![]() |
#1 |
![]() ![]() CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'ye yönelik taciz iddiasını soruşturan Cumhuriyet Savcısı Nadi Türkaslan'ın 12 Haziran 2011 seçimleri öncesinde İnce'nin itibarını koruma intibası oluşturacak şekilde dosyayı 1,5 yıl işlem yapmadan beklettiği ortaya çıktı. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'ye yönelik taciz iddialarını soruşturan Cumhuriyet Savcısı Nadi Türkaslan'ın dosyayı 1,5 yıl hiçbir işlem yapmadan beklettiği ortaya çıktı. Dosyanın 12 Haziran 2011 seçimleri öncesinde sümenaltı edilmesi ise CHP'ye yapılmış incelik olarak yorumlandı. İnce'nin kendisini taciz ettiğini iddia eden Fatma Büyükkömürcü'nün ilk şikayet dilekçesini 2010 yılının ocak ayında Türkaslan'a verdiğini anlatan avukatı Tuncay Dolu, "Savcı, 2011 seçimlerine kadar işlem yapmadı. Türkaslan açığa alındıktan sonra dosya Başsavcıvekili Nuri Yiğit'e geçti. Nadi Türkaslan'ın 1,5 yılda yapamadığını Nuri Bey 2 ayda yaptı" dedi. Türkaslan, Deniz Feneri soruşturmasında evrakta tahrifat yaptığı gerekçesiyle açığa alınan HSYK tarafından açığa alınmış ve bu suçlamayla yargılandıgı Yargıtay'daki davada beraat etmişti. Müşteki avukatı Dolu, İnce'nin gönderdiği ileri sürülen taciz SMS'leri ile ilgili olarak, "Cep telefonu kayıtları zaten ortadaydı. Ortada tespit edilen 160'a yakın mesaj var. Telekomünikasyon bunları tespit etti" diye konuştu. Şikayetinin ardından dosyanın Türkaslan'a verildiğini belirten Dolu, "Türkaslan, açığa alındıktan sonra dosya Cumhuriyet Başsavcıvekili Nuri Yiğit'e gitti. Yiğit, fezlekeyi 2 ayda hazırladı. Yiğit, gerekli kurumlara yazılar yazıldı, cevaplar alındı. Cep telefonu da incelendi ve zaten Meclis'e fezleke gönderildi" ifadelerini kullandı. Oysaki Türkaslan dosya üzerinde 1,5 yıl hiçbir işlem yapmamıştı. 'İlgileniyorum' dediği dosyayı rafa kaldırdı Tuncay Dolu, soruşturma sırasında Nadi Türkaslan'a hem kendisinin hem de müvekkili Fatma Büyükkömürcü'nün gittiğini belirterek, "O dönemde bize, 'İlgileniyorum, işlemleri sürdürüyorum, halledeceğim' dedi ama halletmemiş. Gizlilik kararı nedeniyle dosyanın içeriğine bakamıyoruz ama bize, Nuri Yiğit'e teslim edene kadar hiçbir işlem yapmadığı söylendi" şeklinde konuştu. "Dosyanın 1,5 yıl hiçbir işlem yapılmadan bekletilmesi normal bir şey değil" diyen Dolu, şunları kaydetti: "Normalde bu tür davalar 1-2 ay içinde tamamlanır. Soruşturma açılacaksa açılır, açılmayacaksa takipsizlik kararı verilir. Fakat Nadi Türkaslan 'Yazıyı yazdım, şunu yapacağım, bunu yapacağım' diyerek bizi 1,5 yıl boyunca oyaladı." Yeni Şafak
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|