AK Gençliğin Buluşma Noktası
Yeni Şafak , Akit ve Milat "Yeni Şafak" ve "Vakit" Gazetesi köşe yazıları / Vakit'ten Hafızalardan Silinmeyen Habercilik Başarıları..

Stil
Seçenekler

Alt 05-31-2014, 20:28   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Salih Tuna - Evladım Sen Kimin Fitnesisin, Demiştim Ama...
Salih Tuna

Evladım sen kimin fitnesisin, demiştim ama...

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği'ne yapılan bir terör saldırısı üzerinden Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu, 'Uğur Mumcu, Muammer Aksoy ve Bahriye Üçok'u öldüren Kudüs Savaşçıları ile Tevhid-Selam örgütlerinin yeniden uyanmaya başladığına ilişkin ciddi bilgiler gelmeye başladı...' demişti.

Ne vakit mi?

Son aylarda, uyduruk 'Selam Terör Örgütü' etrafında 7 bin kişinin yasa dışı dinlendiğinin ortaya çıkmasından çok önce.

Geçen gün yine adı geçen 'örgüt' çerçevesinde '64 kişilik VIP dinleme listesi' yayımlandı.

Erbakan'dan Fikret Bila'ya kadar listede kimler yoktu ki?!

Havelsan'dan Aselsan'a kadar en kritik yerlerde görevli teknik eleman ve yöneticiler de listede yer aldı. (Bu dinlemelerin kimlere servis edildiğini, Aselsan'da çalışan Türk mühendislerin neden faili meçhul cinayetlere kurban gittiğini adamakıllı sorgulamak zorundayız.)

Gelgelelim, bugünkü yazı yolcuğumuza başlarken iktibas ettiğimiz ifadeye Emre Uslu hayli zaman evvel, taa 21.01.2012 tarihinde yer vermişti.

Yani, henüz ortada 'dinleme listesi' falan yoktu.

Ben de hâliyle mevzuyu her taşın altında 'Acem oyunu' arayanların 'İran düşmanlığına' bağlamıştım.

Bu zihniyetin Ortadoğu'da mezhep kavgası çıkarmak isteyenlerin ekmeğine yağ sürmekten öteye geçemeyeceğini, 'Evladım sen kimin fitnesisin?' başlıklı naçizane bir yazıyla, 24.01.2012 tarihinde bu köşede anlatmaya çalışmıştım.

Mesela demiştim ki:

'Tevhid-Selam örgütlerinin yeniden uyanmaya başladığına ilişkin ciddi bilgiler gelmeye başladı...' ifadesini okuyunca, aklıma hemencecik 'Bölgesel 28 Şubat mı vizyona giriyor?' sorusu düştü...'

Mesela demiştim ki:

'Umut operasyonu' kapsamında 'Tevhid-Selam Örgütü' adı verilen nevzuhûr bir örgüte ihtiyaç duyulmuş, bu vesileyle birçok gazeteci derdest edilmişti...'

Evet, aynen böyleydi.

'Selam' dedikleri 'örgüt', 28 Şubat döneminde günlük olarak yayımlanan, Nesimi Karikutal'dan Ferzende Kaya'ya kadar birçok değerli gazetecinin çalıştığı bir gazeteden ibaretti. (Tevhid de Selam gazetesini çıkaranların daha evvel yayımladıkları derginin adıydı.)

'Umut davası'nda yıllarca mahpus damında çürütülen Hasan Kılıç da bu gazetenin imtiyaz sahibiydi.

Yeri gelmişken tekrar belirtelim ki; Yargıtay 9. Dairesi 'Umut Davası' kapsamında verilen cezaları onadığı için bu gazetecilerden Hasan Kılıç, M. Ali Tekin, Mehmet Şahin ve A. Hamit Çelik haksız yere tekrar cezaevine girecekler.

Freedom House'un mâlûm raporu üzerinden gazetecilere güya özgürlükten dem vuranlar haydi cevap verin:

Hasan Kılıç, Mehmet Ali Tekin ve Yakup Köse gazeteci değil mi? Neden adlarını telaffuz bile etmiyorsunuz?

Ayrıca...

28 Şubat cuntası, 'irtica' diyerek 'Selam' gazetesinden 'Umut davası' üretip, 'eski gladyo'nun bazı faili meçhul cinayetlerini söz konusu gazetecilere yüklemek istemişti.

Yıllar sonra 'yeni gladyo'nun da aynı gazetenin adından 'Selam Terör Örgütü' üretimi yaparak, kendisine biat etmeyen 'seçilmiş siyasi iradeye' kumpas kurması bir tesadüf mü?

Yoksa eski ve yeni gladyonun ana kumanda merkezinin aynı olduğunun göstergesi mi? (Neyse, geçelim, biz iyisi mi dönelim yine o yazıda ne dediğimize.)

Mesela demiştim ki:

'Kissinger'in, 11 Eylül saldırılarının hemen ardından 'Bundan sonra çatışma Müslümanların arasında olmalıdır...' yollu açıklaması da mı aklımızı başımıza toplamaya yetmeyecek?..'

Ve demiştim ki:

'Bizi birbirine düşüren etnik veya mezhep midir, yoksa kuklacıların emelleri mi? Bediüzzaman'dan örnek verildiğinde bir arkadaşımız 'Ama hocam o Kürt'tü...' demişti de, felsefe hocamız Buud Hayri Bey 'Evladım sen kimin fitnesisin?' diye çıkışmıştı...'

Bugünden bakıyorum da sormadan edemiyorum:

Durduk yere taa 2012'nin başında 'Selam Terör Örgütü' muhabbeti kotarmaya çalışmak neyin nesiydi?

Acaba diyorum, son aylarda gündeme gelen mahut dinlemelere meşruiyet oluşturmanın lansman faaliyeti miydi?

Gerçi sonuç itibariyle yanılmış sayılmayız; fitne dediğimiz yine fitneymiş!

Kaynak

Yeni Şafak 31.05.2014

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)