AK Gençliğin Buluşma Noktası
Diğer Partiler Diğer Partiler ile ilgili propaganda ve reklam dışındaki bütün paylaşımlarımızı burada yapıyoruz.



 
Seçenekler
 
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 09-04-2009, 16:46   #1
Kullanıcı Adı
Gölge
Arrow Sarıgül'ün seçim tahmini ...



Sandıktan AKP biz ve..

'Türkiye Değişim Hareketi' adını alacak partisinin kuruluşunu 26 Eylül'de açıklayacak olan Sarıgül, 'Sandıktan AKP, MHP ile biz çıkarız. Partimi iktidara taşıyamazsam çekilirim' dedi

CHP Gençlik Kolları'nda 18 yaşında adım attığı siyaset sahnesinde 30 yıldır boy gösteren, milletvekilliği yapan, üç dönemdir de Şişli Belediye Başkanlığı görevini yürüten Mustafa Sarıgül, karış karış Türkiye'yi dolaşıp, lideri olduğu yeni siyasi oluşumu anlatıyor.

26 Eylül'de Abdi İpekçi Spor Salonu'nda binlerce kişinin katılımıyla “Türkiye Değişim Hareketi” adını alacak partisinin kuruluşunu kamuoyuna açıklamayı planlayan Sarıgül, son 3 ayda 214 farklı noktaya gitti, hedefi ise 15 bin köyü dolaşmak. 384 bin üyeli yeni oluşumun 62 ilde, 314 ilçede teşkilatı hazırda bekliyor.

Oluşumun omurgasını gençler, kadınlar ve muhtarlar oluşturuyor. Partisiyle ilgili olarak bugüne kadar açıklamalarda bulunmayan Sarıgül suskunluğunu Milliyet'e bozdu...

CHP'den ihraç edildiniz, DSP'den istifa ettiniz, şimdi de yeni bir parti kuruyorsunuz. Çünkü...

MÜHRÜ ALACAĞIZ
Ben şu anda Şişli'de 50 ilden daha büyük bir ilçeyi yönetiyorum. Rütbe heyecanım olsa zaten rütbemi almışım. Dedemden bu yana tek başına sosyal demokrasi iktidarını görmedik. Sol iktidarı çocuklarım görsün istiyorum. Türkiye'de iktidar yorgun, muhalefet heyecansız. Halkımız yeni bir siyaset anlayışı istiyor. Şu anda yurttaşlarımız oy verecek bir parti bulamıyor. Bu nedenle Ak Parti'den mührü alacağız.

Sol kökenli bir siyasetçi olarak merkez sağın oylarına talipsiniz, hareketinizin siyasi duruşunu nasıl tarif ediyorsunuz?
Geniş anlamda bir sosyal demokrasiyi savunuyoruz. Emekten, barıştan, özgürlükten, varlık ve bereketten yanayız. Ana ilkemiz önce hukuk, medeniyet. Türkiye'nin AB ülkelerinin önüne geçmesini arzu ediyoruz.
Türkiye'nin en huzur veren partisi olacak, ötekimiz olmayacak. İnançlara saygılı laikliği ve Atatürk'ü siyaset malzemesi olarak kullanmamayı ilke haline getiriyoruz. İnönü'nün devlet adamlığı, Ecevit'in dürüstlüğü ve Özal'ın ekonomik açılımlarını örnek alıyoruz.
Hangi kesimin oylarına talipsiniz?

TÜM ELLER SIKILACAK
Ulusal birlikten yana olan herkesin ve her partinin tabanından oy alacağız. Çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız, sorunları çözeceğiz. Temel sorun işsizliktir, bu sorunu çözersek zaten rahat nefes alırız. Biz tabela partisi olmaya gitmiyoruz. Tarih benim hizmetlerimi yazacak. Lider sizsiniz. Ya kaybederseniz?

“İki seçimde de partinizi iktidara taşıyamazsanız o koltuğu bırakacaksınız” kuralını getirdik. Girdiğimiz ilk seçimde ben partimi iktidara taşıyamazsam çekilirim. Bu partide, gece ihtilalleri, ihraçları olmayacak. Genel başkan, üyeleri görevden alamayacak. Belediye başkan adayları bir yıl önce belli olacak. Genel başkanı parti üyeleri seçecek, delegeler değil.

MAZLUM HAKKINI ALACAĞIZ
Bir ilçe belediye başkanı olmanıza rağmen Türkiye çapında tanınıyorsunuz. Bu işin sırrı nedir?
30 yıllık emektir. İlk defa sosyal demokraside seçkinci olmayan, partinin her kademesinde çalışan şoför Hakkı Baba'nın oğlu zirveyi zorluyor. Yaptığımız hizmetler ortada, Türkiye'nin her tarafını üç kere dolaştım, dert dinliyorum, derman arıyorum. Hiçbir siyasi parti ayrımı yapmadan yurttaşlarımla birlikte oldum.

İlk genel seçimlerde sandıktan nasıl bir tablo çıkar?
Sandıktan AKP, MHP ile biz çıkarız. Diğer partiler geride kalır. Biliyorsunuz, ben hak arama mücadelesini son 5 yılda çok yoğun bir şekilde verdim, benim görevim zalimlerden mazlumların hakkını almaktır.

KİMLER VAR
“İtibar yorgunu siyasetçileri yormak istemedik, yeni siyasetçilerle konuşuyoruz” diyen Sarıgül'ün ekibinde, Hikmet Çetin, İstemihan Talay, Onur Kumbaracıbaşı gibi isimlerin yanında işletmeci Faik Tunay, mimar Hakan Dolakay, İsmet İnönü'nün torunu Hayri İnönü, Hasan Aydın gibi isimler bulunuyor.

ensonhaber

 

Gölge isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi