AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 11-03-2009, 19:01   #1
Kullanıcı Adı
nedering
Standart Sağlık bakanıyla ters düştüler
Başbakan Erdoğan AKP Grubu'ndaki konuşmasında domuz gribi aşısıyla ilgili olarak Sağlık Bakanı Recep Akdağ'la ters düştü.

Yürütülen kampanyayı eleştiren Başbakan Erdoğan, Recep Akdağ'ı şoke eden şu açıklamayı yaptı: Domuz gribiyle alakalı olarak bir çok spekülasyon yapılıyor. Ben bir şeyi ifade etmek istiyorum. Lütfen öpüşmeyin, tokalaştığınızda lütfen ellerinizi yıkayınız. Dezenfekte imkanı varsa hemen dezenfekte ediniz.

Aşı konusuna gelince sağlık bakanımla aynı şekilde düşünmüyorum. Bu konuda vatandaşım kendi isteğine bağlı olarak böyle bir yolu tercih ederse eyvallah. Ama etmiyorsa, muhakkak yaptırmanız gerekir diye bir kampanyanın yürütülmesi doğru değildir. Ama ne diyorum, eğer ebeveyn ben bunu istiyorum diyorsa, bu olmalıdır. Çünkü otoritelerde değişik değişik kanaatler belirliyor. Kimisi olmalıdır, kimisi olmamalıdır diyor. İsteğe bağlı olarak hazırlığımızı yaptık. İsteyene bunlar yapılıyor, yaptırılıyor.

BAKANA KIZDI

Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan: "Ben aşı olmayı düşünmüyorum" dedikten sonra yanındaki Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a sert bir ifadeyle, "Bir de benim ismimi vermişsin." dedi.

ANKA

nedering isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-03-2009, 19:02   #2
Kullanıcı Adı
nedering
Standart Erdoğan'ı kızdıran bakan konuşuyor
Başbakan Erdoğan'la domuz gribi aşısı konusunda ters düşen sağlık bakanı Recep Akdağ CNN Türk canlı yayınında soruları yanıtladı.

Bakan Akdağ CNN TÜRK Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ali Birand ile CNN TÜRK Ankara Haber Müdürü Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı.

"Başbakan Erdoğan'ın grup konuşmasında domuz gribi aşıyla ilgili konuya temas edeceğini bilmiyordum" diyen Akdağ, "Erdoğan'ın 'Bakanımla ayrı düşünüyoruz' sözlerine karşılık bir şaşırmam yok. Biz başından beri aşı yapılması konusunda bir zorunluluk olmadığını çok net ifade ediyoruz" dedi.

Bakan Akdağ, aşı olanların kobay olarak kullanıldığı iddialarını da kesin bir dille yalandı. Akdağ şöyle konuştu:

"Herkesin kobay olduğu iddiası yanlış. Kimse kobay falan değil. Hastalığın riski ile aşının riskini mukayese edersek hastalığın riski daha büyük çıkar."

Sağlık Bakanı'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

- "Salgın ocak-şubatta en üst noktaya ulaşabilir"

- "Bireysel olarak kendimizi korumayı öğrenirsek bu işi hafif atlatabiliriz"

Aşılamada Türkiye'de geç mi kalındı?

- "Tabii ki bu doğru değil. Kafa karıştırıcı eylem o ladar çok ki. Kimisi Türk halkı kobay oldu diyor. Kimisi aşıda geç kaldı diyor. Türkiye gelişmiş Batı Avrupa ülkelerinin buunduğu ülkelerin aldığı tedbirlerin aynısı alıyor."

- "Bakınız ABD ve başka ülkelerde insanlar aşı için kuyruklara giriyorlar. Aşılanmadan geri dönebiliyorlar. "

- "Aşı konusunda bu işi planlayarak yapan parası olan ülkelerin yaptığını yapıyoruz. Onlarla aynı durumdayız."

Erdoğan ile aralarında fikir ayrılığı var mı?

- "Başbakan'ın açıklaması sürpriz olmadı. Başbakanımızın konuşması bütün olarak değerlendirildiğinde sorumlu bir başbakanın yapması gereken işin yapıldığını açıkça ifade ediyor kendisi."

