AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-13-2011, 20:32   #1
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Exclamation Sanki Hama’ya Kimyasal Silah Atılmış !



Sanki Hama’ya Kimyasal Silah Atılmış!


Cihan Haber Ajansı kameramanı Ünal Aydın, Nuseyri Suriye ordusunun Hama’da gerçekleştirdiği vahşet ve yıkımı yerinde gördü

Sessizliğe zorlanan şehir Suriye ordusunun tanklarla vurduğu Hama adeta bir hayalet şehre dönmüş. 700 bin nüfuslu kent neredeyse boşalmış. Var olan insanlar da kendilerini evlerine hapsetmişler. Her ne kadar tankların ve zırhlı birliklerin kenti boşalttığı söylense de, Suriye ordusu pek çok binayı vurduğu için Hamalılar, şehirde halen ordunun bütün silahlarıyla var olduğunu zannediyor. Aslında zanlarında haksız da değiller; çünkü Hama’da isyanın merkezi Asi Meydanı bomboş, sadece askerler var. Caddelerde ve sokaklarda oluşturulan arama noktalarında bulunan askerler ve devriye gezen görevliler, Hamalıların bu düşüncesini bir yerde doğruluyor. Şehri boşaltan zırhlı birlikler ve tanklar ise Hama’nın dışında belirli noktalarda bekler vaziyette. Belli ki isyan ateşi tekrar tüm gücüyle yanarsa, tanklar ateşi söndürmek için tekrar şehre girecek. Şehri dünyaya açan Suriye yönetimi, bir yandan Hamalılara ev hapsini uygun görürken diğer yandan da bölgeyi gezecek gazeteciler için adeta şehre makyaj yapıyor. Operasyonun gözle görülür izlerini silmeye çalışan Beşşar Esad yönetimi, bina yıkıntılarını, yanmış araçları ortadan kaldırmakla meşgul. Hama’nın çığlığını çocuklar duyurduEli kanlı Beşşar Esad’a bağlı Suriye Nuseyri ordusunun büyük katliam gerçekleştirdiği ve muhaliflerin kalbi sayılan Hama’ya giren gazeteciler arasında bulunan Cihan Haber Ajansı kameramanı Ünal Aydın, Hama’daki vahşetin boyutları karşısında donup kaldığını söyledi. Hama’ya gittiklerinde hayalet bir şehirle karşılaştıklarını ve sanki şehre kimyasal bir silah atıldığını belirten Aydın, Suriyeli yetkililerin kendilerine sadece göstermek istedikleri yerleri gezdirdiğini ifade etti. Hama’daki gerçeği çocuklardan öğrendiklerini belirten Aydın “Orada Hamidiye Camisi’nde meydana gelen olayları, askerlerin düzenlediği operasyonları çocuklar anlattı. Hama’nın sesi çocuklar oldu” dedi.
Hama’ya giden gazeteci grubu arasında bulunan Cihan Haber Ajansı (Cihan) Ankara haber kameramanı Ünal Aydın, Hama’ya gittiklerinde hayalet bir şehirle karşılaştıklarını ve sanki şehre kimyasal bir silah atıldığını söyledi. Suriyeli yetkililerin kendilerine sadece göstermek istedikleri yerleri gezdirdiğini ifade eden Aydın, Hama’daki gerçeği çocuklardan öğrendiklerini belirtti.
Aydın, “Orada Hamidiye Camisi’nde meydana gelen olayları, askerlerin düzenlediği operasyonları çocuklar anlattı. Hama’nın sesi çocuklar oldu” dedi.
TAM BİR SIKIYÖNETİM HAKİM
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Şam ziyaretinin ardından kapıları Türk gazetecilere açılan Hama’ya giden Cihan kameramanı Aydın, Hama izlenimlerini paylaştı. Sınırdan geçtikten sonra Hama’ya 45 dakika süren yoldan götürülmeyip, Halep üzerinden 170 kilometrelik yoldan götürüldüklerini belirten Aydın, 45 dakikalık yolu 5 saatte gittiklerini ifade etti. Aydın, Suriyeli görevlilere, “Neden bu yoldan gidiyoruz?” sorusunu yönelttiklerini ancak kendilerine bir açıklama yapılmadığını söyledi.
Yol boyunca uzun araç kuyrukları olduğunu ve halkın akaryakıt sıkıntısı çektiğini kaydeden Aydın, “İnsanlar perişan yollarda, sıkıntı, bir baskı rejimi. 20-30 kilometrede bir arama kontrol noktası. Tam bir sıkıyönetim, iç savaş hali söz konusu” dedi.
Hama’daki izlenimlerini Türkiye ile paylaşmak istediklerini ancak Suriye devletinin propagandasıyla karşı karşıya kaldıklarını belirten Aydın, “Bizim orada özgürce çalışmamıza, kendi izlenimlerimizi gözlemlememize izin verilmedi.
Cilvegözü’nden girdiğimiz an peşimize takılan, bize eşlik eden muhaberat görevlileri bizi nereye götürürse, oraları çekmemizi istediler” diye konuştu.
700 bin nüfuslu Hama’nın büyük bölümünün şehirden kaçtığını, kalanların dışarı çıkamadığını kaydeden Aydın, insanların korku ve panik içerisinde olduğunu söyledi. Hama’daki vatandaşlarla konuşmak istedikleri ancak yanlarına sadece Esad’ın propagandasını yapmak isteyenlerin geldiğini vurgulayan Aydın, kendilerine Suriye propagandası yapıldığını belirtti.
HAMA HAYALET ŞEHİR
Hama’ya gittiklerinde tam bir hayalet şehirle karşılaştıklarını söyleyen Aydın, “İnsansız, bomboş sokaklar. Sanki kimyasal bomba atılmış da insanlar birden ortadan yok olmuş gibi. 700 bin nüfuslu şehirden büyük bir kısmı kaçmış. Kalan insanlar ise evlerinden dışarı çıkamıyorlar. Bir bastırılmışlık, sindirilmişlik söz konusu” şeklinde konuştu.
Suriyeli görevlilerin gazetecilere sadece göstermek istedikleri şeyleri gösterdiklerini kaydeden Aydın şöyle devam etti: “Halkı suçlu gösteren, askerleri haklı gösteren (yıkılmış hükümet binaları, karakollar) yerleri göstermek istediler. Tam biz ümidi kesmişken, bize çocuklar, bastırılmış halkın sessizliğini bozup duygularını ifade ettiler. Orada Hamidiye Camisi’nde meydana gelen olayları, askerlerin düzenlediği operasyonları çocuklar anlattı. Hama’nın sesi çocuklar oldu.”

(Yeni Akit)

 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım