AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 06-07-2010, 21:09   #1
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Standart Saldırı öncesi teröristler grubunu köylüler görmüş
Hatay'ın İskenderun ilçesinde Deniz Üs Komutanlığı'na bağlı Deniz İkmal Komutanlığı'na teröristlerce roketatarlı saldırıdan önce 8 kişilik grubun Akçay köyü ve çevresinde görüldüğü iddia ediliyor.

İskenderun'daki askeri saldırıda olayı yarım saat önce emniyete ve jandarmaya bildirdiğini öne süren Akçay köyü Keli Mahallesi'nde oturan 30 yaşındaki oto tamircisi Akın Bebek, olaydan yarım saat önce evlerinin önünden geçen otoban yolunda iki aracın arka arkaya durduğunu ve araçların dörtlü sinyallerinin yanık vaziyette bulunduğunu, bir süre araçtan inip çevreye baktıklarını ve daha sonra saldırının olduğu bölgeye doğru gittiklerini söyledi.
Akın Bebek, "Daha sonra ben evime geçtim. Yarım saat sonra silah seslerini duydum. Hemen dışarı çıkarak, silah sesinin geldiği yöne doğru gittim. Orada silahların ateş edildiğini ve mermileri gördüm. Hemen evime dönerek, evimde bulunan ruhsatlı silahımı aldım, olay yerine tekrar gittim. Saldırıyı yapan kişilerin otoban kısmında İskenderun'dan Belen mevkii yönüne doğru gittiklerini gördüm. Mahalledekiler de olayı duydular ve balkona çıktılar." diye anlattı.
Akçay meydanındaki köy kahvesinde oturan ve isminin açıklanmasını istemeyen bazı köylüler ise teröristlerin saldırıdan bir gün önce köyün yukarı tarafında bazı köylüler tarafından görüldüğünü duyduklarını ancak kendilerinin olayı görmediklerini ifade etti. Köylüler ayrıca geçtiğimiz yıl kaldırılan Askeri Radar Birliği'nin tekrar bölgeye kurulması gerektiğini belirterek, terör olaylarını kınadı.
Akçay köy halkı ise evlerine Türk bayrakları asarak, terör olaylarını protesto etti. Akçay Köyü Muhtarı Mehmet Bebek konuşmaktan kaçınarak, olayın adli mercilere intikal ettiğini bildirdi.

CİHAN

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)