- "Grup konuşmasında bu konuya temas edeceğini bilmiyordum. 'Bakanımla ayrı düşünüyoruz' ifadesinde bir şaşırmam yok. Biz başından beri aşı yapılması konusunda bir zorunluluk olmadığını çok net ifade ediyoruz."

Akdağ ile Başbakan'ın sözleri çelişiyor mu?

- "Benim söylediklerimle Başbakan'ın söyledikleri belli. Zorla aşı yapmayacağızç. Her birey kendisine ya da çocuklarına yapılacak birtakım işlemler hakkında kendisi karar verme hakkına sahip. "Biz zorla aşı yapmayacağız"

"Halk Başbakan da yaptırmayacak. O zaman bende yaptırmam demeyecek mi?"

- "Sayın Başbakan bir kere aşı yaptırması gereken risk grubu içinde değil ki bir kere. Dünya Sağlık Örgütü'nün önerilerine göre bu risk gruplarını açıklıyoruz. Başbakan yaşı ve sıhharti itivariyle bu grup içerisinde değil."

- "Sayın Başbakan aşı yaptıracağım dememişti. Bugün bana aşı yapılırken bana sordular Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan aşılanacak mı dediler. Ben de dedim ki kime aşı yapılacağı konusunda kararı Sağlık Bakanı vermez, bilim kurulları verir dedim. Kurullar karar verdikten sonra bile yine kişinin kendi tercihidir. 50-55 yaş ve üstü kişilerin aşılanması gereken grupta olmadığı söyleniyor. "

- "Aşı 50-55 yaşındakiler için gerekli değil"

- "Sürekli hastalığı olan vatandaşlarımız, 2yaş altındakiler ve sağlık çalışanları. Önce bu gruptakiler aşılanacak sonra bilimsel kurullar bana ne derse onu yapacağım. "

- "Erdoğan'la grup toplantısı sonrası yaptığınız sohbette size birşey söyledi mi?"

- "Bu konuyu Sayın Başbakan'la knuşmadık. Konuşmamıza da gerek yok. O yaş grubunu aşılamamızı gerektirmiyor. Biz şu anda o yaş grubunu aşılamıyoruz. Ancak aşılanması gereken gryupları aşılıyoruz. "

- "Ne olur dikkatleri vatandaşın kendini korumasına yönlendirelim. Kafa karışıklığını kaldıralım"

"İstifam gündemde değil"

"Şu an herkes kobay mı?"

- "Nasıl böyle birşey sorabilirsiniz? Türkiye'de 10 kişi hayatını kaybetti. Avrupa'da ABD'de yüzlerce kişi hayatını kaybetti. Hastalığın yayılabileceğini hepimiz gördük. Kim bu ölenler? Hepsi risk grubunda olan aşılanması gereken grupta olanlar"

- "Herkesin kobay olduğu iddiası yanlış. Kimse kobay falan değil"

- "Hastalığın riski ile aşının riskini mukayese edersek hastalığın riski daha büyük"

"Okullarda aşılama ne zaman olacak?"

- "Kasım ayı sonu ya da aralık ayı başı. Hangi şehirlerde daha çok yayılma riski varsa o illere öncelik vereceğiz

"Aşıdan virüs bulaşmaz"

- "Kesinlikle aşı olan kimse hastalığı kimseye bulaştırmaz. Aşıdan virüs bulaşmaz" (CNN Türk)
Alt 11-03-2009, 19:55   #3
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Ters düştükleri filan yok. Başbakan her zamanki Kasımpaşa rüzgarını estirdi biraz o kadar. Yahu, risk grubunda olmayanların aşı yaptırmaya ihtiyacı yok ki zaten, Başbakan da risk grubunda değil, ayrıca isteyene aşı yapılacağını da bir kez daha vurguladı., bu kadar. Zaten, Sağlık Bakanlığı -herkesi aşılayacağız- demiyor ki;
risk grupları aşılanacak diyor.
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-03-2009, 19:57   #4
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Medyanın pohpohlaması işte nolacak...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-03-2009, 20:20   #5
Kullanıcı Adı
Erhan KARACA
ama kanal Başbakanla aynı düşünüyoruz demiş..
Erhan KARACA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-03-2009, 21:24   #6
Kullanıcı Adı
Berr Ak
Başbakanın üslubu öyle.Ben de ters düştüklerini düşünmüyorum.Medyanın abartması.
Berr Ak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-03-2009, 22:29   #7
Kullanıcı Adı
nedering
Standart Erdoğan'ı şikayet edecek mi
Erdoğan'ı şikayet edecek mi

Sayın Bakan Akdağ, Başbakanı da “Tehdit” Etsenize!..

Atilla AKAR – Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ kısa bir süre önce domuz gribi aşısı konusunda kendisi gibi düşünmeyenleri ya da endişeleri olup sorularını yüksek sesle dillendirenleri adeta “tehdit” etmişti. Hatırlayalım, Bakan Akdağ bakın neler demişti; “"Domuz gribi aşısını yaptırmayın diyenler bir takım hukuki sonuçlarla karşı karşıya kalacaklar. Vatandaşım yarın gelse bana dese ki, ben televizyonda falanca kişiyi seyrettim. Şu siyasetçiyi veya kişiyi, ısrarla bu aşıyı yaptırma dedi. Ben onun yüzünden aşıyı yaptırmadım çocuğuma, çocuğumu da kaybettim. Ben Sağlık Bakanı olarak ona suç duyurusunda bulunacağım, savcılıklara. Bunu şimdiden açıkça ilan ediyorum"

“Demokrat” bir ülkenin oldukça “Demokrat”(!) bir bakanına “yakışır” bu sözleriyle başta Sağlık eski Bakanı Osman Durmuş olmak üzere basında benim gibi farklı kaygılar taşıyanlara gıyaplarında (kaldı ki kendi payıma ben hiçbir zaman “aşı olmayın” demedim sadece bundan önceki “Domuz Gribi Paniği” Psikolojik Bir Kitle Operasyonu mu? başlıklı yazımda sorular sordum ve uluslar arası şirketlerin bu konudaki kumpaslarından bahsettim) aba altından sopa göstermişti. Altında fikir ve ifade özgürlüğünü sınırlama ile eleştirileri susturma güdüsü yatan bu tavra göre tüm dünyada zaten sorulan soruları sormak ve belli endişeler taşımak adeta suçtu. Aşılar konusunda belli “acaba”lara sahip “münafıklar”(!) Maazallah “Ergenekoncu” bile olabilirlerdi!

Ancak Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bugünkü TBMM Grup Toplantısı sonrasında yaptığı “Ben aşı olmayı düşünmüyorum.” şeklindeki açıklaması sonrası işin rengi bayağı değişmiş görünüyor. Belli ki başbakan bir şeylerden rahatsızdı ve bakanının bazı ölçüsüz çıkışlarından huzursuz olmuştu. Dahası tepkisini yüz yüze vermek yerine kamuoyu önünde paylaşarak “sorumluluğu” taşımadığını hissettirerek böylelikle mesajını vermişti. Bakan Akdağ’ı adeta azarlarcasına ve "Cumhurbaşkanı Gül'ün ve benim adımı vermişsin. Hemen düzelt" demesi ve cevabını bile beklemeden çekip gitmesi oldukça manidardı. Yanısıra Domuz gribi aşısı konusunda Sağlık Bakanı ile “aynı düşünmediğini” belirterek Akdağ ile arasına sınırı çizmişti!

Ayrıca bugünkü grup toplantısında konuya değinen Başbakan Erdoğan, bu konunun vatandaşın kendi inisiyatifine bırakılması gerektiğini belirterek, "Ama 'muhakkak yaptırmak gerekir' diye bir kampanya yürütülmesi doğru değildir, yanlıştır" şeklinde konuşacaktı. Erdoğan, tüm vatandaşlara bir tavsiyesi olduğun belirterek, "Bu süreç içinde öpüşmeyiniz, tokalaştığınızda lütfen ellerinizi yıkayınız, mümkünse hemen dezenfekte ediniz" dedi. Başbakan Erdoğan, "Çünkü otoriteler de bu konuda değişik değişik kanaatler belirtiyor. Kimisi olmalıdır kimisi olmamalıdır diyor. Öyleyse yapmamız gereken siyasi irade olarak bunu isteğe bağlı hale getirmektir. Niye? Bunu yarın kimse siyasi iradeye faturasını kesmesin. Cebren bu iş olmaz" dedi.

