AK Gençliğin Buluşma Noktası
Beşiktaş (BJK) AK Parti Forum Beşiktaşlılar !

Stil
Seçenekler

Alt 11-08-2007, 19:12   #1
Kullanıcı Adı
fatih_44
Standart Sağlam: "Dimdik ayaktayız"

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, 8-0'lık tarihi Liverpool hezimetini bir iş kazası olarak gördüklerini vurgulayarak, siyah-beyazlı camiadan destek istedi.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Ertuğrul Sağlam, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde salı gecesi istemedikleri şekilde camialarına çok üzücü bir gece yaşattıklarını kaydederek, şunları söyledi:

''Tekrar taraftarlarımızdan ve camiamızdan özür diliyoruz. Yaptığımız iş çok zor ve bu tür sonuçların da zaman zaman yaşandığını görmekteyiz. Daha 15 gün önce Slavia Prag takımı gitti Arsenal'a 7-0 yenildi. Roma, Manchester United'a 7-1 yenildi ve hep beraber izledik. Biz bu üzücü olayı bir iş kazası olarak değerlendirmek istiyoruz. Bunda sonra alınan üzücü skoru nasıl telafi edebiliriz, onun yollarını hep beraber arıyoruz'' dedi.

Futbolu çok ilginç bir oyun olarak nitelendiren Sağlam, daha 15 gün önce İstanbul'da Liverpool'u 2-1 yenen oyuncularının adeta ''kahraman'' ilan edildiklerini hatırlatarak, şöyle devam etti:

''Ülkemizin içinde bulunduğu durum ve ortam sebebiyle önemli bir karşılaşmaydı ve alınan galibiyet nedeniyle bu çocukların hepsi gazetelerde, televizyonlarda bir kahramandı. Maalesef aynı çocuklar 15 gün sonra böyle bir maç oynadılar. Döndükten sonra da futbolcu kardeşlerimiz kendileri bir toplantı yaparak, oluşan bu mevcut durumun sorumlusu olarak kendilerine çok büyük pay çıkardılar. Tabii ki bu durumun sorumluluğunu herkesin paylaşması gerekiyor. Onlar da olgun insanlar gibi davranıp, bu işten üzerlerine düşen sorumluluğu aldılar ve özellikle rica ettiler, 'Bu üzüntüyü camiamıza ve taraftarlarımıza biz yaşattık, dolayısıyla bu sıkıntılı ortamdan kurtaracak yine bizleriz' dediler. Cumartesi günü Sivasspor karşılaşmasında iyi futbol, iyi mücadele, iyi skor sözü verip, bu havadan kurtulmak için çok önemli bir fırsat olduğunu ifade ettiler. Bu fırsatı iyi kullanmak istediklerini belirttiler. Alınan bu kötü sonucun üzüntüsünü hafifletmek için böyle bir fırsatı kullanmak istediklerini söylediler. Cumartesi günü Sivasspor karşılaşmasına bu futbolcularla çıkacağız. Onlar da üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirip, bu üzüntülü ortamda taraftarımızın, camiamızın acısını bir nebze olsun dindireceklerdir diye düşünüyorum.''

-''CENAZE EVİNDE DÜĞÜN YAPANLARI GÖRDÜK''-

Beşiktaş camiasına birlik ve beraberlik çağrısı yaparak, destek isteyen Ertuğrul Sağlam, basın toplantısında daha sonra şunları söyledi:

''Bu ortamda maalesef şöyle bir benzetme yapmak istiyorum. Cenaze evinde düğün yapanları, oluşan bu durumdan faydalanmak isteyip, bizi bölmek, bizi parçalamak isteyenleri gördükten sonra, özellikle taraftarımız ile camiamızdaki sağduyulu insanlardan destek istiyorum. Beşiktaş'ı seven insanların da bizim bu çağrımıza kayıtsız kalmayacaklarını düşünüyorum. Tabii ben cumartesi günü Sivasspor karşılaşmasında taraftarlarımızdan da bu olgunluğu göstermelerini istiyorum. Camia içinde birlik ve beraberliğin en kısa sürede yeniden oluşturulup, bizi bölmek ve parçalamak isteyen insanlara karşı da çok güzel bir sinerji oluşturup, bu işin üstesinden gelinmesini istiyorum.''

