AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-22-2009, 19:30   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Rusya iki yılda silah satışından 20 milyar dolar kazandı
Rusya 2007 ve 2008 yılları için yaklaşık 20 milyar dolarlık silah anlaşması imzaladı


Rusya savunma sanayisi 2008 yılında 9.4 milyar dolarlık silah ve askeri teknoloji anlaşması yaptı. 2007 yılında ise bu rakam 11 milyar dolar olarak açıklandı. Bu yılki anlaşmalarla birlikte rakamın 27.5 milyar dolara çıktığı ifade edildi.

Küresel ekonomik krize rağmen siparişlerden hiçbirinin iptal edilmediğini açıklayan Rusya savunma bakanlığı yetkilileri, 2006'dan bu yana ilk kez askeri anlaşmalar hakkında ayrıntılı bilgi de verdi.

Buna göre, Cezair ile 7.5 milyar dolarlık silah anlaşması yapıldı ve Rusya Sovyet sonrasında rekor sayılacak 14 milyar dolarlık silah siparişi alındı.

2007 yılında, ABD yaklaşık 25 milyar dolar, İngiltere 10 milyar dolar, Fransa 8 milyar dolar, İsrail ise 5 milyar dolarlık silah anlaşması yaptı. Rusya en fazla silah satan üçüncü ülke oldu.

2008 yılında ise Rusya'nın en büyük silah satışı Hindistan'a oldu. Mig-29 savaş uçaklarının modernizasyonunun değeri 1 milyar dolar ve satılacak Mi-17 helikopterlerinin toplam değerinin 1.3 milyar dolar olduğu açıklandı.




Dünya Bülteni/Haber Merkezi

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-23-2009, 11:26   #2
Kullanıcı Adı
islamin
Standart
Bizde bu işe önem verirsek silah satarız
islamin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi