AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Konu Kapatılmıştır
Stil
Seçenekler

Alt 02-07-2011, 16:55   #1
Kullanıcı Adı
xfce
Standart saadet partisi: türban, ciplerle teşhirin sembolü haline getirildi

Saadet Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Bekaroğlu, "Mağduriyet ve mazlumiyetin sembolü olan türban, ciplerle teşhirin sembolü haline getirildi"

İSTANBUL - - Saadet Partisi’nin (SP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Bekaroğlu, "mağduriyet ve mazlumiyetin sembolü türbanın, ciplerle teşhirin sembolü haline getirildiğini" savundu. Hürriyet gazetesinin haberine göre; Bekaroğlu, şunları söyledi:
"Bir otobüs durağında iki çocuğuyla soğukta titreyen bir kadın ve onunla aynı kareye giren, iki bin dolarlık çizmesi ve 500 dolarlık başörtüsü ile bir başka kadın; ben bu çelişkiyi vurgulamaya çalışıyorum, bu olmaz. Bu inançla, insanlıkla bağdaşır bir şey değil. AKP, böyle bir değişim ve dönüşümün de aracı haline geldi.

İNANÇTA GÖSTERİŞ OLMAZ
Halbuki inançta israf, gösteriş, çalmak yoktur. Ne oldu da bu noktaya gelindi? İslami burjuvaziden söz ediliyor. AKP, bu kesimi nereye sürüklüyor? Para, yaşam tarzını, harcama biçimini de dayatıyor. Türkiye’de çok sayıda harem-selamlık havuzları olan 5 yıldızlı otel açıldı. Havuzlar ayrı ama aynı israflar yapılıyor.
Çok namaz kılıp çok hacca gidiyor olabilirsin, ben işin ahlaki, israfla ilgili tarafına bakıyorum. Tuzla’da hakkını vermeden asgari ücrete 16 saat işçi çalıştırıyorsanız, ne kadar çok hacca gidip namaz kıldığınız bizi ilgilendirmez, burada önemli olan adalettir. Bu dinin temeli hak ve adalet değil mi? AKP böyle bir çelişkinin adıdır. Türkiye’nin son 6-7 senesi böyle garip, hormonlu, tuhaf bir değişimin tarihidir. Zaten insanlar şehir içinde, bunun hiç de gerekmediği bir yerde neden cip kullanır? Bir cip ne kadar benzin tüketiyor, çevreyi ne kadar kirletiyor? Bunu yapmaya hakkımız var mı? Ben, daha partilerinin kuruluş döneminde bu arkadaşlara (AKP’lilere), ’siz şerefinizi, iffetinizi fukara sofralarında aldınız, ancak zengin sofralarında bıraktınız’ demiştim. Bu, o zaman için önemli bir öngörüydü, ama oraya doğru gidiyorlar. Bunlar müthiş bir değişim ve dönüşüme uğradılar. İnsan merkezli yaklaşım kár-rant merkezli bir yaklaşıma dönüştü. Bunların temel felsefelerinde insan, etik, estetik yok, finans, kar ve rant var."
kaynak

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

xfce isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-07-2011, 17:06   #2
Kullanıcı Adı
Terennüm
jiplere binen başörtülülerden kimler niçin rahatsız olur?
Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 02-07-2011, 17:10   #3
Kullanıcı Adı
İntifada
kullanan başörtülüyse ben çok rahatsız oluyorum adem üstad

Alt 02-07-2011, 17:13   #4
Kullanıcı Adı
xfce
Alıntı:
Adem Etyemez Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
saadet partililer kapitalizme karşıymıs herhalde ondan olsa gerek.

Konu xfce tarafından (02-07-2011 Saat 17:22 ) değiştirilmiştir..
Alt 02-07-2011, 17:15   #5
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Alıntı:
Ben rahatsız oluyorum hemde acayip
Ayrıca siyasetçi adamın halkın siyasetçisininde ciplere binmesini doğru bulmuyorum

Alt 02-07-2011, 17:15   #6
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
xfce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
saadet partileri kapitalizme karşıymıs herhalde ondan olsa gerek.
bu nediyo şimdi...

Alt 02-07-2011, 17:17   #7
Kullanıcı Adı
Terennüm
Alıntı:
Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben rahatsız oluyorum hemde acayip
Ayrıca siyasetçi adamın halkın siyasetçisininde ciplere binmesini doğru bulmuyorum
sebep ?
Alt 02-07-2011, 17:25   #8
Kullanıcı Adı
xfce
baş ortulu olsun yada olmasın işçisine asgari ucret veriyorsa ve bu işçinin hakkı olan, vermedigi parayla kendisi için luks tuketim malları alıyorsa. bu din yada insanlıkla bağdaşmaz.
zaten işçinin emeginin tam karşılıgını verse o luks harcamaları yapamazdı.

Toprak kölesini,ya da köleyi efendisi beslerdi; Kapitalist ise işçiye ücret adı altında, emeginin karşılıgının ancak yaşamını sürdürmeye yetecek kadar olanını verir. Hatta bazen kantin ücreti ve konut kirası adı altında bu ücretin tamamına yakınını geri aldıgı bile olur. YANİ KAPİTALİZM, TAM BİR "ÜCRETLİ KÖLELİK"TİR.

Konu xfce tarafından (02-07-2011 Saat 17:31 ) değiştirilmiştir..
Alt 02-07-2011, 17:29   #9
Kullanıcı Adı
Terennüm
siz fetva makamımısınız?
Alt 02-07-2011, 17:35   #10
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Alıntı:
sebep ?
İstemiyorum işte bende bir seçmen profiliyim . Ak partili bir siyasetçi ciplerle gezmemeli halkın içinde olmalı halk otobüslerine binmeli halkın adamı olmalı torosa binmeli.
Benim görüşüm
Hele şu mücahitken sayemizde müteahhit olanların çarşaftan çıkıp açılıp saçılan hanımları ciplere binip etrafa çamur sıçratıyor ya işte orda arkadan taşlayasım geliyor
yuh olsun böyle müslümanlığa ...

Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)