![]() |
#1 |
![]() Teknik Direktörümüz Zico, antrenman sonrasında FBTV canlı yayınında arkadaşımız Fatih'in sorularını yanıtladı.
Milli takımın Yunanistan maçını ve bundan sonrası ile ilgili değerlendirmelerinizi alabilir miyiz? Özellikle Türkiye, Malta ve Moldovo maçlarında kaybedilen puanları arıyor diyebiliriz. Eğer ki bu maçlardan başarılı sonuç alınabilseydi, Türkiye şu anda başka maçların sonuçlarına bağlı kalmazdı. Yunanistan maçındaki sonuç beni de şaşırttı. Böyle bir sonucu hiç birimiz beklemiyorduk. Türkiye'nin, içindeki heyecanı kaybetmemesi gerekiyor. Türkiye Milli Takımına ve Norveç Milli Takımına baktığınız zaman, Norveç maçının kazanılamayacağını söyleyemezsiniz. Türk Milli Takımı bu maçı kazanabilecek kalitede bir takımdır. Hiçbir şey bitmiş değildir. Dünkü maça baktığımızda ise benim dikkatimi çeken iki nokta var. Türk Milli Takımına baktığımızda, sürekli hava topu ile hücum yapmaya çalıştığını görüyoruz. Yalnız, Yunan Milli Takımının da uzun boylu ve tecrübeli oyunculardan oluştuğunu görüyoruz. Bu da Türkiye'nin ataklarındaki başarısını zorluyordu. Bir diğer önemli nokta ise Türk Milli Takımının yaptığı çizgi defans uygulaması idi. Rakip takım bu taktikten faydalandı ve yakaladığı fırsatı değerlendirdi. Bence maçın üzerindeki iki önemli nokta buydu. Özellikle futbolda unutmamamız gereken, maçın 90 dakika olduğudur. Maçın ilerleyen bölümlerinde gerekli değişiklikleri yaparak oyunun sonucunu değiştirme şansınız vardır. Ancak Türkiye'ye baktığımızda bir an önce golü bulmak ve rahatlamak amacı vardı. Türkiye gol bulamadığı için stresi arttı, Yunanistan'da gol yemediği için güveni arttı. Bu da maçın böyle bir sonuçla bitmesine neden oldu. Volkan'ı nasıl buldunuz? Özellikle iki futbolcumuzun da çok iyi oynadıklarını düşünüyorum. Volkan ve Aurelio 90 dakika boyunca ellerinden gelince yaptılar. Oyunlarını çok beğendim. Tümer'de maça girdiği dakikadan itibaren etkin bir oyun oynadı. Tümer'i sakatlık sonrasında bu şekilde iyi görmek beni sevindirdi. Oyunda çok etkili oldu. Volkan'ın milli takımda sakatlanmasından korkuyor musunuz? Ben ilk başta futbolcularımızın oynadıkları maçtan hakkıyla çıkmalarını istiyorum. Oynadığınız zaman sakatlık da olabiliyor. Volkan, bu kaleyi tırnakları ile kazıyarak kazandı. Volkan çok çalıştı. Özellikle Murat hoca ile çok fazla çalıştı. Sakatlığın ne zaman olacağı belli olmaz. Fenerbahçe'de ilk 11de yer almayan oyuncuların bile oynamaya hazır olduğunu görüyoruz. Siz bunu nasıl açıklıyorsunuz? Sadece oynayan futbolcularımız değil, oynamayan futbolcularımıza da özen ve dikkat göstermemiz gerekiyor. Özellikle Fenerbahçe'ye gelen bir futbolcunun önemli bir oyuncu, kaliteli bir futbolcu olduğunu bilmesi ve sürekli olarak çalışması gerekiyor. Oynanıp oynanamaması önemli değil, Fenerbahçe'de yer alan futbolcuların her zaman çok çalışarak hazır olması gerekiyor. Milli futbolcularımız moralsiz döndüler. Siz kendileri ile ne görüştünüz? Onlara baktığımda mutsuz olduklarını gördüm. Böyle önemli bir maçın sonrasında oyuncularımızın mutsuz olmaları doğaldır. Özellikle Aurelio çok üzgündü. Onları yalnız bırakmak ve dinlenmelerini sağlamak lazım. Özellikle bu üç oyuncumuz da oyunda çok iyi bir mücadele ortaya koydular. Bu yüzden görevlerini tam yapmış olduklarını bilmeleri ve bununla gurur duymaları gerekir. Takım Konyaspor maçına hazır mı? Konyaspor maçına hazırız. İyi çalıştık. Milli takıma giden oyuncularımız vardı ama iyi çalıştık. Takımımızın şu andaki durumu iyi ve Konyaspor maçına hazırız. Şampiyonlar Ligi ve önümüzdeki PSV maçı için görüşleriniz nelerdir? Fenerbahçe bildiğiniz gibi Şampiyonlar Ligine dördüncü torbadan girdi. Bunu hak etmiyordu. Baktığınız zaman çok iyi oynuyoruz ve grubumuzda lideriz. Gruptan çıkmak tek amacımız ve bunun için her şeyi yapıyoruz. Takımlar arasında farklar olduğunu görebilirsiniz ama sahanın içine girdiğiniz zaman her şey değişebilir. Fenerbahçe'ye baktığınız zaman çok iyi futbol oynuyor ve hiçbir rakibinden aşağı kalacak bir durumu yok. İşin en zor kısmı gruplar kısmıdır. 4 tane takım var ve ilk 2'si çıkabiliyor. Gruptan çıktıktan sonra durum değişiyor. Dışarıda ve içeride yaptığınız iki maç sonrasında ilerliyorsunuz. Bu da birçok faktöre bağlı. Kadronuzda eksikler olabilir ya da takım olarak iyi bir formda olabilirsiniz, o yüzden grup sonrası maçların durumu çok farklı. Gruplardan çıkmak en zorlu ve en önemli kısım. Şampiyonlar Ligi istatistiklerine baktığınız zaman grup maçlarında kendi evinde puan alan takımlar gruptan çıktıktan sonra daha başarılı olabiliyorlar. Fenerbahçe'nin kendi evindeki başarısına baktığınız zaman kendimizi şanslı görüyoruz.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|