-''HAKEM HATALARI OLMASAYDI ZİRVEDEYDİK''-

Ertuğrul Sağlam, ligde kendilerine yönelik yapılan hakem hatalarına da değindiği açıklamasında, çok fazla hakem hatasına maruz kaldıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

''Ligde her takımın başına sezon boyunca bir defa gelebilecek, geldiği zaman da kıyametin koparılacağı hatalardan bu sezon bizim başımıza en az 4-5 tane geldi. Bu hakem hatalarının tekrarlanmamış olduğunu düşünürsek, bugün takımımızın ligin tepesinde olduğunu hep beraber düşünebiliriz. Ayrıca, Şampiyonlar Ligi'ne baktığımız zaman, senelerce bu organizasyona katılıp da grup maçlarını sıfır puanla bitiren takımları da göz önünde bulundurduğumuzda, bugün Liverpool'u yenen bu çocukların, bundan sonra kendi sahamızda oynayacağımız Marsilya maçını alıp, Porto ile gruptan çıkma yolunda bir final oynama şansının olduğunu çok açık ve net bir şekilde görmekteyiz. O yüzden tabii ki bu kardeşlerimizin bize o günleri de yaşatacaklarına adım gibi inanıyorum. Tabii ki bir olumsuzluk yaşandı. Futbolda geçmişle yaşanmıyor. Elimizdeki mevcut değeri kazanmak ve onu en iyi şekilde kullanmak zorundayız. O yüzden Sivasspor maçını çok önemsiyoruz ve bu karşılaşmada da herkesin desteğini bekliyoruz.''

-''BU İŞİN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ''

''Büyüklerimiz hep söylerler: İyiler sendeler, ama asla yıkılmazlar'' diyen Ertuğrul Sağlam, kendilerinin de bir sendeleme dönemi geçirdiklerini vurgulayarak, ''Biz de tabii ki sendeledik, ama başkanımızla, yönetim kurulumuzla, teknik kadromuzla, sporcularımızla; camiamıza ve taraftarlarımıza o güzel günleri yaşatmak için, bu inancı, bu arzuyu, bu gücü kendimizde görüyoruz. Kesinlikle bu işin üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Herkes bunu böyle bilsin ve çok kısa zamanda da nasıl yapılabileceğini herkese göstereceğiz.''

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Liverpool karşısında alınan 8-0'lık tarihi yenilginin ardından istifa etmeyi düşünmediğini söyledi.

Sağlam, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısının ikinci bölümünde gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Liverpool maçı sonrası dün ve bugün, istifa ettiği yönünde haberlerin yazıldığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

''Maç sonrası başkanla yaptığımız görüşmede, kendisine 'Ben kulübümü ve camiayı çok seviyorum. Takımın menfaati adına herhangi bir şey yapmamız gerekiyorsa ben hazırım' dedim. Kendisi de kesinlikle böyle şey olmayacağını, başkan olduğu sürece hep beraber olduğumuzu, bize olan inancını ve güvenini tekrar ifade etti. Biz de çok mutlu olduk. Ben istifa etmek gibi bir şey düşünseydim, kesinlikle giderdim 'Ben görevi bıraktım, bundan sonra faydalı olamayacağımın farkına vardım ve bırakıyorum' der, ondan sonra dönmezdim. Öyle bir şey kesinlikle olmamıştır. Bundan sonraki dönemde de bir şeylerin olmayacağını görürsem, inancımızı yitirirsek, kesinlikle bunu yetkili kişilere iletirim. Biz güçlüyüz. Biz arada oluşacak bu sıkıntılardan sıyrılacak inanca sahibiz. Dolayısıyla bu olumsuzluklardan da bir an önce çıkacağız. İstifa aklımızın ucundan geçmedi.''

-''DİMDİK AYAKTAYIZ''-

Ertuğrul Sağlam, psikolojik tedavi ihtiyacı duyup duymadığı yönünde bir soru üzerine ''Oluşabilecek olumsuzluğu dışarıya yansıtmamalıyız. Dimdik ayaktayız. Yansıtmıyoruz'' dedi.

