01-10-2011, 14:18 | #1 |
RTÜK'ün ''Dansöz Kemal'' kararı
'Dansöz Kemal'e ceza yok RTÜK, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na dansöz kıyafeti giydirerek animasyon yapan ATV'ye ceza vermedi Salih Memecan, Sabah gazetesindeki karikatüründe Kılıçdaroğlu'na dansöz kıyafeti giydirmiş, bu karikatür 1 Kasım 2010 gecesi ATV anahaberin ''Bizimcity'' bölümünde animasyon olarak yayınlanmıştı. Gazeteport'un edindiği bilgiye göre, tepkiler ve şikayetler üzerine konuyu değerlendiren RTÜK son toplantısında ''Dansöz Kemal'' animasyonunu mizah olarak değerlendirdi ve ATV'ye ceza verilmesine gerek olmadığını oy çokluğu ile kararlaştırdı. ''BAŞBAKANI ÇİZSE, EŞİ GİDER'' Karara RTÜK üyeleri Hülya Alp ve Esat Çıplak karşı çıktı. Hülya Alp '' Bu animasyon ile mizah çok ucuzlatılmış, tarafsızlık ilkesi çiğnenmiş, kanalın da kimliği ortaya konulmuştur'' dedi. Esat Çıplak ise, '' Salih Memecan, Başbakan için aynı karikatürü çizse, eşi hemen AKP'den ihraç edilirdi'' dedi. habervaktim
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
03-08-2011, 03:38 | #2 |
Yaşım el vermiyor ama çevremden ve bilgi kaynaklarından edindiğim kadarıyla, mizahçılara; gerek Süleyman Demirel zamanında gerek Bülent Ecevit gerekse Mesut Yılmaz döneminde; bırakın onlara tazminat davası açmayı devlet eliyle başarı ödülleri verildiğini öğrendim.. Ama yaşım bilmeye yettiği şu son sekiz dokuz yılda, başbakan için çizilen hemen bütün karikatürlere maddi manevi tazminat davası açıldığını görüyorum.. İlk defa sanırım; bir başbakan mitinglerinde halka, şu gazeteleri almayın demiştir.. İlk defa bir başbakan tazminatlarla köşeyi dönmüştür. İlk defa yurt dışı seyahatinde, mevkiidaşına sagari ücreti değil de kendi maaşını sormuştur.. Özgün bakış..
|
|
03-08-2011, 03:52 | #3 |
Tarafsızlık ilkesi derken neye göre tarafsızlık ? Günümüzde gazete ve dergileri denetleyen kurum varmı acaba ? Bunla ilgili hiç bir şey duymadım.Tarafsızlık ilkesi çiğnenmiş olsa,tüm yayın kuruluşlara dünya yükü ceza kesilmesi lazım değil miydi ? Liseli hülya bunu açıklasın ilk önce.Sunulan haberlerin dahi bir tarafı varken,tvlerin tarafsızlığından söz etmek,bu ilkeyi öne sürmek zaten aptallık.Özel kanalların var olmasının sebebi zaten bu.
Diğer lavuğa gelince,taraflı konuşmasına rağmen,liseli hülya neden ses çıkarmamış ? Bunu da merak ettim sabaha kadar uyuyamıcam bak Yılın en iyi karikatüristi seçilmesine rağmen,çizimlerini eşinin vekil olmasına bağlamak tam bir angutluk.Demek ki bu kişinin eşi nerede çalışıyorsa,eşinin patronuna yalakalık yapıyor ki herkesi kendisi gibi sanıyor. Ne hallere gelinmiş. chp li mi liseli mi la bunlar ? |
|
03-08-2011, 10:16 | #4 |
Bu gerçektir bir sıkıntı yoktur ama Sayın Başbakan'ı çizenler gerçekleri yansıtmıyorlar yapmadığı şeyler üzerinden mizah yapmaya çalışıyo çoluk çocuk.
|
|
03-08-2011, 17:15 | #5 |
|
|
03-08-2011, 17:26 | #6 |
Yerinde bir karar... Sevindim.....
|
|
03-10-2011, 02:02 | #7 | |
Alıntı:
|