AK Gençliğin Buluşma Noktası
Yakın Tarih Cumhuriyet tarihimiz ile ilgili paylaşımlar.

Konu Kapatılmıştır
Stil
Seçenekler

Alt 01-22-2012, 11:27   #1
Kullanıcı Adı
EZEL
Standart Sabiha Gökçen

abiha Gökçen 1913 yılında Bursa'da doğdu. Babası ve annesinin ölümünün ardından 1925 yılında Bursa'yı ziyaret eden Atatürk tarafından evlat edinildi. Sabiha Gökçen'e "Gökçen" soyadı, henüz havacılıkla ilgisinin olmadığı 1934 yılında soyadı kanununun çıkmasıyla Atatürk tarafından verildi.
Çankaya İlkokulu ve İstanbul Üsküdar Kız Koleji'nde eğitim gören Sabiha Gökçen, 1935'te Türk Hava Kurumu'nun Türk Kuşu Sivil Havacılık Okulu'na girdi. Ankara'da yüksek planörcülük brövelerini aldı. Gökçen 7 erkek öğrenci ile birlikte Kırım Rusya'ya gönderildi ve orada yüksek planörcülük eğitimini tamamladı.
1936'da Eskişehir Askeri Hava Okulu'na girdi ve burada aldığı özel eğitimden sonra askeri pilot oldu. Eskişehir'de 1.Tayyare Alayı'nda bir süre staj yaptı ,avcı ve bombardıman uçakları ile uçtu. 1937 yılında Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı'nın da katıldığı bir törenle kendisine Türk Hava Kurumu Murassa (İftihar) Madalyası verildi. 30 Ağustos 1937'de askeri uçuş brövesi aldı.

Gökçen 1938'de Balkan devletlerinin davetlisi olarak, uçağıyla Balkan turu yaptı.
Türkiye'ye dönüşünün ardından Türk Hava Kurumu Türkkuşu'na "Başöğretmen " tayin edildi ve 1955'e kadar bu görevini başarıyla sürdürdü.
1953 ve 1959'da davet üzerine ABD'ye giden Sabiha Gökçen, Türk toplumu ve Türk kadınını tanıttı.
1996'da havacılık kariyerinin en büyük ödülünü aldı. Amerikan Hava Kurmay Koleji'nin mezuniyet töreni için düzenlenen Kartallar Toplantısı'nın onur konuğu olarak katıldığı Maxwell Hava Üssü'nde ki törende "Dünya Tarihine adını yazdıran 20 Havacıdan biri" seçildi. Gökçen bu ödüle layık görülen ilk ve tek kadın havacı oldu.
Son uçuşunu 1996'da 83 yaşında iken Fransız pilot Daniel Acton eşliğinde Falcon 2000 uçağıyla yaptı.

http://www.sabihagokcen.aero/sabiha_gokcen_kimdir

EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-22-2012, 11:41   #2
Kullanıcı Adı
İntifada
bir katil oldugu yazmiyordur kesin
hani anne babasina kusen ufak cocuk herseye muhalefet ederya yapmicam etmicem diye ailesinin dikine falan gitmeye calisir...
senin durumunda su an oyle...
insanlari germeye tartismaya cekmeye belki hakaret etmeye calisiyorsun...

Alt 01-22-2012, 12:00   #3
Kullanıcı Adı
nihani
Dersim olayıyla ilgili bir konu bekliyordum başlıktan dolayı,
'rahmetle anıyoruz' mu demem gerekiyo bu durumda
nihani isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 01-22-2012, 12:03   #4
Kullanıcı Adı
EZEL
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bir katil oldugu yazmiyordur kesin
hani anne babasina kusen ufak cocuk herseye muhalefet ederya yapmicam etmicem diye ailesinin dikine falan gitmeye calisir...
senin durumunda su an oyle...
insanlari germeye tartismaya cekmeye belki hakaret etmeye calisiyorsun...
Sabiha Gökçene vatan hainlerine ülkeyi bölmeye çalışan bölücülerin kafalarına kafalarına bomba yağdırmış bir kahramandır Ülkemizin gururu övüncü dünyanın ilk kadın savaş pilotudur .. Tabi bu seni bağlamaz
Alt 01-22-2012, 12:11   #5
Kullanıcı Adı
nihani
Alıntı:
EZEL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sabiha Gökçene vatan hainlerine ülkeyi bölmeye çalışan bölücülerin kafalarına kafalarına bomba yağdırmış bir kahramandır Ülkemizin gururu övüncü dünyanın ilk kadın savaş pilotudur .. Tabi bu seni bağlamaz
Nası yaa,o kadın gerçekten kahramansa neden sadece bölücülerin değil de tüm şehrin kafasına kafasına bomba yağdırdı pekiBiri bana şaka yaptığını söylesin
Alt 01-22-2012, 12:15   #6
Kullanıcı Adı
EZEL
Alıntı:
nihani Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Nası yaa,o kadın gerçekten kahramansa neden sadece bölücülerin değil de tüm şehrin kafasına kafasına bomba yağdırdı pekiBiri bana şaka yaptığını söylesin
Sen 1930 larda F - 16 lar ve güdüm füzler var sanıyorsun herhalde
Alt 01-22-2012, 12:31   #7
Kullanıcı Adı
nihani
Alıntı:
Sen 1930 larda F - 16 lar ve güdüm füzler var sanıyorsun herhalde
Pırpır helikopterle mi bombaladı kahraman pilotumuz Dersim'i
Alt 01-22-2012, 12:48   #8
Kullanıcı Adı
EZEL
Alıntı:
Pırpır helikopterle mi bombaladı kahraman pilotumuz Dersim'i
Yok hayalet uçakla
Alt 01-22-2012, 12:50   #9
Kullanıcı Adı
nihani
Alıntı:
Yok hayalet uçakla
Demagoji kokuları alıyorum
Alt 01-22-2012, 12:51   #10
Kullanıcı Adı
EZEL
Alıntı:
Demagoji kokuları alıyorum
Grip misin ?
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)