06-03-2009, 07:49 | #1 |
Şamil TAYYAR "Asker mayın eşeği mi?"
Suriye sınırına mayın döşenmesinin gerisinde yatan temel neden, 1950’li yıllarda artan sınır kaçakçılığıydı. En azından mayın döşeyicilerin kamuoyuna anlattığı görünürdeki neden budur.
Bu mayınlar, kaçakçılığı azaltsa da tümüyle ortadan kaldırmayı başaramadı. Dar gelirli ailelerin çocukları, ölüm ve yaralanma pahasına, kilometrelerce sırtlarında taşıdıkları çuvallarla üç beş kuruş nafaka peşinde koştular. Ölenler oldu, kolunu, bacağını kaybedenler yarım bedenleriyle devam ettiler hayat mücadelesine. Organize olan gruplar daha temkinliydi. Mayınlı arazilere eşekleri sürer, onların açtığı yoldan hedefe varırlardı. Bedeli, eşekler öderdi. Suriye sınırındaki İslahiye’de doğup büyümüş, arkadaşlarını mayında kaybetmiş, kolsuz-bacaksız mayın mağdurlarıyla arkadaşlık etmiş biri olarak, sınırda yaşanan bu insanlık dramını sona erdirme çabasına kayıtsız kalamam. Üstelik, binlerce dönümlük bu verimli arazilerde organik tarım yapma ve iş gücü yaratma imkanı varken... Efendim, bu topraklar İsrail’e 49 yıllığına peşkeş çekilecek! Nereden biliyorsunuz? Kanun çıktı mı, teklifler alındı mı, ihalenin hangi usulle yapılacağı belli oldu mu? Hayır. O halde, problem nedir? Kanun metni çok açık; Yap-İşlet-Devret usulü, seçeneklerden biridir. Yarın daha uygun bulunursa, hizmet satın alma yoluna gidilebilir. Önce nasıl bir yol izleneceğini görün, ihtiyaç varsa muhalefetinizi öyle yapın. Gerekirse hep birlikte yapalım. Efendim, Başbakan ‘paranın dini imanı yok’ dedi, İsrail firmalarına zemin hazırlıyor! Buna tepki ise daha çok muhafazakar kalemlerden yükseldi. Diyelim, haklısınız, dün size ‘Yeşil Sermaye’ diyenlere lafınız neydi, hatırlatmak isterim. Efendim, mayınları asker gömdü asker temizlesin! Emekli Albay Kemal Güner de çıkmış ortaya, ‘Biz gömdük, 6 ayda çıkartırız’ diyor. Bir garabet de burada; bu tezin bayraktarlığını Ulusalcılar ve Muhafazakar kesimin aynı damardan beslenen temsilcileri yapıyor. Beyler... ‘Verin bana 100 asker, PKK’yı kökten silerim’ diyen çok komutan gördük biz. Başarısız olunca, ‘Tam PKK’nın inine girmiştik, Ankara’dan talimat geldi, döndük, yoksa bugün PKK MKK ortada kalmazdı’ palavralarına sığındılar. Önce donunuzu bağlayın, sonra konuşun. Sınırdaki ticari faaliyetin alt yapısını, vatan bekçiliği yapmak üzere askere alınan gariplerim neden üstlensin? Yarın, şehit haberleri karşısında nice olur haliniz? Hiç düşündünüz mü? Zorlamayın sinirlerimi; Türk askeri, mayın eşeği mi? star
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|