Kulübün bir psikologu olduğunu hatırlatan Sağlam, ''Psikologumuz futbolcularla ve aileleriyle ilgileniyor. Bunun yanında teknik heyetle de ilgileniyor. Gerekli gördüğümüz zaman bizler de kendisinden destek alıyoruz. Ancak şu gün itibariyle buna ihtiyacımız yok. Yöneten insanlar olarak bu konuda daha dirayetli olmamız gerekiyor'' diye konuştu.

-''KADRODA BULUNAN OYUNCULARIN ÇOĞUNDAN FAZLASINI BEKLİYORDUK''-

Ertuğrul Sağlam, şu anda kadroda bulunan oyuncuların çoğundan daha fazlasını beklediklerini dile getirdi.

Sezon başında oyuncu planlaması yaparken bir kadro oluşturduklarını ifade eden genç teknik adam, ''Şu anda kadroda bulunan oyuncuların çoğundan daha fazlasını bekliyorduk. İnşallah bundan sonra beklenen kaliteyi yakalarız'' dedi.

Önlerinde henüz mücadele etmeleri gereken maçlar olduğunu kaydeden Sağlam, ''Önümüzde 6 lig, 2 Şampiyonlar Ligi maçı var. Dolayısıyla bu karşılaşmalarda biz mevcut oyuncu kadrosuyla oynayacağız. Devre arasında yeni değerlendirme yapacağız. Hedeflerimiz doğrultusunda yeterli olmayan oyuncu varsa değiştirme yoluna gideceğiz'' diye konuştu.

-HAKAN ARIKAN'IN PSİKOLOJİSİ-

Liverpool karşısında 8 gol yiyen kaleci Hakan Arıkan konusundaki soruyu da yanıtlayan Ertuğrul Sağlam, genç kalecinin yaşadığı olumsuzluklardan çıkacağını düşündüğünü vurguladı.

Profesyonellerin bu tür durumlar yaşayabileceğini hatırlatan siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, şunları söyledi:

''Biz profesyoneller olumsuz durumdan en fazla etkilenen insanlarız. Olumsuz durumlardan en az nasıl etkileniriz, çarelerini bulmalıyız. Hakan iyi bir profesyonel. Oluşan olumsuz durumdan kurtulmak için kendisi çok büyük çaba sarf edecektir. Takımda bir psikologumuz var. Kendisinden yardım isteyeceğiz. Hakan'ın bu olumsuz durumdan kurtulacağını düşünüyorum. Etrafındaki insanların da kendisine destek olması gerekiyor. Lütfen bu hassasiyeti gösterelim.''

Kaleci antrenörü Öztürk Tanrıbilir'in yeterli olup olmadığı yönündeki soruyu da yanıtlayan Sağlam, ''Kaleci antrenörümüz iyi bir hoca. Kendi alanında en yetenekli çalıştırıcılardan biri. İşine de çok sadık. Takım için bütün mesaisini harcadığına inanıyorum. Ben kendisine inanıyorum. Kendisinden bir şüphemiz yok. Takımdaki bütün kalecilerle çok iyi çalışıyor. Hakan belki 8-10 yıldır bu işi yapıyor. Bu dönemde oluşan alışkanlıkları bir anda değiştirmek zor. Kaleciler eksiklerini gidermek için ellerinden geleni yapıyor'' şeklinde konuştu.

Takımın bir diğer kalecisi Rüştü konusuna da değinen Sağlam, ''Rüştü şu an iyi durumda. Sivasspor maçı konusunda Hakan-Rüştü değerlendirmesini yapmak için zamanımız var. Değerlendirmemizi yapacağız'' dedi.

-GÖKHAN ZAN'IN DURUMU-

Sakatlığı nedeniyle Liverpool maçında oynayamayan Gökhan Zan'ın durumuna değinen Ertuğrul Sağlam, ''Gökhan Zan sezon başından beri çok sakatlığı oldu. O yüzden kendi isteği doğrultusunda Hollanda'da sadece iğne olmaya gitti. Tedavisine Türkiye'de devam edilecek'' dedi.

-''FENERBAHÇE MAÇI BİZİ ETKİLEDİ''-

Sağlam, Fenerbahçe ile yaptıkları derbi maçının da kendilerini etkilediğini söyledi.

Geçtiğimiz hafta sonu yoğun bir maç oynadıklarını hatırlatan Ertuğrul Sağlam, şunları söyledi:

''Tabii Liverpool karşısında alınan sonucu Fenerbahçe maçına tamamen bağlamak yanlış olur. 4 saatlik uçak yolculuğu sonrası Liverpool gibi bir devin karşısına çıktık. Liverpool'un 33 oyuncusu var. 33. oyuncularını bile değerlendirdiğinizde sizin takımınızda ilk 3'e girecek bir oyuncu. İngiliz ekibi ligde Blackburn Rovers ile yaptığı maça 5 farklı oyuncuyla çıktı. Bizim maçımıza 5 diri oyuncusunu çıkardı. Liverpool karşısında fiziksel sıkıntı yaşamamız kaçınılmaz oldu. 3-0, 4-0'dan sonra maç koptu. Şansız goller de devreye girince böyle ağır bir mağlubiyet çıktı. Bizim Liverpool gibi bir oluşum yaratma şansımız yok. 700-800 milyon avroluk bir takım. Belki biz onların 20'de 1'i kadar bir takımız. Rakibin kadrosunda bulunan Fernando Torres sizin bir takımınız yapıyor.''

Beşiktaş Teknik Direktörü, ''Oynanan futbol sizi tatmin ediyor mu'' sorusunu ise ''Bir değişim yaşıyoruz. Sezon başında geldik. Geçtiğimiz sezonki futbol anlayışından farklı anlayışla sezona başladık. Oyuncu kadrosunda da büyük bir değişim oldu. Bunu yaparken bazı sıkıntılar yaşayacağımızı ön görüyorduk. Dünyanın en büyük takımları bile bir değişime girdiğinde bir seneden bahsederken, biz de bu değişimi 3 ay içinde atlatıp, sorun yaşamadan devam etmeyi beklemiyorduk. Zaman zaman bu konuda mesafe katettiğimizi görmeyi umuyorduk. Ama bazı maçlara baktığımızda tempolu oynadığımız karşılaşmalar var'' diye konuştu.

-''KARAMSARLIĞA DÜŞECEK BİR DURUM YOK''-

Genç çalıştırıcı, genel durum itibariyle değerlendirme yapıldığında karamsarlığa düşecek bir durum olmadığını belirterek, ''Ağır mağlubiyeti telafi edecek bir çok maçımız var. Önümüzdeki maçlarla sıkıntılı ortamlardan kurtulacağız'' dedi.

Yaşanan başarısızlıkta birilerinin sadece belli kişilere bunu mal etmenin olgun insanların işi olmadığını ifade eden Sağlam, ''Nasıl başarıdan herkes pay alıyorsa, başarısızlıkta da herkes üstüne düşen sorumluluğu almalı. Bizim camiamızda bu işi yapanlar arasında bu olgunlukta insanlar var. Ağır bir mağlubiyet aldık. Ama genel durum itibariyle karamsarlığa düşecek bir durum yok'' şeklinde konuştu.

Fenerbahçe maçı sonrası alınan PAF takımıyla maçlara çıkma kararı ile ilgili soruyu da yanıtlayan Ertuğrul Sağlam, ''Bunu başkana sormak lazım, ama çok ciddi bir karardı. Ancak oluşan bu durum neticesinde sonuç itibariyle oyuncular da istekli olması sonucunda Sivasspor maçı için karardan vazgeçtik. Daha sonra olayı tekrar değerlendiririz'' diye yanıtladı.

Ertuğrul Sağlam, taraftarlardan da Sivasspor maçına gelmelerini istedi.

-''HER BEKLENTİMİZ YERİNE GELSE HİÇBİR MAÇI KAYBETMEYİZ''-

Sağlam, bazen beklentilerin ve isteklerinin yerine gelmediğini ifade ederek, ''Her beklentimiz yerine gelse hiçbir maçı kaybetmeyiz'' dedi.

Karşılaşmalara çıkarken o günkü şartlar itibariyle en fazla fayda sağlayacak kadroyu oluşturmaya çalıştıklarını dile getiren Ertuğrul Sağlam, ''Bazıları görevi yerine getiriyor, bazıları getirmiyor. Bazıları şanslarını iyi kullanıyor, bazıları kullanamıyor. Maçtan sonra değerlendirme yapmak çok kolay'' diye konuştu.

Liverpool maçında çok şeyler düşündüğünü vurgulayan genç çalıştırıcı, ''Ancak 3 oyuncu değiştirme hakkımız vardı. Belki değiştirilmesi gereken çok oyuncu vardı. Ama maalesef 3 oyuncu değiştirme şansımız bulunuyordu'' dedi.

-''LIVERPOOL MAÇININ ANALİZİNİ YAPACAĞIZ''-

Ertuğrul Sağlam, Liverpool karşısında alınan 8-0'lık yenilginin analizini yapacaklarını söyledi.

İngiliz ekibini 2-1 yendikleri maç öncesi taraftarların oluşturduğu atmosferin takım üzerinde olumlu etkide bulunduğunu ifade eden siyah-beyazlı çalıştırıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ülke olarak da bu maça farklı bakıyorduk. Futbolcular bundan olumlu etkilenmişti. Yenilgi çok taze. Liverpool maçının değerlendirmesini yaptık. Tekrar izleyip, nerelerde hata yaptık diye analizini de gerçekleştireceğiz. Tekrar olmaması adına çalışmamızı yapacağız. 8-0'ın izahı yok. Anormal bir durum. Mazeret sayarsak çok şey çıkar. Böyle hataları beklemiyorduk. Yediğimiz golün çoğunu bireysel hatalardan kalemizde gördük. Bu kadar olmaması gerekiyordu. Futbolda dönen topların ne kadar önemli olduğunu hepimiz yaşıyoruz. Kendilerini uyarıyoruz. Ama maalesef zaman zaman bu sıkıntılarla karşılaşıyoruz.''

Sağlam, Liverpool gibi bir devi yenen bir takım olarak, Olympique Marsilya'yı da yenebileceklerini vurgulayıp, ''Son Porto maçında da daha iyi şeylerin olabileceğini düşünüyorum. Allah umarım bize o güzel günleri yaşatacak'' dedi.

-''BAŞKAN ADINA ÇOK ÜZÜLÜYORUZ''-

Beşiktaş Teknik Direktörü Sağlam, yaşanan başarısızlıkta kulüp başkanı Yıldırım Demirören adına çok üzüldüklerini dile getirdi.

Başkanın değerli bir insan olduğunu ifade eden Sağlam, ''Emeğini, parasını Beşiktaş'ın başarısı için harcıyor. Büyük fedakarlık yapıyor. Karşılığında da bu türlü beklentilerin olması doğal. Gerçekleşmemesi durumunda kendisine yakışan olgunlukta tepki vermesi doğal. Futbolcular da mahcubiyet içinde. Bizim için çok büyük mücadele veren başkana başarı yaşatmak futbolcuların borcu olduğunu düşünüyorum. İnşallah o sorumluluğu alırlar'' şeklinde konuştu.

-''FUTBOLCULARA DAHA BÜYÜK BİR CEZA OLMAZ''-

Yönetim kurulunun futbolculara bir ceza verip vermeyeceği yönündeki soruyu yanıtlayan Sağlam, sözlerini şöyle tamamladı:

''Mevcut durumda en fazla üzülenlerin başında futbolcular geliyor. Kendileri 24 saat futbolu yaşıyorlar. Aileleriyle, çocuklarıyla sürekli futbolu yaşıyorlar. Büyük üzüntü içindeler. Bu üzüntüden kurtulma adına en büyük iş düşecek grup yine kendileri oluyor. Gerekeni yapacaklardır. Daha büyük bir ceza olmaz herhalde.''

kaynak sporx

fatih_44 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-08-2007, 19:25   #2
Kullanıcı Adı
suskun_prenses
saol ya ayaktaymışız rezil edin bizi ayaktayız diyin >
suskun_prenses isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-08-2007, 20:57   #3
Kullanıcı Adı
Parantez
hala hakem hatalar diyorlar ya insanda biraz gurur olur
her zaman başka şeylerin arkasına sığınıyorlar... > :'(
Parantez isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)