Başbakan Niye Böyle Bir Çıkış Yapma Gereği Hissetti?

Peki, Başbakan Erdoğan durup dururken, üstelik de kamuoyu önünde, bakanını açıkça zor durumda bırakan böylesi kalın hatlı bir çıkış yapma gereğini neden hissetmiş olabilir? Kendi bakanıyla çelişme pahasına bu ani “vites değişikliği”ne gitmesinin sebepleri neydi? Bu durumda ister istemez insanın aklına bazı sorular geliyor. Şöyle ki;

1) Acaba başbakan daha önce aşılar konusunda Bakan Akdağ tarafından “yanlış” ya da “abartılı” mı (hatta kandırıldığını mı?) bilgilendirildiğini düşünüyordu?

2) Başbakan bu konuda başka kanallardan daha yeni bazı özel “istihbaratlar” ya da “bilgilendirilmeler” mi aldı?

3) Başbakan kesin talimatlarına rağmen bu konuda bazı “yanlış işler” yapıldığı kanaatine mi varmıştı?

4) Acaba aşıların alımı sürecinde burnuna bazı “pis kokular” mı gelmişti?

5) Sağlık bakanının şahsi davranışlarının giderek partisine ve hükümetine zarar verdiğinin mi farkına vardı?

6) Başbakan gerçekten alınan önlemleri “abartılı” mı bulmuştu?

7) Başbakan “Öpüşmeme, tokalaşmama, elleri yıkama ve dezenfekte etme ile vücudu takviye etme” nin yeterli olacağına mı kanaat getirmişti?

8) Farklı “otorite”lerin sesine kulak mı vermişti?

9) Uluslar arası şirketlerin manipülasyonlarının farkına mı varmıştı?

10) Yoksa sadece adının “aşı olacak” şeklinde bakanının ağzından telaffuz edilmesine mi kızmıştı? (Hiç sanmıyorum!) Ya da şahsına yönelik bir tür anormal “sağlık yüklemesi” yapılabileceğinden dolayı endişeye mi kapılmıştı?

Bilemiyoruz!..

Bunların hepsi bizim varsayımımız ve kafamızda oluşan sorulardan ibaret. (Ancak nedeni ne olursa olsun Sayın Başbakanın çıkışı doğrudur ve bu konudaki endişelerimizi haklı kılar mahiyettedir.) Öyle veya böyle bundan sonra domuz gribi konusunda abartılı ve paniğe sevk eder mahiyette beyanların frenleneceği görünüyor ki, isabet olmuştur. Umarız birileri toplumu korkutarak bir yerlere varılamayacağını anlamışlardır!

Ancak başlıkta sorduğumuz soru halen geçerlidir; “Sayın Bakan, Başbakanı da “Tehdit” Etsenize!.. “Öyle ya! Bu mantığa göre başbakan “aşı olmayacağım” diyerek topluma “kötü örnek”(!) oluyor ve aşı olmamayı fiilen teşvik ediyordu.(!) Bakanın dediği gibi ya başbakanın tavrına inanıp birileri aşı olmaz ve yarın öbür gün domuz gribinden ölürse ne olacaktı? Başbakanı da savcılara şikâyet edecek miydi?

Ya da ne bileyim, bu durumda meselâ istifa etmeyi filân düşünür müydü acaba?

ANKA
Alt 11-03-2009, 22:33   #8
Kullanıcı Adı
nedering
benimde merak ettigim konuydu kasımpaşsalı bagırdı bakan koktu türk milletine 7 yıldır yapılan biat kültüründeki gibi bakan diyordu hani yaptırmam yada birilerini etkilerse dava acacagım sayın başbakan dava acılacakmı* en çok dış ziyaretlere giden başbakan erdogan yani grip bulaşma riski yüksek bir kisilik önce bakan bir dava acsın görelim yiyorsa kasımpaşalı aldıgıyla caldıgı bir olur..türkiye cumhuriyeti başbakanı bu aşıyı vurdurmayacaksa türk halkı vurdurmayacaktır emin olun türk halkı kobaymı başbakan vurdursunda görelim

