AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Konu Kapatılmıştır
Stil
Seçenekler
 
Alt 03-28-2008, 23:49   #1
Kullanıcı Adı
KALPGÖZÜ
Standart Rotaryenlerin TÜRKİYE'ye bakışları
Rotaryenlerin TÜRKİYE'ye bakışları 28 Mart 2008 18:20


Rotary Kulüpleri’nin Türkiye’ye, Türk milletine, Türk milletinin değerlerine, inançlarına bakışlarını hiç merak ettiniz mi? 'EVET' se tıklayın ve görün...

Elçin Bayyurt, mensubu olduğu Rotary Kulüpleri’nin Türkiye’ye, Türk milletine, Türk milletinin değerlerine, inançlarına bakışlarını ve faaliyetlerinde neyi amaçladıklarını bütün çıplaklığı ile ortaya koyan açıklamalarda bulundu.

Tandoğan Rotary Kulübü’nün Başkanı olan Elçin Bayyurt, Türkiye’de ne gibi faaliyetlerde bulunduklarını anlatırken, yurtdışından yardım aldıklarını, yurtdışından bazı kulüplerin yönlendirmeleri ve destekleri sonucunda Türkiye’deki çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.
“AKLI BAŞINA GELİR, TÜRBANINI ÇIKARIR”
Üniversite öğrencilerine burslar verdiklerini ve okuma-yazma kursları düzenlediklerini anlatan Bayyurt; başörtülülere hakaret ederek, bu insanları “eğitimsiz, cahil” olmakla suçladı. Bayyurt, “Okuma-yazma kursları düzenliyoruz ki; okuma-yazmayı öğrenince belki türbanı çıkarır. Aklı başına gelir. Her şey eğitimle olur” ifadelerini kullandı. Türkiye’de Müslümanların “bir şeylere körü körüne inandığını” savunan Bayyurt, “Dinî yaşam diye, bir havuzun ortasına perde gerip, bir tarafta kadınlar, diğer tarafta erkekler yüzsün. Kendi karısını saklarken, başkalarının karılarına baksın. Bu mu dinî yaşam?” diye konuştu.
MÜSLÜMAN ÜLKELER ADAM DEĞİL.. İSRAİL, KENDİNİ SAVUNUYOR..
Müslüman ülkeleri sayarak “Hangisi adam olmuş, var mı bir tane adam olmuş İslâm ülkesi. Suriye, Irak, İran, Arabistan, Mısır, Malezya.. Hangisi adam olmuş, hiçbiri. Niye peki? Suudi Arabistan’da kadınları şoför yaptırmıyorlar. Böyle olunca sonuç bu oluyor” diyen Tandoğan Rotary Kulübü Başkanı, Yahudi İsrail’i ise övdü, Filistin’deki katliamları konusunda “Adamlar kendilerini savunuyor. O kadar teknolojiyi kendilerini savunmak için üretiyorlar. Araştırıyor, buluyor, yapıyorlar” diye konuştu.
VE YARDIM KURULUŞLARINA HAKARET
Bayyurt, Türkiye’nin önde gelen yardım kuruluşları olan İHH, Deniz Feneri ve Cansuyu’na iftira atmaktan da geri durmadı. “Biz öyle patates-soğan falan dağıtmıyoruz” diyen Bayyurt, şöyle devam etti: “Biz yaşayanların hayat standardını yükseltmek için uğraşıyoruz. Okuma-yazma kursları açıyoruz. Kendi bilgilerimizi ve birikimlerimizi aktarıp, karşımızdakinin kendini eğitip kendi kendine yeterli hale gelmesini sağlıyoruz. Yani yardım etmek, fakire fukaraya herkes yapar. İHH, Deniz Feneri, Cansuyu gibi derneklere hiç güvenmiyorum. Ben ne bileyim bunların da kökünün Arabistan’da, İran’da olmadığını. Biz ise açık açık söylüyoruz, bizim merkezimiz Amerika’da ama dünyanın her ülkesinde varız. Uluslararası bir kulübüz. O derneklerin bu ülke için yararlı bir iş yaptıklarına hiç güvenmiyorum. Türkiye’de bir sürü insan açken, bilmem ta Afrikalardaki adamlara ekmek götürüyorlar, yardım yapıyorlar”
“TARİKATLARINIZA BENZİYOR”
Masonlardan bir farklarının bulunmadığını söyleyen Bayyurt, “tarikatlar” konusuna da girerek, “Tarikatlarınıza benziyor. Onlar da farklı farklı ama hepsi tarikat. Bizim kulüpler de böyle. Lionslar ayrı, rotaryenler ayrı, masonlar ayrıdır ama hepsinin de gayesi aynı, insanlara yardım etmek” dedi.
CHP’li olduğunu da ifade eden ve Masonların, Lionsların ve Rotaryenlerin, ülkenin hayrına faaliyet göstermediğini düşünen halkı “cahil” yerine koyan Bayyurt, “Cahil bunlar. Okuma-yazma bile bilmiyorlar. Yüzde 10’un eğitimli olması yetmiyor, yüzde 90 cahilse. Biz bu okuma-yazma bilmeyenler okuma-yazma öğrensin de akıllarını başlarına alsınlar, dünyayı öğrensinler, gerçekleri öğrensinler istiyoruz. Kendi kendilerini idare eder hale gelsinler istiyoruz” diye konuştu. Cahil olduğunu iddia ettiği halktan bir çobanın dahi ülkenin inançlarına, değerlerine, gerçeklerine Rotaryenlerden çok daha iyi hakim olduğunu söylediğimiz Bayyurt, hakaretlerini şöyle sürdürdü: “Tabiî o çoban bir Müslüman olarak yetiştirilmiştir. Bir tek hocanın söylediğini dinler. Gazete okumaz, kitap okumaz. Dünyadan bihaber. Hiçbir şeyi bilmez.”
ŞENER’İ ÖDÜLLENDİRMELERİ İLE GÜNDEME GELMİŞTİTandoğan Rotary Kulübü Başkanı Elçin Bayyurt, toplantılarına davet ettiği Başbakan eski Yardımcısı Abdüllatif Şener’i ödüllendirmesiyle gündeme gelmişti. Bayyurt bu konuda ise, “Davet ettik, o da bizi kırmadı geldi. Ondan sonra sorduğumuz sorulara cevap verdi, teşekkür ettik ve gitti” dedi.
Vakit
http://www.haber5.com/haber.php?haber_id=311799

 

 
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-28-2008, 23:58   #2
Kullanıcı Adı
mavera
Standart Rotaryenlerin TÜRKİYE'ye bakışları
Bu konu daha önce tartisildigi ve mevcut basliklar oldugu icin kilitlenmistir..
 
Konu Kapatılmıştır


Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi