![]() |
#1 |
![]() Sarıgül, “Onlar için 90 dakika bitmiştir, uzatmaları oynuyorlar. Bu vakti sadece geciktirmektedirler” dedi.
Bursa'daki Gönlü Ferah Oteli'nde bir basın toplantısı düzenleyen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, partiden üçüncü kez ihracının istenmesiyle ilgili süreci değerlendirdi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kurultay düğmesine de hemen bastığını dile getiren Sarıgül, “Bizi de partiden ihraç etti, tedbirli olarak. Mahkemelere gittiğimiz zaman normalde mahkemelerde, bu kararın sonuçlanması 3- 4- 5 ay gibi bir süre alıyor. Sadece kurultayda ‘Ben aday olmayayım’ diye, kurultayda aday çıkmamam için bu tedbiri aldı. Sayın Baykal mahkemelerle ve antidemokratik işlemlerle bizim aday olmamızın önünü kesmeye çalışıyor. Ama korkunun ecele faydası yok” diye konuştu. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın uzun yıllardır kendi seçtiği delegelerin oyuyla genel başkan seçildiğini ileri süren Sarıgül, “Kendi seçtiği delegelerin oyuyla genel başkan oluyor ama halkın oyuyla bir türlü başbakan olamıyor. Sayın Baykal korktuğu için, çekindiği için, kurultay endişesini yaşadığı için benim ihraç düğmeme bastı. Mahkemelerden geç dönmemi arzu ediyor. Bu süre içinde de kurultayı oldu bittiye getirerek bir kez daha kendisi seçilecek. Sayın Baykal koltuğunu koruma endişesi içinde. Ben mahkemelere inanıyorum. Bu sürecin daha çabuk işleyeceğine inanıyorum” dedi. KÖLE OLANLAR MİLLETVEKİLİ OLMAYACAK Deniz Baykal ve arkadaşlarının gitme vaktinin geldiğini de dile getiren Baykal, “Onlar için 90 dakika bitmiştir, uzatmaları oynuyorlar. Bu vakti sadece geciktirmektedirler. Baykal ve arkadaşlarının laik ve demokratik Türkiye ile uzak yakın alakaları yok. Onlar sadece kendi koltuklarını korumaya çalışıyorlar. CHP Baykal ve arkadaşlarının özel şirketi değildir. CHP’yi Türkiye’nin her yerinde halka teslim etmelerini bekliyorum. Bundan sonra yağ çekenler, itaatkar ve köle olanlar milletvekili olmayacak. CHP’de halkın gücü hakim olacak” diye konuştu.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|