Konu nedering tarafından (11-03-2009 Saat 23:24 ) değiştirilmiştir..
Alt 11-03-2009, 23:01   #9
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
" Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ kısa bir süre önce domuz gribi aşısı konusunda kendisi gibi düşünmeyenleri ya da endişeleri olup sorularını yüksek sesle dillendirenleri adeta “tehdit” etmişti. "

Bir kere bunu düzeltelim. Sağlık Bakanı kimseyi tehdit etmedi. Aşıya kesin biçimde karşı çıkanların toplumda oluşturduğu kaosa dikkat çekti. İfadeler Anka haberinde geçiyor zaten, çarpıtmayalım. Demokrat bir ülkenin bakanına yakışır mıymış yakışır tabi. Topuğuna sıkacağım mı dedi, dava edeceğim dedi. Başbakanı niye dava etmeyeceğinin cevabı da çok basit; Başbakan aşıya karşı çıkmadı!

Hükümetin açığını yakalamaya odaklı at gözlüklü manipülasyon simsarları hemen harekete geçmiş.. Üzüm yemek yerine bağcının peşindeler.. Başbakan aşıya karşı çıkmadı! Tam benim düşündüğüm gibi düşündü ve risk grubunda olmayanların şimdilik aşıya ihtiyacı olmadğını söyledi. Bahçeli de aynen bu ifadeyi kullanarak -şimdilik- aşıya ihtiyacı olmadığını söyledi. Başbakan ayrıca aşının isteyenlere yapılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca ben Başbakan'ın şahsi olarak kendi vücudunun aşıya duyarlılığıyla ilgili bir sorunu olduğunu düşünüyorum, bu ileriki günlerde ortaya çıkarsa utanırsınız!

Yukarıdaki yazıda yer alan onca kötü sorudan sadece 5.si kısmen geçerlidir, diğerlerinin hiçbir hükmü yok.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Sağlık Bakanlığı Domuz Gribi Salgını Konusunda Yürüttükleri Müthiş Çalışmayla ve Aşıları Zamanında Temin Ederek Halkımızı Mağdur Etmemişler, Gelişmiş Bir Ülke Salgına Karşı Nasıl Mücadele Ediyorsa En Az Aynı Yöntemleri Kullanmışlardır. Bakanlığı Kutluyoruz.

Dünyanın Gelişmiş Ülkeleri Aşılamaya Başlamışken Biz Aşıları Temin Edememiş Olsaydık Şu Memlekette Hükümete Karşı Nasıl Bir Bardak Suda Fırtına Kopartıldığını Hep Beraber Görecektik. EL İNSAF!
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-03-2009, 23:14   #10
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Akdağ, Erdoğan'a ne cevap verdi

Sağlık Bakanı Akdağ, Başbakan Erdoğan'ın kendisine yönelik sert çıkışı sonrası ilk kez konuştu. Akdağ kendini bakın nasıl savundu.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Grup toplantısının ardından kendisine yönelik sert sözlerini CNN Türk'te yorumladı.

"Başbakanımızın konuşması bütün olarak değerlendirilirse şunu açıkça görüyoruz: Başbakanımız sorumlu bir hükümetin Başbakanı gibi yapılması gerekenleri sıralıyor. Ben bu konuşmadan sonra Başbakan ile görüştüm. Aslında aramızda ayrılık yok. Biz aynı şeyleri söylüyoruz. Başbakan'a bu konuda yanlış bilgi gitmiş onu düzelttim ben.Biz de zaten aşıları gönüllülük esasına göre yapacağız. Ailelerin görüşünü alacağız. Biz zorla aşı yapmayacağız, yapamayız da zaten. Bu konu basın tarafından magazin tarafına götürülüyor. Bir defa Sayın Başbakan aşı yapılması için risk gruplarında değil. Biz bu aşıları risk grubuna göre yapacağız. Başbakan zaten aşının yapılacağı kişiler arasında değil. Tam tersine biz Başbakan'ı aşılasaydık, "Risk gruplarındaki insanlar varken Başbakan'ı neden aşıladınız?" diyeceklerdi."

/ Habervaktim
3 Ekim 2009
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)