AK Gençliğin Buluşma Noktası
Darbeler ve Darbe Girişimleri Darbeler ve darbe girişimleri hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-06-2009, 13:14   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Saçan, polisteki köstebeği aracılığıyla Ergenekonculara "Kaç" mesajı göndermiş.
Ergenekon'da gözaltına alınacakları polisteki köstebeklerinden öğrenen eski Emniyet Müdürü Saçan'ın, takipteki isimleri uyardığı ileri sürüldü. Saçan, 'Seni de alırlar' dediği Tuncay Özkan'ın da avukatı çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü eski Organize Suçlarla Şube Müdürü Adil Serdar Saçan'ın Ergenekon soruşturmasında takibe alınacak isimleri polisteki köstebekleri sayesinde önceden öğrenerek şüphelilere 'kaç' mesajı gönderdiği ileri sürüldü. Saçan'ın görevde olduğu dönemde gizli belgeleri servis ettiği gazeteci Tuncay Özkan'a meslekten atıldıktan sonra avukatlık yaptığı da anlaşıldı.

ÖZKAN VEKALET VERDİ

Ergenekon sanığı gazeteci Tuncay Özkan ile ikinci işi avukatlık olan eski polis müdürü Adil Serdar Saçan arasındaki ilişkiler, ikinci iddianamede geniş yer tutuyor. Saçan'ın görevli olduğu dönemde gizli belgeleri ve dosyaları servis ettiği Özkan'la meslekten atıldıktan sonra da ilişkisini sürdürdüğü iddianamenin ek klasörlerindeki belgeler ve telefon konuşmalarıyla ortaya kondu. Saçan'ın kızının dershane taksiti 9 bin 700 TL'yi ödettiği Özkan'a avukatlık yaptığı deliller klasöründeki bir belge ile ortaya çıktı. Özkan'ın Beyoğlu Noteri aracılığıyla her türlü hukuki hakları için Adil Serdar Saçan'ı 13 Haziran 2005'te avukat olarak tayin ettiğini gösteren vekâletname 225 numaralı klasörde yer aldı.

ŞÜPHELİLERE KAÇ MESAJI

İkinci Ergenekon iddianamesinde 'silahlı terör örgütüne üye olmak', 'gizli belge ve bilgileri amacı dışında kullanmak'la suçlanan Adil Serdar Saçan'ın, emniyetteki köstebekleri sayesinde örgüte destek verdiği belirtiliyor. Saçan'ın, köstebekleri vasıtasıyla, Ergenekon kapsamında izlemeye alındıklarını öğrendiği birçok şüpheliye 'kaç' uyarısında bulunduğu, ayrıca şüphelilere ne yapmaları konusunda bilgi verdiği de belitiliyor.

Saçan'ın Özkan'a gözaltına alınacağını önceden haber verdiği, Ergenekon firarileri Bedrettin Dalan ile Turhan Çömez'e de 'kaç mesajı' veren kişi olduğu iddia edildi.


Aldığı rüşvetler bilgisayarında

İddianamesinin delil klasörlerinde, Adil Serdar Saçan'ın görevde olduğu dönemde milyonlarca dolar rüşvet aldığını ortaya koyan belgelere de yer verildi. Saçan, bilgisayarında çıkan notlarına göre, Otay Petrol'un sahibi Faruk Otay'dan 4.5 milyon dolar aldı. Ray-Ban gözlüklerinin sahibi Selim Tekdirlik'den oğlunun kaçırılması olayını aydınlatmak için 500 bin dolar alan Saçan, 5 milyon dolar karşılığında Malki cinayetinin kilit ismi Erol Kohen'in İsrail'e kaçmasını sağladı.

Kaynak: Yeni Şafak

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım