02-02-2010, 16:59 | #1 |
Sabır...Sabır...Yâ Sabır !
SABIR Arapça bir kelimedir ve şu anlamlara gelir:
*** Acı, üzüntü ve sıkıntı gibi durumlardan yılmayıp dayanma ( tahammül ) *** Olması gereken bir şey için telaş etmeme Kur’an’da sabır ( s-b-r ) kökünden türemiş kelimelerin sayısı 103 dür. Bu ayetler üç gruba ayrılır: 1 - Bela ve musibetlere direnmekle ilgili olanlar:
* ‘’ .... Allah’ın yeri geniştir. Ancak sabredenlere, ödülleri hesapsız ödenecektir. ‘’ ( 39/10 )
Temelde psikolojik olan diğer ahlaki değerler gibi, sabır ile sevgi de iç içedir. Bu konuda Almanca’daki şu atasözü meşhurdur: ‘’ Sevgi nerede ise sabır oradadır. ‘’ Acele ve aceleciliğin karşıtı olan sabırlı davranış tarzını benimseyen kişiler, iyi dinlerler, baskı altında olsalar bile, heyecan ve telaş göstermezler. Beklemeye tahammüllüdürler. Rekabet ve yarışmayı sevmezler. Yumuşak başlıdırlar, yavaş ve tartarak konuşurlar. Her şeyi yavaş yapmayı severler. Duygularını açıkça ifade ederler. Düşmanlığı sevmezler, küçük şeylerden mutlu olurlar. Her haklı sabır olayının arkasında Hak, yani Allah vardır. ‘’ Öyle ise beni anın ki, ben de sizi anayım. Bana şükredin, nankörlük etmeyin. Ey inananlar, sabır ve namazla Allah’tan yardım isteyin. Muhakkak ki Allah, sabredenlerle beraberdir. ‘’ ( 2/153
Konu SSS tarafından (02-02-2010 Saat 17:14 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Kayıt hatasını düzelttim |
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
sabır |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|