![]() |
#1 |
![]() ![]() ABD, 2003 yılında Irak’ın işgali ve Saddam Hüseyin rejiminin düşürülmesinin ardından tüm devlet kurumlarını ve sarayları arayarak milyonlarca belge elde etti. Saddam Hüseyin ile kurmaylarının yaptığı özel görüşmelerin ses kayıtlarının da bulunduğu belgeler yıllarca incelendi ve Savunma Bakanlığı’nın finanse ettiği Amerikan Milli Savunma Üniversitesi’nde bir arşiv haline getirildi. Şimdi ilk defa üniversitenin Ulusal Strateji Araştırmaları Enstitüsü, bu belgelerden 20 tanesini halka açıkladı. Saddam, Türkiye'nin Kürtlere Sahip Çıkmasına Çok Sinirlenmiş Saddam Hüseyin’in Türkiye’nin Kürtlere sahip çıkmasına çok sinirlendiği, karşılık olarak Kürtlere otonomi verilmesiyle ilgili bölgesel bir konferans düzenlemesini planladığı görülüyor. Taha Yasin şunları söylüyor: Onlar cuma günü kimyasal silahlarla ilgili açıklamayı yapmadan önce finans bakanlarıyla konuştum... “Başbakan Özal şimdi Kürt oylarını kazanmak için konuşuyor. O zaman biz de istediğimizi yapmakta özgür oluruz. 1984 anlaşmasını imzaladığımızda bu yaratıkların [Kürtlerin] hepsi buradaydı. Türkiye’nin istediğini takip etmek adına topraklarımıza 5 kilometre kadar girmesine izin verdiğimiz için Arapların hakaretine uğradık. Şimdi siz Kürtlerden özür diliyorsunuz, açıklamalar yapıyorsunuz. Başbakan isterse onları evlat edinsin ama sonra yardım istemeyin” dedim. Bakan bembeyaz oldu. “Bunu kastetmedik. Haklısınız. Hükümetin durumu nedeniyle pazarlık yapıyoruz” dedi. Kimyasal silahlarla ilgili bu kadar ısrarcı olmalarının nedeni de bu olmalı. Akşam
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() faşist köpek...
halepçede yaptıklarından belli zaten kürt düşmanlığı... |
|
![]() |