıkmasının önümüzdeki yıllarda ülkenin siyasi istikrarına olan önemli katkısı. İş adamı, siyasi istikrarın ekonomik istikrarı yerleştireceğine dikkat çekti. 'Evet' oyunun kendisinin şahsi kanaati olduğunu söyleyen Yırcalı, kendi görüşünün de kurumları ve kişileri bağlamadığını söyledi. Yırcalı, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın iş dünyasına yönelik "Oyunuzun rengini belli edin." çağrılarını ise doğru bulmadığını dile getirdi. Böyle bir kararın siyasi bir partiyi desteklemek anlamına gelebileceğini savunan Yırcalı, şu değerlendirmeyi yaptı: "Bir, böyle bir girişim insanların da zihninde bir karışıklığa sebep oluyor. İkincisi de Başbakan'ın üslubu çok sertti. Önümüzdeki günlerde daha da artarak devam edecektir. Ancak bu ortamı yumuşatmak da Sayın Başbakan'a düşer. Çünkü iyi de kötü de ondan biliniyor. Onun için ondan daha fazla beklenmesi gerekir diye düşünüyorum."

Yırcalı, "Türkiye gibi bir ülkede oyunuzu açıklamanız bir risk değil mi?" şeklindeki bir soruya da şu cevabı verdi: "Yani... Konuyu münakaşa ediyoruz. Bunun sonucunda ben gerekçelerimi söylüyorum. Bu gerekçeler sonucunda benim oyum 'Evet' diye düşünüyorum. Bunun bir risk taşıması söz konusu olabilir. Hani düşünceleri söylemek serbest dediler ya... Ben de bunu yapıyorum."

ANAYASA PAKETİ 12 EYLÜL'DE KABUL EDİLİRSE TÜRKİYE'YE YABANCI YATIRIMCI AKINI OLUR


DEİK İcra Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, referandumda 'Evet' çıkmasının sadece yerli değil, yabancı yatırımcıları da yakından ilgilendirdiğine dikkat çekiyor. 'Evet' kararının çıkmasının ardından Türkiye'nin dışarıya karşı daha güvenilir ve istikrarlı bir ülke haline geleceğini vurgulayan Yırcalı, "Yalnız, yabancı yatırımcının değil, aynı zamanda sıcak paranın da daha fazla gireceğini düşüyorum. Borsa'ya, devlet tahvili almak şartıyla birçok yabancı şirket giriş yapacaktır. Bu da Türk Lirası'nın kıymetini yükseltecektir; bizim ihracatçılar fazla istemiyor ama... Benim kanaatime göre bu, ülkeye olan değerin bir göstergesi olacaktır." dedi.

Rona Yırcalı, Türkiye'nin son dönemde imajının hızla yükseldiğini ve dünya gündeminin önemli bir noktasına ulaştığını söyledi. Yabancı yatırımcıların Türkiye'deki ekonomik gelişmeleri yakından takip ettiklerini anlatan Yırcalı, "Türkiye bugün sadece bölgede değil, genelde ekonomik ve siyasi olarak belirli bir yere gelmiş konumda. Bu da dışarıdan gözüküyor. Ayrıca komşularla yakın olmamız ve inisiyatif almamız da göz önünde bulunmamızı artırıyor. Şunu açıkça söylüyorum ki Türkiye'nin dahil olmadığı ve aktif olmadığı bir konu bu bölgede başarıya ulaşamaz." dedi. 'Türkiye'nin ekseni kayıyor' şeklindeki tartışmaları yersiz bulduğunu vurgulayan Yırcalı, Türk iş adamlarının sadece bir bölgeye değil, Avrupa'ya, Afrika'ya, Ortadoğu'ya ve Kuzey Afrika'ya kadar birçok noktaya mal sattıklarını ifade etti. Dünya genelindeki her iş adamının da bunu yaptığına dikkat çeken DEİK İcra Kurulu Başkanı, Türkiye'nin Irak ve İran ile ekonomik ilişkilerini devam ettirmesinin de doğru bir adım olduğunu dile getirdi. Yırcalı, Türkiye'nin dünya genelinde yeni açtığı her konsolosluk ve büyükelçiliğin yanında birer temsilcilik açacaklarını, bir iş adamının ülke için menfaati nerede ise oraya gitmek zorunda olduğunu söyledi. Yeni bir pazara girmenin hiç de kolay olmadığına işaret etti.

Bugün 31.08.2010

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-31-2010, 22:28   #2
Kullanıcı Adı
Hakan Özkan
Standart
Abi evet demeyen kaldımı.
Hakan Özkan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-31-2010, 23:42   #3
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Alıntı:
Hakan Özkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Abi evet demeyen kaldımı.
Aklı başında olan, vatanını ve milletini seven, haktan, hukuktan, demokrasiden ve özgürlükten yana olan herkes 12 Eylül 2010 Halk Oylamasında 'Evet' diyecek inşaallah.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım