![]() |
#1 |
![]() ![]() (resmin siteyle alakası yoktur,seçerek koydum) :-* CHP lideri Deniz Baykal, kapatılan Refah Partisi ve eski Başbakan Necmettin Erbakan hakkında ilginç değerlendirmelerde bulundu Hoca'yı yere göğe sığdıramadı... Erbakan'ı övdü: Milli Görüşçü olmanın bedelini ödedi Geçen hafta "RP kapatılmasaydı Vakıflar Yasası çıkmazdı." diyen Baykal, dün de Erbakan'ı övdü. CHP lideri, Erbakan'ın 'Milli Görüş' anlayışıyla Batı'ya mesafeli durduğunu, AK Parti'nin ise aksine Batı ile çok yakın bir temas içinde olduğunu belirtti. Ardından şu ilginç kıyası yaptı: "AKP, Refah ve öncekilerden farklı olarak 'Batılı güçleri karşımıza almayalım' dedi. O barışı kurmanın, onlara getirdiği, Türkiye'den ise götürdükleri var. Erbakan Milli Görüşçüdür, bunlar işbirlikçidir; aradaki fark budur. Erbakan Milli Görüşçü olmanın bedelini ödedi, bunlar işbirlikçi olmanın avantajını tahsil etmeye çalışıyor." Baykal, kendisini Atatürk'ün arkasına sığınmakla suçlayan Başbakan Erdoğan'a da cevap verdi. Atatürk'ün arkasından siyaset yapmanın ülkenin menfaatlerine aykırı olmadığını savunan Baykal, Erdoğan'ın "CHP, Atatürk'ü paradan sildi." eleştirisini ise üzerine alınmadı: "Başbakan 1938'in güya hesabını soruyor. Ben o zaman daha emekliyordum. Başbakan biraz daha sıkışırsa ABD'de Kızılderililerin katledilmesinin sorumlusu olarak da bizi gösterebilir. Hatta Kennedy cinayetinin faili de tam netlik kazanmadı. O cinayeti de bize bağlayabilir." Baykal, TCK'nın 301. maddesine ilişkin değişiklik teklifine değinmezken, Batı'nın bu yöndeki baskılarına sert tepki gösterdi: "Biz Zincirbozan'a sürülürken ne yaptı Batı, hiçbir rahatsızlık içine girmeden darbecilerle işbirliği yaptı. Müdahale dönemleri içinde dahi Türkiye'nin kendi öz sivil demokrasi dinamiklerini biz getirdik. O zaman da Batı'nın demokrasi mücadelesine katkısı yoktu. 'Askerî müdahaleyi bizim çocuklar yapmış' diye değerlendirmeye tabi tutuyordu. Demokrasiyi biz savunduk, onun mücadelesini biz verdik, bedelini biz ödedik." habervakti
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Baykaldır nedese yeridir..boşver söylensin dursun kendi kendine muhalefetten başka bildiği bişey yok..(ama oyuncaklarla oynamasını iyi beceriyor hani.. :D )
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() O dönemde de Sayın Baykal, Sayın Erbakan' ı yeriyordu; batı karşıtı diye. Kendisi tersini savunuyordu. Şimdi Batı ya yakın diye Başbakanımızı eleştiriyor; kendisi Batıya karşı...
Bu nasıl muhalefet anlayışı, " Muhalefet için muhalafet" olma felsefesi bu olsa gerek... Sayın Baykal, televizyon şokundan sonra biraz akıl ve kulvar kaymasımı yaşıyor, belki de ilahi tecelli mi bunları söyletiyor, bilinmez ama bize hoş geliyor... :-* |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() AKP Deniz baykala Refah yola rahmet okutturdu Eee oldum demiceksin ne olacağım diyeceksin |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Erbakan hoca kişilik itibariyle herkez tarafından övülen bir insan zaten. bu pek şaşılacak bir durum değil baykalda onun kişiliğini övmüş milli görüşü değil. zamanında ismet inönüde "bu ülkeye bir tek adam geldi o da dinci çıktı" dememişmiydi. aklı başında olan her insan onun övülmeye layık olduğunun zaten farkındadır.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Kendi işlerini bıraktı başka partileri birbirine düşürmeye çalışıyor,
En akıllı sensin Bay*ne olur kal, Bunu kimse düşünemezdi, Saadet Ak Partinin oylarını bölsün diye uğraşmıyorsun eminiz... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Hocanin yeni prensi demek ki baykal olacak desenize 8)
|
|
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
![]() Alıntı:
Evet bir nevi dalga geciyorum sayin baykalla...daha dün erbakana söylemedigini birakmayan kisi bugün cikmis ona iltifatlar düzüyor tek sebebide düsmanimin, düsmani dostumdur mantigi..;) |
|||
![]() |
![]() |
#10 | |||
![]() Alıntı:
![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|