AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 04-27-2008, 16:56   #1
Kullanıcı Adı
Müntesip
Standart 'Sayamadık kaç yıl oldu iktidar olamayalı...'
'Sayamadık kaç yıl oldu iktidar olamayalı...'

Güneş, umut yüklü ışığını Başkent'in üstüne boca ediyor cömertçe. Bahara uyanan gözlerin içi gülüyor, yüreklerdeki sıcaklık bir huzur kalkanı oluşturmuş. Lakin, sonucu belli kongre salonunda farklı bir Ankara var.

Yüzler asık, sözler incitici, eller yumruk olmuş, umutsuzluk esir almış gözleri, muhalefet yorgunluğu sinmiş yüzlere... İktidar olma umudunu Baykal da yitirmiş, delege de. CHP lideri, 3 saati bulan konuşmasında ne yerel seçimlere ne de muhtemel bir erken seçime temas ediyor. 'Devletin kurucusu' olarak nitelediği CHP'yi tek parti; kendisini alternatifi olmayan lider olarak takdim ediyor. DSP, SHP ve sol oluşumlara, 'CHP'nin alternatifi yok' diyerek meydan okuyor. Parti içi muhalefete de şöyle sesleniyor: "Beni beğenmiyorsan kur partini, al sonucunu." Haluk Koç taraftarlarının tepkisi sertleşince, "Hedef olarak görmüyorum, kabul etmiyorum." cümlesini bile kuruyor.

CHP'nin 32. Olağan Kurultayı'nda heyecan yok. Baykal, 'tek adam' olmanın rahatlığı içinde. Muhaliflere konuşmasının son bölümünde 10 dakika ayırmakla yetiniyor. Salonda 'işadamları arkamda' diyen Umut Oran'ın sadece birkaç afişi göze çarpıyor. Koç taraftarları salonun uzak bir köşesine atılsalar da seslerini duyurabildi. 'Sayamadık kaç yıl oldu iktidar olmayalı. Güneş Samsun'da bir kez daha doğacak.' yazılı pankartlar hiç inmedi. CHP, 'Atatürk'ün resmini paradan çıkarmakla' suçlanan İsmet İnönü'yü sahiplendiğini de gösterdi. Kongredeki en büyük pankart ona aitti. 'Bir ülkede namuslular en az namussuzlar kadar cesur olmak zorundadır.' sözü her yerden görülebiliyordu.

Müntesip isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)