AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-03-2011, 17:00   #1
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Standart Savcılık Tatlıses Suikastinin İddianamesini Tamamladı: Emir PKK'dan Geldi
Savcılık: Tatlıses'e suikast emri PKK'dan





Sanatçı İbrahim Tatlıses'e yönelik saldırıya ilişkin soruşturma kapsamında Abdullah Uçmak'ın da aralarında bulunduğu 9'u tutuklu 12 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. İddianamede saldırı emrinin PKK tarafından verildiği belirtildi.
Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş, Tatlıses'in 14 Mart 2011 tarihinde uğradığı ve ağır yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin soruşturmayı tamamladı.
Savcı Akkaş'ın, Abdullah Uçmak'ın da aralarında bulunduğu 9'u tutuklu 12 şüpheli hakkında hazırladığı iddianame, İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.
Saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürülen Abdullah Uçmak dahil 7 şüphelinin "devletin birlik ve bütünlüğünü bozmak" suçunu işledikleri iddia edilen iddianamede saldırının "Bölücü terör örgütünün talimatıyla yapıldığı" da öne sürüldü.
Sanatçı İbrahim Tatlıses'e yönelik saldırıya ilişkin soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, Abdullah Uçmak'ın ''devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmaya yönelik fiilde bulunmak'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, ''tasarlayarak öldürmeye teşebbüs etmek'', ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak'', ''tehdit'' ve ''ruhsatsız silah bulundurmak'' suçlarından da 55 ile 97 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istendi.
Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş tarafından hazırlanan ve İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen 58 sayfalık iddianamede, İbrahim Tatlıses ile olay tarihindeki asistanı Buket Çakıcı ''müşteki-mağdur'', şoförü Hakan Çalışkan ''mağdur'', Abdullah Uçmak'ın tehdit ettiği öne sürülen Ahmet Taşcı da ''müşteki'' sıfatıyla yer aldı.
Abdullah Uçmak, Ersin Altun, Yunus Ayık, Murat Alagöz, Cengiz Güney, Nazife Erdemir, Nihat Şimşek, Ruşen Mahmutoğlu, Abdulvahap İş, Bülent Altun, Emin Birdal, Coşkun Yıldız'ın ''şüpheli'' sıfatıyla yer aldığı iddianamede, Uçmak'ın ''devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmaya yönelik fiilde bulunmak'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi.
İddianamede, Uçmak'ın ayrıca ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak'', ''tasarlayarak öldürmeye teşebbüs etmek'', ''olası kasıtla kasten öldürmeye teşebbüs etmek'', ''tehdit'' ve ''ruhsatsız silah bulundurmak'' suçlarından 55 ile 97 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması öngörüldü.
Saldırının terör örgütü PKK'nın talimatıyla gerçekleştirildiği yönünde tespitlerin yer aldığı belirtilen iddianamede, şüphelilerden Nihat Şimşek, Çoşkun Yıldız, Emin Birdal, Abdulvahap İş ve Bülent Altun dışındaki 7 kişi hakkında, ''devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmaya yönelik fiilde bulunmak'' suçunu düzenleyen 302. madde uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası öngörüldüğü, 5'i hakkında da ''terör örgütüne üye olmak'' suçundan ceza istendiği öğrenildi.
İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi, 15 gün içinde iddianameyi inceleyerek, kabulü ya da savcılığa iadesi yönünde bir karar verecek.

AA

 


Konu Yıldırım tarafından (11-03-2011 Saat 17:36 ) değiştirilmiştir..
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-03-2011, 17:37   #2
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Standart
Pkk'ya bir darbede buradan...
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-03-2011, 18:30   #3
Kullanıcı Adı
Eşref
Standart
Tatlıses çıkıp "saldırı emrini pkk verdi" derse, çok güzel olur.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-03-2011, 19:21   #4
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Standart
Alıntı:
Eşref Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Tatlıses çıkıp "saldırı emrini pkk verdi" derse, çok güzel olur.
Ben inanıyorumki Tatlıses tekrar piyasaya çıktığında ilk işi bu olacak ve probagandanın kralını yapacak...
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-03-2011, 19:49   #5
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart
adam evlendi yav
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım